Ухвала
від 02.02.2023 по справі 465/9897/21
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/9897/21

2/465/334/23

У Х В А Л А

судового засідання

02.02.2023 року м. Львів

Франківський районний суд м. Львова в складі:

головуючого-судді Марків Ю.С.,

за участю секретаря судового засідання Мучинської Ю.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Львові клопотання представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Рачкевич Н.В. про перехід до розгляду цивільної справи за позовом Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Уніка" до ОСОБА_1 про стягнення виплаченого страхового відшкодування, за правилами загального позовного провадження та залучення третьої особи,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Франківського районного суду м. Львова перебуває цивільна справа за позовом Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Уніка" до ОСОБА_1 про стягнення виплаченого страхового відшкодування.

Ухвалою судді Франківського районного суду м.Львова від 26.01.2022 року в зазначеній справі відкрито спрощене позовне провадження без виклику сторін у вказаній цивільній справі та призначено судове засідання для розгляду справи по суті.

Учасники справи подали до суду заяви про розгляд справи без їх участі.

Відповідно до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання. У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється, відповідно фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Частинами 2, 4, 6 ст.19 ЦПК України передбачено, що цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного); окремого провадження.

Відповідно до ч.3 ст.182 ЦПК України заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлено - він встановлюється судом.

Згідно з п.4 ч.2 ст.187 ЦПК України питання про те, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа суд вирішує та зазначає в ухвалі про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Відповідно до частини 3 статті 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Судом встановлено, що предметом вказаної цивільної справи є стягнення виплаченого страхового відшкодування.

Приймаючи до уваги обсяг та характер доказів у вказаній цивільній справі, необхідність залучення до справи третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, суд прийшов до висновку, що з метою всебічного та повного з`ясування обставин справи, недопущення порушення прав сторін, в тому числі на подання доказів та доведення їх переконливості суд приходить до переконання, що розгляд даної справи слід продовжити в порядку загального позовного провадження.

Відповідно до частини 6 статті 277 ЦПК України якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Як вбачається з прохальної частини позовної заяви Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Уніка" таке просить стягнути з ОСОБА_1 виплачене страхове відшкодування в розмірі 78189,00 грн.

Постановою Франківського районного суду м.Львова від 15.05.2020 року ОСОБА_1 визнано винним за ст.124 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у зв`язку з тим, що 13.03.2020 року о 19 год. 20 хв. на автодорозі Київ Чоп М06575 км. + 500м., водій ОСОБА_1 , керуючи автомобілем Skoda Fabia д.н.з. НОМЕР_1 , не вибрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції та скоїв зіткнення з автомобілем Renault Dokker д.н.з. НОМЕР_2 під керуванням ОСОБА_2 .

Згідно з Договором добровільного страхування на транспорті "Каско Corporate" №347002/4100/0000033 від 26.12.2019 року власником транспортного засобу Renault Dokker д.н.з. НОМЕР_2 є Товариство з обмеженою відповідальністю "Західнадрасервіс".

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги предмет спору та заявлені позивачем позовні вимоги, суд приходить до переконання про наявність достатніх підстав для залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ТОВ "Західнадрасервіс", оскільки таке є власником транспортного засобу Renault Dokker д.н.з. НОМЕР_2 , та рішення суду у справі може безпосередньо вплинути на його права та обов`язки.

Враховуючи право залученої судом третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору подати до суду письмові пояснення щодо позову або відзиву, суд прийшов до висновку про відкладення судового засідання, надавши час для надання таких письмових пояснень.

Керуючись ст.259,260,277,353 ЦПК України,

постановив:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Рачкевич Н.В. про перехід до розгляду цивільної справи за позовом Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Уніка" до ОСОБА_1 про стягнення виплаченого страхового відшкодування, за правилами загального позовного провадження та залучення третьої особи задовольнити.

Перейти до розгляду справи за позовом Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Уніка" до ОСОБА_1 про стягнення виплаченого страхового відшкодування за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 14березня 2023року о10год.00хв.в приміщенні Франківського районного суду м. Львова (79044, м. Львів, вул. Ген. Чупринки, 69).

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Товариство з обмеженою відповідальністю "Західнадрасервіс", код ЄДРПОУ 36282935, адреса місцезнаходження: Івано-Франківська обл., Богородчанський район, смт.Богородчани, вул.Шевченка, буд.49.

Залученій третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, направити копію цієї ухвали разом з копією позовної заяви та доданими до неї документами, а також копією відзиву на позовну заяву.

Запропонувати третій особі протягом 5-ти днів з дня вручення копії цієї ухвали з матеріалами позовної заяви та відзиву на позов подати до суду письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Копію ухвали надіслати сторонам у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Марків Ю.С.

Дата ухвалення рішення02.02.2023
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу108775574
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення виплаченого страхового відшкодування, за правилами загального позовного провадження та залучення третьої особи

Судовий реєстр по справі —465/9897/21

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 02.02.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 27.01.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 26.01.2022

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні