Ухвала
від 16.01.2023 по справі 420/9486/21
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

16 січня 2023 р.м. ОдесаСправа № 420/9486/21

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

судді-доповідача Косцової І.П.,

суддів Осіпова Ю.В., Скрипченка В.О.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України (Адміністрація судноплавства) про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції при розгляді апеляційної скарги Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України (Адміністрація судноплавства) на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 13 вересня 2022 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Краншип" до Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України (Адміністрація судноплавства) про визнання протиправним та скасування акту перевірки, -

В С Т А Н О В И В

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 13 вересня 2022 року позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Краншип" задоволено.

Ухвалами П`ятого апеляційного адміністративного суду від 21 листопада 2022 року та 28 грудня 2022 року апеляційне провадження у справі відкрито та призначено до розгляду на 18 січня 2023 року о 12:00 год.

11 січня 2023 року до суду апеляційної інстанції надійшла заява Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України (Адміністрація судноплавства) про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції із використанням власних технічних засобів.

Розглянувши вказану вище заяву, колегія суддів приходить до висновку, що вона підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч. ч. 1-3 ст.195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

За правилами ч.5 ст.195 КАС України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 №1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, яке визначає порядок функціонування в судах та органах системи правосуддя окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, зокрема підсистем Електронний кабінет, Електронний суд та підсистеми відеоконференцзв`язку.

Отже, адміністративним процесуальним законодавством регламентовано право учасників адміністративного процесу на участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

З урахуванням викладеного, колегія суддів вважає необхідним забезпечити участь представника Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України (Адміністрація судноплавства) Штуць Н.Г. в судовому засіданні, призначеному на 18 січня 2023 року о 12:00 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку.

Керуючись ст. ст. 195, 325 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України (Адміністрація судноплавства) Штуць Н.Г. про розгляд у судовому засіданні в режимі відеоконференції адміністративної справи задовольнити.

Забезпечити участь ГДержавної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України (Адміністрація судноплавства) в судовому засіданні, призначеному на18 січня 2023 року о 12:00 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку.

Роз`яснити, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник зобов`язаний: увійти та авторизуватися в підсистемі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники, камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання для участі в судовому засіданні.

Для того щоб увійти в підсистему відеоконференцзв`язку необхідно перейти за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua або за допомогою підсистеми Електронний кабінет.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання суддями та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Косцова І.П.Судді Осіпов Ю.В. Скрипченко В.О.

Дата ухвалення рішення16.01.2023
Оприлюднено18.01.2023
Номер документу108410528
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування акту перевірки

Судовий реєстр по справі —420/9486/21

Постанова від 24.05.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 23.05.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 25.04.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 13.03.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Постанова від 20.01.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Ухвала від 16.01.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Ухвала від 21.11.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Рішення від 26.09.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 01.08.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 22.02.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні