Ухвала
від 21.02.2023 по справі 131/202/23
ІЛЛІНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 131/202/23

Провадження № 2/131/178/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2023 р.м. Іллінці

Суддя Іллінецького районного суду Вінницької області Шелюховський М.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ФОП ОСОБА_2 про відшкодування шкоди завданої ушкодженням здоров`я,-

ВСТАНОВИВ:

До Іллінецького районного суду Вінницької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ФОП ОСОБА_2 про відшкодування шкоди завданої ушкодженням здоров`я.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими матеріалами, суд вважає, що зазначену позовну заяву слід залишити без руху з наступних підстав.

Статтею 4 ЦПК України передбачено право на звернення до суду за захистом. Позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб та повинна відповідати загальним вимогам, що встановлені статтями 175-177 ЦПК України.

Норми статей 175-177 ЦПК України не містять виключень і поширюються на всі випадки звернення до суду з позовною заявою, у зв`язку з чим недотримання положень даних норм свідчить про невідповідність позовної заяви вимогам Закону.

Змістом частини 3 статті 28 ЦПК України передбачено, що позови про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи, чи шкоди, заподіяної внаслідок вчинення кримінального правопорушення, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача або за місцем заподіяння шкоди.

Однак, всупереч таким вимогам позивачем не надано підтверджуючих відомостей про реєстрацію місця свого проживання.

У відповідності ч. 2 ст. 95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим кодексом, натомість позивачем додано до позовної заяви не завірені належним чином копії документів, що додаються до неї.

Також у змісті позовної заяви не зазначено точної адреси місця отримання позивачем тілесних ушкоджень.

За правилами визначеними частини 1 статті 185 ЦПК України суд, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених у статтях 175, 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на викладене суд вважає, що дану позовну заяву необхідно залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення зазначених вище недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 185, 260, 261 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ФОП ОСОБА_2 про відшкодування шкоди завданої ушкодженням здоров`я залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення вказаних у мотивувальній частині недоліків протягом п`яти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Роз`яснити позивачу, що в разі якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху надіслати позивачу.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення21.02.2023
Оприлюднено23.02.2023
Номер документу109126493
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю фізичної особи, крім відшкодування шкоди на виробництві

Судовий реєстр по справі —131/202/23

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні