Ухвала
від 10.04.2023 по справі 465/9897/21
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/9897/21

2/465/334/23

У Х В А Л А

судового засідання

10.04.2023 року м. Львів

Франківський районний суд м.Львова в складі:

головуючого судді Марків Ю.С.,

за участі секретаря судового засідання Мучинської Ю.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Львові клопотання представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Рачкевич Н.В. про витребування доказів у цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Уніка" до ОСОБА_1 про стягнення виплаченого страхового відшкодування, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Франківського районного суду м. Львова знаходиться на розгляді позовна заява Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Уніка" до ОСОБА_1 про стягнення виплаченого страхового відшкодування.

Від представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Рачкевич Н.В. надійшли клопотання про витребування:

у Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Уніка" наступних документів: - копії документів, на підставі яких був здійснений розрахунок матеріальних збитків та сплачена сума страхового відшкодування внаслідок страхового випадку, що мав місце 13 березня 2020 року між автомобілем марки "Skoda", д.н.з. НОМЕР_1 та автомобілем марки "Renault", д.н.з. НОМЕР_2 ; - копії страхової справи, що стосується страхового випадку, що мав місце 13 березня 2020 року між автомобілем марки "Skoda", д.н.з. НОМЕР_1 та автомобілем марки "Renault", д.н.з. НОМЕР_2 ;

у Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Саламандра" наступних документів: - копії документів, на підставі яких був здійснений розрахунок матеріальних збитків та сплачена сума страхового відшкодування внаслідок страхового випадку, що мав місце 13 березня 2020 року між автомобілем марки "Skoda", д.н.з. НОМЕР_1 та автомобілем марки "Renault", д.н.з. НОМЕР_2 ; - копії страхової справи, що стосується страхового випадку, що мав місце 13 березня 2020 року між автомобілем марки "Skoda", д.н.з. НОМЕР_1 та автомобілем марки "Renault", д.н.з. НОМЕР_2 ;

- в архіві Франківського районного суду м.Львова - матеріали адміністративної справи №465/1767/20 про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 .

Представник позивача в судове засідання в режимі відеоконференції не з`явився у зв`язку з технічної неможливістю такого.

Відповідач в судове засідання не з`явився, хоча й був належним чином повідомлений про дату, час та місце проведення такого.

У зв`язку із неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, відповідно до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши подані клопотання та матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.1, 5, 6 ст.81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи те, що інформація, яку просить витребувати представник відповідача може сприяти повному та об`єктивному вирішенню справи, за відсутності реальної можливості отримання останньою даних доказів самостійно, та беручи до уваги, що справа стосується стягнення виплаченого страхового відшкодування, для підтвердження чого підлягають дослідженню відомості про таку виплату, суд вважає, що клопотання про витребування зазначеної інформації є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст.2, 81, 258, 260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Рачкевич Н.В. про витребування доказів у цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Уніка" до ОСОБА_1 про стягнення виплаченого страхового відшкодування задоволити.

Витребувати у Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Уніка" наступні документи:

- копії документів, на підставі яких був здійснений розрахунок матеріальних збитків та сплачена сума страхового відшкодування внаслідок страхового випадку, що мав місце 13 березня 2020 року між автомобілем марки "Skoda", д.н.з. НОМЕР_1 та автомобілем марки "Renault", д.н.з. НОМЕР_2 ;

- копії страхової справи, що стосується страхового випадку, що мав місце 13 березня 2020 року між автомобілем марки "Skoda", д.н.з. НОМЕР_1 та автомобілем марки "Renault", д.н.з. НОМЕР_2 .

Витребувати у Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Саламандра" наступні документи:

- копії документів, на підставі яких був здійснений розрахунок матеріальних збитків та сплачена сума страхового відшкодування внаслідок страхового випадку, що мав місце 13 березня 2020 року між автомобілем марки "Skoda", д.н.з. НОМЕР_1 та автомобілем марки "Renault", д.н.з. НОМЕР_2 ;

- копії страхової справи, що стосується страхового випадку, що мав місце 13 березня 2020 року між автомобілем марки "Skoda", д.н.з. НОМЕР_1 та автомобілем марки "Renault", д.н.з. НОМЕР_2 ;

Витребувати в архіві Франківського районного суду м.Львова матеріали адміністративної справи №465/1767/20 про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 .

Роз`яснити, що вказані докази повинні бути надані безпосередньо до суду протягом п`яти днів з моменту отримання даної ухвали.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання цієї ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://fk.lv.court.gov.ua/.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Суддя Марків Ю.С.

Дата ухвалення рішення10.04.2023
Оприлюднено13.04.2023
Номер документу110160208
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення виплаченого страхового відшкодування

Судовий реєстр по справі —465/9897/21

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 02.02.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 27.01.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 26.01.2022

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні