Ухвала
від 30.01.2023 по справі 914/3065/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

30.01.2023 р. справа № 914/3065/22

Господарський суд Львівської області у складі судді З.В.Горецької, за участю секретаря судового засідання Пришляк М.С., розглянувши матеріали справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «ПЕРФЕКТ ПАК», м. Львів,

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «ПЕРФЕКТ ПАЛЕТС», м. Пустомити,

з участю третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: ТОВ «ЄВРОПА СІТІ»,

про: витребування майна та визнання договору поновленим,

представники сторін:

від позивача: не з?явився;

від відповідача: не з?явився;

від третьої особи: не з?явився.

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «ПЕРФЕКТ ПАК» до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПЕРФЕКТ ПАЛЕТС» про витребування майна та визнання договору поновленим.

Ухвалою Господарського суду Львівської області від 26.12.22 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, залучено ТОВ «ЄВРОПА СІТІ» в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача. Вирішено розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 23.01.2022. Подальший рух справи відображено у відповідних ухвалах суду.

На адресу суду 23.01.2023 року надійшло клопотання представника відповідача про залишення позовної заяви без руху, оскільки позивач не дотримався вимог ст.ст. 162, 164, 172 ГПК України, а саме не надіслав на адресу відповідача додатки до позову, якими позивач обґрунтовує свої позовні вимоги.

За змістом частини 11 статті 176 ГПК України суддя, встановивши, після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

За приписами ч.1 ст.164 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Частиною 1 статті 172 ГПК України передбачено, що позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Таким чином, позивачем не додано до матеріалів позовної заяви належних доказів на підтвердження направлення копії позовної заяви з доданими до неї документами на адресу відповідача.

Дана обставина є суттєвою, оскільки нормами ст.165 Господарського процесуального кодексу України передбачено право відповідача після одержання ухвали про відкриття провадження у справі надіслати суду відзив на позовну заяву, тоді як у даному випадку відповідач позбавляється можливості підготувати обґрунтовані заперечення на позовну заяву, з урахуванням усіх обставин, на які посилається позивач та поданих ним доказів.

Враховуючи викладене, наявні підстави для залишення позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «ПЕРФЕКТ ПАК» до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПЕРФЕКТ ПАЛЕТС», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача ТОВ «ЄВРОПА СІТІ» про витребування майна та визнання договору поновленим без руху.

Таким чином, позивачу необхідно усунути недоліки позовної заяви: надіслати на адресу відповідача та третьої особи додатки до позовної заяви, якими обґрунтовуються позовні вимоги, докази такого надіслання представити суду.

Відповідно до ч.1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху..

Керуючись ст.ст. 46, 163, 170, 174 234 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд Львівської області, -

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву №914/3065/22 залишити без руху.

2. Надати позивачу строк 5 дні з дня вручення ухвали для усунення недоліків, а саме: надіслати на адресу відповідача та третьої особи додатки до позовної заяви, якими обґрунтовуються позовні вимоги, докази такого надіслання представити суду.

Ухвала набирає законної сили в строк і порядок передбачений ст.235 ГПК України.

Інформацію по справі, яка розглядається можна отримати за наступною веб-адресою http://lv.arbitr.gov.ua/sud5015.

Суддя Горецька З.В.

Дата ухвалення рішення30.01.2023
Оприлюднено02.02.2023
Номер документу108685169
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі) про приватну власність щодо витребування майна із чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —914/3065/22

Ухвала від 02.03.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Гриців Віра Миколаївна

Ухвала від 13.02.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 02.02.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Гриців Віра Миколаївна

Ухвала від 30.01.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 23.01.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 23.01.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Гриців Віра Миколаївна

Ухвала від 05.01.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Гриців Віра Миколаївна

Ухвала від 26.12.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 08.12.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні