Ухвала
від 04.01.2023 по справі 684/488/22
СТАРОСИНЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

СТАРОСИНЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 684/488/22

Провадження № 2/684/25/2023

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

04 січня 2023 року смт Стара Синява

Суддя Старосинявського районного суду Хмельницької області Гринчук С.М., ознайомившись із матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПОДІЛЛЯ-АГРО С» (місцезнаходження: вул. Космонавтів, 81, м. Миколаїв, Миколаївська область), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача приватний нотаріус Хмельницького районного нотаріального округу Намистюк Любов Іванівна (місцезнаходження: вул. Грушевського, 52/1, смт Стара Синява, Хмельницького району, Хмельницької області) про розірвання договору оренди земельної ділянки та припинення речового права шляхом скасування рішення про державну реєстрацію,

УСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 через представника-адвоката ЯцишинаА.О.звернувся до суду із вказаним вище позовом.

Ухвалою судді Старосинявського районного суду Хмельницької області від 28 грудня 2022 року позовну заяву залишено без руху та надано позивачу десятиденний строк з дня вручення копії ухвали для усунення недоліків.

30 грудня 2022 представник позивача в межах наданого для усунення недоліків строку надіслав до суду заяву про усунення недоліків, додавши копію квитанції про сплату судового збору. Зарахування суми судового збору до спеціального фонду державного бюджету перевірено.

Відповідно до частини третьої статті 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України.

Підстави, передбачені статтею 185 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, її повернення, а також для відмови у відкритті провадження у справі згідно статті 186ЦПК України - відсутні.

Справа підсудна Старосинявському районному суду Хмельницької області.

Згідно з пунктом 2 частини другої статті 19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Враховуючи зміст позовних вимог, обраний позивачем спосіб захисту, характер спірних правовідносин, значення справи для сторін, з метою реалізації процесуальних прав сторін та виконання обов`язків, а також вчинення інших дій для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, вважаю за необхідне відкрити провадження у справі та проводити розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Окрім того, представник позивача разом з позовною заявою подав клопотання про витребування від приватного нотаріуса Хмельницького районного нотаріального округу Хмельницької області Намистюк Любові Іванівни належним чином засвідченої копії договору оренди землі б/н від 20 грудня 2017 року, укладеного між ОСОБА_1 як орендодавцем та ТОВ «ПОДІЛЛЯ-АГРО С» як орендарем про оренду земельної ділянки з кадастровим номером 6824487000:05:026:0005 площею 2,0 га , цільове призначення якої : для ведення особистого селянського господарства.

Статтею 84 ЦПК України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З огляду на предмет спору, з метою повного, всебічного, об`єктивного розгляду справи, вважаю клопотання підставним та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 19, 28, 32,175-177,185-187,274, 277, 279 ЦПК України, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПОДІЛЛЯ-АГРО С», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача приватний нотаріус Хмельницького районного нотаріального округу Намистюк Любов Іванівна про розірвання договору оренди земельної ділянки та припинення речового права шляхом скасування рішення про державну реєстрацію, та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 10 годину 00 хвилин 07 лютого 2023 року в залі засідань Старосинявського районного суду (вул. Грушевського, 53, смт Стара Синява Хмельницький район, Хмельницька область, 31400).

В судове засідання викликати сторони, надіславши їм копію ухвали про відкриття провадження, а відповідачу та третій особі, крім того, копію позовної заяви з додатками.

Задовольнити клопотання представника позивача про витребування доказів.

Витребувати від приватного нотаріуса Хмельницького районного нотаріального округу Хмельницької області Намистюк Любові Іванівни належним чином засвідчену копію договору оренди землі б/н від 20 грудня 2017 року, укладеного між ОСОБА_1 як орендодавцем та ТОВ «ПОДІЛЛЯ-АГРО С» як орендарем про оренду земельної ділянки з кадастровим номером 6824487000:05:026:0005 площею 2,0 га , цільове призначення якої: для ведення особистого селянського господарства. Документ необхідно надати суду в строк до 03лютого 2023року.

У разі неможливості подати витребувані судом докази у встановлений строк - повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідач має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії даноїухвали,але непізніше 07лютого 2023року, подати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, та додані до нього документи.

Відповідач зобов`язаний в цей же строк надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів (рекомендованим повідомленням) та надати суду підтверджуючі відомості їх направлення.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачу його право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз`яснитиучасникам справи,що ними з підстав, зазначених у статтях36,37,38 ЦПК України, судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу, може бути заявлено вмотивований відвід протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Після спливу вказаного строку заявляти відвід дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору має право надати пояснення суду щодо позову або відзиву у 10-денний строк з дня отримання позову (відзиву), із одночасним надісланням їх копій іншим учасникам процесу та надання суду відповідних підтвердних документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України https://st.km.court.gov.ua/sud2216/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя С.М. Гринчук

Дата ухвалення рішення04.01.2023
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу108246863
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію

Судовий реєстр по справі —684/488/22

Рішення від 27.04.2023

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Гринчук С. М.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Гринчук С. М.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Гринчук С. М.

Ухвала від 13.02.2023

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Гринчук С. М.

Ухвала від 04.01.2023

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Гринчук С. М.

Ухвала від 28.12.2022

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Гринчук С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні