Ухвала
від 02.02.2023 по справі 214/2808/21
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 214/2808/21

провадження № 2/388/12/2023

УХВАЛА

02.02.2023м. Долинська

Долинський районний суд Кіровоградської області у складі:

головуючого - судді Кнурова О.А.,

секретар судового засідання Поліщук О.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у залі суду у режимі відеоконференції цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють вимог щодо предмета спору: П`ята криворізька державна нотаріальна контора Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), приватний нотаріус Криворізького міського нотаріального округу Дніпропетровської області Величко С.О., про визнання заповіту недійсним,

за участю:

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_3 ,

представника відповідача ОСОБА_4 ,

встановив:

у провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють вимог щодо предмета спору: П`ята криворізька державна нотаріальна контора Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), приватний нотаріус Криворізького міського нотаріального округу Дніпропетровської області Величко С.О., про визнання заповіту недійсним.

Ухвалою від 08.09.2021 зазначену позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за вказаним позовом. Розгляд справи постановлено здійснювати за правилами загального позовного провадження. Розпочато підготовче провадження у справі. Призначено підготовче судове засідання з повідомленням (викликом) учасників справи.

Від представника відповідача до суду надійшло клопотання, зареєстроване у суді 13.07.2022 за вх. № ЕП-1471/22, зокрема, про витребування доказів, виклик свідків і їх допит у режимі відеоконференції та формулювання питання при призначені у справі посмертної судово-психіатричної експертизи, у якому представник, крім іншого, просив:

- викликати у судове засідання і допитати у режимі відеоконференції у приміщенні Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу (50000, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, проспект Миру, 24) як свідків: приватного нотаріуса Криворізького районного нотаріального округу Тищенко Олександра Івановича; приватного нотаріуса Криворізького районного нотаріального округу Дніпропетровської області Саяпіну Ірину Генріхівну; приватного нотаріуса Криворізького районного нотаріального округу Дніпропетровської області Величко Сергій Олександровича.

У судовому засіданні представник відповідача повідомив про можливість допиту ОСОБА_5 у приміщенні Долинського районного суду Кіровоградської області, оскільки останній здійснює наразі свою діяльність у м. Долинська. Також заявив клопотання про участь у судовому засіданні при допиті свідків ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у режимі відеоконференції з приміщення Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу.

Сторона позивача не заперечувала проти задоволення клопотання представника відповідача.

Заслухавши сторони, вивчивши доводи клопотань та матеріали справи у частині необхідній для вирішення клопотань суд дійшов висновків про таке.

Умови, порядок проведення та участь у судовому засіданні у режимі відео конференції регламентовані положеннями ст. 212 ЦПК України.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою (ч. 1 ст. 212 ЦПК України).

Долинський районний суд Кіровоградської області має технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції за участю учасника справи поза межами приміщення суду.

На запит суду (бронювання) онлайн системою бронювання майданчиків відеоконференцій підтверджено бронювання проведення відеоконференції з приміщення Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу о 10 год. 30 хв. 21.03.2023.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку, що клопотання представника відповідача підлягає задоволенню, оскільки для забезпечення оперативності судового провадження необхідно забезпечити участь представника відповідача та свідків у судовому засіданні у режимі відеоконференції.

Керуючись статтями 212, 258-261 ЦПК України, -

постановив:

клопотання представника відповідача - задовольнити.

Судове засідання у даній справі, яке призначене на 10 год. 30 хв. 21.03.2023, проводити у режимі відеоконференції.

Доручити Дзержинському районному суду м. Кривого Рогу забезпечити проведення о 10 год. 30 хв. 21.03.2023 відеоконференції з Долинським районним судом Кіровоградської області за участі:

- представника відповідача ОСОБА_2 - адвоката Ямкового В.І.;

- свідків ОСОБА_6 та ОСОБА_7 .

Копію ухвали надіслати до Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу (50000, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, проспект Миру, 24, e-mail: inbox@dg.dp.court.gov.ua) для організації її виконання, представнику відповідача Ямковому В.І. та свідкам ОСОБА_6 , ОСОБА_7 .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.А. Кнуров

Дата ухвалення рішення02.02.2023
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу108759887
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —214/2808/21

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

Ухвала від 02.02.2023

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

Ухвала від 16.08.2022

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

Ухвала від 13.07.2022

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

Ухвала від 13.07.2022

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

Ухвала від 21.12.2021

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні