Ухвала
від 21.02.2023 по справі 302/336/23
МІЖГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 302/336/23

2/302/109/23

75

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття позовної заяви до розгляду

тавідкриття провадженняу справі

21.02.2023 смт.Міжгір`я

Суддя Міжгірського районного суду Закарпатської області Сидоренко Ю.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ) до Міжгірської центральної бібліотечної системи(Міжгірська ЦБС) (юридична адреса: смт.Міжгір`я, вул. Гнатюка, буд.1 Хустського району, Закарпатської області, код ЄДРПОУ - 36596346), Відділу освіти,сім`ї,молоді,спорту такультури виконавчогокомітету Міжгірськоїселищної ради Хустського району Закарпатської області (юридична адреса: смт.Міжгір`я вул.Шевченка, буд.86 Хустського району, Закарпатської області, ЄДРПОУ 44070606)про зобов`язаннявчинення певнихдій,-

ВС ТА НО ВИ В:

15 лютого 2023 року до Міжгірського районного суду Закарпатської області надійшов позов ОСОБА_1 , поданий представником позивача в особі адвоката Кривка П.П., до Міжгірської центральноїбібліотечної системи, співвідповідача:Відділу освіти,сім`ї,молоді,спорту такультури виконавчогокомітету Міжгірськоїселищної ради,про зобов`язаннявчинення певнихдій,та упред`явленому позовіпозивачка ОСОБА_1 просить: зобов`язати співвідповідача Відділу освіти, сім`ї, молоді, спорту та культури виконавчого комітету Міжгірської селищної ради нарахувати та виплати ОСОБА_1 грошову допомогу для оздоровлення за 2022 рік у розмірі посадового окладу, обрахованому у встановленому порядку та середній заробіток ОСОБА_1 за весь час затримки розрахунку при її звільненні починаючи з 15.11.2022 року по день фактичного розрахунку, але не більше як за шість місяців.

Ухвалою судді Міжгірського районного суду Закарпатської області Кривка В.П. від 16.02.2023 року задоволено заяву про самовідвід по даній цивільній справі.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судових справ між суддями, 16.02.2023 року дана цивільна справа розподілена в провадження судді Міжгірського районного суду Закарпатської області Сидоренко Ю.В.

20.02.2023 року, з метою визначення підсудності справи у відповідності до положень ст.27 ЦПК України, судом отримані відомості з Єдиного державного реєстру підприємств, установ, організацій, та відповідно до яких вбачається, що відповідач по справі: Міжгірська централізована бібліотечна система (ЄДРПОУ 36596346), яка розташована за адресою: смт.Міжгір`я, вул. Гнатюка, 1 Хустського району, Закарпатської області - є юридичною особою, і на теперішній час в процесі припинення не перебуває.

Також з метою визначення підсудності справи у відповідності до положень ст.27 ЦПК України, 20.02.2023 року судом отримані відомості з Єдиного державного реєстру підприємств, установ, організацій, та відповідно до яких вбачається, що співвідповідач по справі: Відділ освіти, сім`ї, молоді, спорту та культури виконавчого комітету Міжгірської селищної ради Хустського району Закарпатської області (код ЄДРПОУ 44070606), який розташований за адресою: смт.Міжгір`я вул.Шевченка, буд.86 Хустського району, Закарпатської області - є юридичною особою, і на теперішній час в процесі припинення не перебуває.

Оглянувши позовну заяву ОСОБА_1 та додані до позову матеріали, вважаю, що пред`явлений до суду позов поданий з додержанням вимог ст.ст.175,177 ЦПК України, за зареєстрованим місцем проживання (перебування) позивача та місцезнаходженням відповідачів по справі. Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Справа підсудна Міжгірському районному суду Закарпатської області. Тому позовну заяву слід прийняти до судового розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ч.2ст.19 ЦПК Україницивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (п.4 ч.2ст.187 ЦПК України).

Дана цивільна справа, відповідно до приписів п.2 ч.4 ст.19 та ч.1 ст.274, ч.5 ст.279 ЦПК України, є малозначною, пред`явлений до суду позов виникає з трудових відносин, а тому підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін, та до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, дана цивільна справа не віднесена, а тому розгляд цивільної справи слід проводити за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з викликом (повідомленням) сторін.

Приймаючи до уваги вищевикладене та керуючись ст.ст. 187, 259-261, 274 ЦПК України, суддя

ПО СТ АН ОВ ИВ :

Відкрити провадження у цивільній справі № 302/336/23 за позовом ОСОБА_1 до Міжгірської центральної бібліотечної системи (Міжгірська ЦБС), Відділу освіти, сім`ї, молоді, спорту та культури виконавчого комітету Міжгірської селищної ради, про зобов`язання вчинення певних дій.

Розгляд цивільної справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з викликом (повідомленням) сторін, представників сторін.

Призначити судове засідання на 10годин 00хвилин 16березня 2023року в приміщенні зали судових засідань Міжгірського районного суду Закарпатської області за адресою: 90000, Закарпатська область Хустський район смт.Міжгір`я, вул.Шевченка, буд.99.

Про час та місце розгляду справи повідомити сторони та викликати їх в судове засідання.

Направити сторонам копію ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачам також копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Запропонувати відповідачам подати відзив на позовну заяву у п?ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі. Роз`яснити відповідачам, що у випадку ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Зобов`язати відповідачів, відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам цивільного процесу.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами, згідно ч.8 ст.178 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.3-5 ст.178, ст.179 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет на веб-сайті: http://mg.zk.court.gov.ua.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Міжгірського районного суду Закарпатської області:Ю. В. Сидоренко

СудМіжгірський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення21.02.2023
Оприлюднено23.02.2023
Номер документу109121553
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —302/336/23

Ухвала від 15.07.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 19.06.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Рішення від 11.07.2023

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

Рішення від 11.07.2023

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Кривка В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні