Ухвала
від 06.02.2023 по справі 362/4297/20
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

Ухвала

06 лютого 2023 року

м. Київ

справа № 362/4297/20

провадження № 61-1047ск23

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду: Зайцева А. Ю. (суддя-доповідач), Коротенка Є. В., Тітова М. Ю.,

розглянувши питання про повернення відзиву Міністерства юстиції України на касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Центр факторингових послуг» на постанову Київського апеляційного суду від 20 грудня 2022 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Центр факторингових послуг» до Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України про звільнення майна з під арешту,

ВСТАНОВИВ:

18 січня 2022 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Центр факторингових послуг» подало засобами поштового зв`язку касаційну скаргу на постанову Київського апеляційного суду від 20 грудня 2022 року у цій справі.

Ухвалою Верховного Суду від 23 січня 2023 року відкрито касаційне провадження у справі та витребувано її матеріали із суду першої інстанції. Роз`яснено учасникам справи їх право на подання відзиву на касаційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання цієї ухвали.

30 січня 2023 року представник Міністерства юстиції України Колесник А. С. надіслала до Верховного Суду в електронній формі через підсистему «Електронний суд» відзив на касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Центр факторингових послуг» на постанову Київського апеляційного суду від 20 грудня 2022 року.

Поданий відзив підлягає поверненню без розгляду з таких підстав.

Загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення передбачені статтею 183 ЦПК України. Будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити перелік вказаний у цій статті та інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

Згідно із частиною четвертою статті 395 ЦПК України до відзиву додаються докази надсилання копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Крім того, відповідно до частини сьомої статті 43 ЦПК України у разі подання до суду документів в електронній формі учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

У частині четвертій статті 183 ЦПК України закріплено, що суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Згідно з актом від 20 січня 2023 року № 93, складеним начальником відділу забезпечення функціонування автоматизованого документообігу управління забезпечення автоматизованого документообігу суду К. Галайденко, провідним спеціалістом відділу забезпечення функціонування автоматизованого документообігу управління забезпечення автоматизованого документообігу суду І. Максименко, спеціалістом відділу забезпечення функціонування автоматизованої системи та електронного суду управління забезпечення автоматизованого документообігу О. А., під час відкриття електронного документу «Відзив на касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Центр факторингових послуг» на постанову Київського апеляційного суду від 20 грудня 2022 року», який надійшов 30 січня 2023 року об 11 годині 31 хвилина від Колесник А. С. , з підсистеми «Електронний суд», було виявлено відсутність додатків, а саме - підтвердження направлення відзиву позивачу на 1 арк в 1 прим.

Ураховуючи те, що доказів надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи (Товариству з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Центр факторингових послуг») копій відзиву та доданих до нього документів суду не надано, відзив Міністерства юстиції України належить повернути без розгляду.

Керуючись статтями 43, 183, 395 ЦПК України, Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду,

УХВАЛИВ:

Відзив Міністерства юстиції України на касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Центр факторингових послуг» на постанову Київського апеляційного суду від 20 грудня 2022 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Центр факторингових послуг» до Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України про звільнення майна з під арешту - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Судді: А. Ю. Зайцев

Є. В. Коротенко

М. Ю. Тітов

СудКасаційний цивільний суд Верховного Суду
Дата ухвалення рішення06.02.2023
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу108822175
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —362/4297/20

Постанова від 10.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Постанова від 15.05.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Постанова від 28.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Постанова від 20.12.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні