Ухвала
від 14.02.2023 по справі 283/329/23
МАЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 283/329/23

Провадження №2/283/160/2023

У Х В А Л А

14 лютого 2023 року м. Малин

Суддя Малинського районного суду Житомирської області Саланда О.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), представник позивача, адвокат Гарбар Костянтин Григорович (місце проживання: АДРЕСА_2 ) до Комунального підприємства «Малинська друкарня» Малинської міської ради (місцезнаходження: Житомирська область, Коростенський район., м. Малин, вул. С.Бандери, буд. 7) про визнання незаконним наказу про звільнення з роботи, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

За формою та змістом позовна заява відповідає вимогам ст.175, 177 ЦПК України.

Справа підсудна Малинському районному суду Житомирської області.

Відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, які передбачені ст.185, 186 ЦПК України. Згідно з п.2 ч.1 ст.274ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи, що виникають з трудових відносин.

Враховуючи вищевикладене, умови розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження, з урахуванням обмежень, встановлених ч.4 ст.274 ЦПК України, ознайомившись з матеріалами справи, проаналізувавши предмет та підстави позовної заяви, суддя приходить до висновку, що дана справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи.

Разом з позовною заявою представником позивача, адвокатом Гарбаром К.Г. надійшло клопотання про витребування від КП "Малинська друкарня" документів в порядку ст. 84 ЦПК України.

Вирішуючи заявлене клопотання, суддя бере до уваги наступне.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи викладене, клопотання представника позивача про витребування доказів підлягає задоволенню, оскільки представником позивача виконано вимоги процесуального законодавства, встановлені до такого роду клопотань.

Разом з позовною заявою представником позивача, адвокатом Гарбаром К.Г. надійшло клопотання про виклик свідків: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 .

Частинами першою третьою статті 91ЦПК України передбачено, що виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Як визначено частиною четвертою статті 91 ЦПК України, в ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

На підставі викладеного, вважаю за необхідне викликати та допитати в якості свідків зазначених осіб.

Керуючись статтями 175, 177, 184-187, 274-275, 279 Цивільного процесуального кодексу України,-

ПОСТАНОВИВ :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Призначити справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Призначити судове засідання на 10 годину 30 хвилин 13 квітня 2023 року в залі судових засідань № 3 Малинського районного суду Житомирської області (11600, Україна, Житомирська область, м. Малин, площа Соборна, 8).

Витребувати відКомунального підприємства«Малинська друкарня»Малинської міськоїради: довідкупро середнійзаробіток ОСОБА_1 , довідкупро виплаченузаробітну плату ОСОБА_1 за рікдо 24.02.2022р., всі копії документів особової справи ОСОБА_1 , яка заведена щодо неї КП «Малинська друкарня» , копію трудової книжки ОСОБА_1 , доповідну записку інженера-технолога ОСОБА_4 про відсутність на роботі ОСОБА_1 понад десять місяців поспіль та неможливість отримання інформації від неї про причини такої відсутності з 24.02.2022 р. , акт про відсутність ОСОБА_1 на роботі з 24.02.22 р. по 29.12.22 р. , оригінали заяв ОСОБА_1 від 18.10.2022р. про надання їй відпусток: з 19.10.2022р. щорічної основної, з 21.11.2022р. відпустки як потерпілої від ЧАЕС, відпустки без збереження заробітної плати на період воєнних дій.

Витребувані докази слід направити на адресу суду протягом трьох днів з дня отримання копії зазначеної ухвали.

Суд роз`яснює, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Главою 9 Розділу 1 ЦПК України.

У судове засідання викликати свідків: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 .

Суд, відповідно до частини четвертої статті 91 Цивільного процесуального кодексу України, попереджає свідка про кримінальну відповідальність, передбачену ст.384 КК України, за завідомо неправдиве показання та ст.385КК України за відмову від давання показань на вимогу суду.

Направити сторонам копії ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачу також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позовну заяву, який обчислюється з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Встановити позивачу п`ятнадцятиденний строк для подання відповіді на відзив, який обчислюється з дня отримання відзиву на позовну заяву.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк для подання заперечень, який обчислюється з дня отримання відповіді на відзив.

Інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/sud0614/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О. М. Саланда

Дата ухвалення рішення14.02.2023
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу109077302
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення з роботи, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —283/329/23

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Рішення від 07.08.2023

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Саланда О. М.

Рішення від 07.08.2023

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Саланда О. М.

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Саланда О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні