Ухвала
від 02.02.2023 по справі 308/9548/22
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/9548/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 лютого 2023 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області в особі головуючого судді Іванова А.П., при секретаріБота О.І., розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Ужгороді в порядку загального позовного провадження, позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про припинення права власності,

встановив:

Представник позивачки ОСОБА_1 адвокат Колотуха І.О. звернувся до суду із вищевказаним позов до відповідача ОСОБА_2 , в якому просить припинити право власності останнього у житловому будинку, виплативши йому грошові кошти, внесені на рахунок ТУ ДСА в Закарпатській області, визнати за позивачкою право власності на частини житлового будинку.

27.07.2022 ухвалою Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області було відкрите провадження у цій справі за правилами загального позовного провадження та призначено справу до розгляду у підготовчому засіданні.

02.02.2023 року на адресу суду від адвоката Бойка Б.Б. який діє в інтересах відповідача ОСОБА_2 , надійшло клопотання про зупинення провадження у справі, яке мотивовано тим, що відповідач по справі починаючи з 03.10.2022 року по сьогоднішній час є військовослужбовцем та приймає участь у заходах пов`язаних з повномаштабним вторгненням російської федерації, що доводиться довідкою Військової частини НОМЕР_1 від 14.12.2022 року за № 12/1870.

Учасники справи у судове засідання не з`явилися, хоча про час та місце розгляд справи були належним чином повідомлені.

Дослідивши матеріали справи, заяву представник відповідача про зупинення провадження у справі, суд приходить до наступного висновку.

Згідно ч. 1ст. 13 ЦПК Українисуд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

За правилами п. 2 ч. 1ст. 251 ЦПК Українисуд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі: перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Відповідно до п. 2 ч. 1ст. 253 ЦПК Українипровадження у справі зупиняється у випадках, встановлених: пунктом 2 частини першоїстатті 251 цього Кодексу, - до припинення перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

З огляду на викладене, оскільки відповідач ОСОБА_2 є військовослужбовцем та приймає участь у заходах пов`язаних з повномаштабним вторгненням російської федерації, суд приходить до висновку, що існують обставини, визначені п. 2 ч. 1ст. 251 ЦПК України, що унеможливлюють продовження розгляду цивільної справи та наявність яких є підставою для зупинення провадження у справі, а тому вважає необхідним зупинити провадження у справі до припинення перебування відповідача у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.13,251,274 - 279, ЦПК України, суд, -

постановив:

Зупинити провадження у цивільній справі № 308/9548/22 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про припинення права власності до припинення перебування відповідача у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені у воєнний стан.

Після усунення обставин, що зумовили зупинення провадження у справі, зобов`язати відповідача ОСОБА_2 повідомити про це суд невідкладно.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Закарпатського апеляційного суду. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду А.П. Іванов

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення02.02.2023
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу108840295
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них:

Судовий реєстр по справі —308/9548/22

Ухвала від 24.09.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Ухвала від 04.09.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

Рішення від 04.08.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

Рішення від 04.08.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

Ухвала від 02.02.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні