Ухвала
від 20.10.2021 по справі 474/1195/19
ВРАДІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 474/1195/19

Провадження № 2/474/89/21

УХВАЛА

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

20.10.21 року смт. Врадіївка

Врадіївський районний суд Миколаївської області в складі:

головуючого судді - Фасій В.В.

при секретарі судового засідання - Багрін Н.А.

без участі: позивача - ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2

представника відповідача - ПАТ КБ «ПриватБанк»,

третьої особи - приватного нотаріуса Чернігівського міського нотаріального округу Завалієва А.А.,

представника третьої особи - Врадіївського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Миколаївській області,

розглянув клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів,-

встановив:

У провадженні Врадіївського районного суду Миколаївської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк», треті особи - приватний нотаріус Чернігівського міського нотаріального округу Завалієв Артем Анатолійович, Врадіївський районний відділ державної виконавчої служби ГТУЮ у Миколаївській області, про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню та стягнення грошових коштів, по якій ухвалою суду від 09.01.2020р. відкрито загальне позовне провадження у справі та призначено до підготовчого судового засідання.

19.10.2021 року представник позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 звернулась на офіційну електронну адресу суду з заявою (вх. № 4130 від 19.10.2021 року), в якій просить проводити судове засідання по даній справі, призначене на 28.10.2021р., в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в системі відеоконференцзв`язку «EasyCon».

Розглянув заяву про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, судом встановлено наступне.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 43 ЦПК України, учасники справи мають право, зокрема, брати участь у судових засіданнях.

Статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод передбачено право на справедливий суд, що включає участь представника (адвоката) сторони у справі.

Частина 7 статті 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачає, учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Відповідно до вимог ст. 212 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів негайно надсилається цій же особі.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положенню Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Під час дії каранту встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режих відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Відповідно до п. 1 розділу 3 Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року «Про внесення змін до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду» (далі - Порядок), для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Оскільки, судом встановлено, що місцезнаходження представника позивача Загороднюк О.В. є територіально віддаленим від місця проведення судового засідання, а тому з метою забезпечення оперативності, всебічності та об`єктивності судового розгляду, слід надати можливість представнику позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 брати участь в даній справі у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Керуючись ст.ст. 212, 259-261, 353 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк», треті особи - приватний нотаріус Чернігівського міського нотаріального округу Завалієв Артем Анатолійович, Врадіївський районний відділ державної виконавчої служби ГТУЮ у Миколаївській області, про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню та стягнення грошових коштів, яке призначене на 28 жовтня 2021 року о 16 год. 10 хв., здійснювати в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням учасником власних технічних засобів, а саме за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Застосовані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження.

Учасникам справи має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені ЦПК України.

Ризики технічної неможливості участі у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який бере участь у засіданні в дистанційному режимі.

Копію ухвали про проведення судового засідання у цивільній справі № 474/1195/19, провадження № 2/474/89/21 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, негайно надіслати представнику позивача ОСОБА_2 на електронну адресу ІНФОРМАЦІЯ_1 ., для організації її виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Фасій

Дата ухвалення рішення20.10.2021
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу108576466
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів

Судовий реєстр по справі —474/1195/19

Ухвала від 20.10.2021

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Фасій В. В.

Ухвала від 21.09.2021

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Фасій В. В.

Ухвала від 30.07.2021

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Фасій В. В.

Ухвала від 13.07.2021

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Фасій В. В.

Ухвала від 13.07.2021

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Фасій В. В.

Ухвала від 29.06.2021

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Фасій В. В.

Рішення від 30.11.2021

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Фасій В. В.

Ухвала від 30.01.2020

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Фасій В. В.

Ухвала від 30.01.2020

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Фасій В. В.

Ухвала від 09.01.2020

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Фасій В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні