Ухвала
від 25.01.2023 по справі 482/1869/19
НОВООДЕСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

25.01.2023

Справа № 482/1869/19

Номер провадження 2/482/119/2023

УХВАЛА

25 січня 2023 року місто Нова Одеса

Новоодеський районний суд Миколаївської області у складі: головуючого судді Баранкевич В.О., секретаря судового засідання Єфімової О.І., розглянувши заяву представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ПрАТ «УАСК АСКА» Сокол Діани Вікторівни про участь у засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Ставангер» до ОСОБА_1 ( ОСОБА_1 ), ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «ПЗУ Україна», приватне акціонерне товариство «Українська акціонерна страхова компанія АСКА» про стягнення грошових коштів за заподіяні збитки,-

встановив:

24.09.2019 року ТОВ «Ставангер» звернулося до суду із позовом до ОСОБА_1 ( ОСОБА_1 ), ОСОБА_3 про стягнення грошових коштів за заподіяні збитки.

10.10.2019 року, ухвалою суду, відкрито провадження у справі.

28.01.2020 року, ухвалою суду, до участі у справі, в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, залучено ПрАТ «Страхова компанія «ПЗУ Україна» та ПрАТ «Українська акціонерна страхова компанія АСКА».

18.01.2023 року від представника ПрАТ «Українська акціонерна страхова компанія АСКА» Сокол Д.В. надійшла заява про участь у засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису в системі відеоконференцзв`язку «EasyCon», посилаючись при цьому на введення в Україна воєнного стану та положення ст. 212 ЦПК України.

Розглянувши зазначене клопотання суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до частин 1-5 статті 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Крім того, Указом Президента України від 24.02.2022 року № 64/2022 в Україні введено воєнний стан, строк дії якого продовжено, зокрема, Указом Президента України від 07.11.2022 року № 757/2022 з 05.30 год. 21.11.2022 року строком на 90 діб.

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи «EasyCon», з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, суд вважає за можливе провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи «EasyCon» представника третьої особи ПрАТ «УАСК АСКА» Сокол Діани Вікторівни.

Керуючись статтею 212 ЦПК України, суд, -

постановив:

Клопотання представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ПрАТ «Українська акціонерна страхова компанія АСКА» Сокол Діани Вікторівни про участь у засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Розгляд справи за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Ставангер» до ОСОБА_1 ( ОСОБА_1 ), ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «ПЗУ Україна», приватне акціонерне товариство «Українська акціонерна страхова компанія АСКА» про стягнення грошових коштів за заподіяні збитки, судове засідання по якій призначено на 30.03.2023 року о 10.00 год., а також наступні засідання по справі, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи «EasyCon» представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ПрАТ «Українська акціонерна страхова компанія АСКА» Сокол Діани Вікторівни (sokol.d@vuso.ua).

Ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо, нестиме учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали направити учасникам справи для відома та участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий В.О. Баранкевич

СудНовоодеський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення25.01.2023
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу108578507
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —482/1869/19

Ухвала від 25.01.2023

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 03.09.2020

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 16.06.2020

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 28.04.2020

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 10.10.2019

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 26.09.2019

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні