Ухвала
від 25.07.2023 по справі 131/202/23
ІЛЛІНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 131/202/23

Провадження № 2/131/178/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 липня 2023 р.м. Іллінці

Іллінецький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Шелюховського М.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Іллінці цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ФОП ОСОБА_2 про відшкодування шкоди завданої ушкодженням здоров`я, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Іллінецького районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ФОП ОСОБА_2 про відшкодування шкоди завданої ушкодженням здоров`я.

До початку розгляду справи по суті представником позивача адвокатом Павлюком С.М. подано до суду клопотання про призначення судово-медичної експертизи, доручивши її проведення Вінницькому обласному бюро судово-медичної експертизи на вирішення якої поставити наступні питання:

- які тілесні ушкодження завдані ОСОБА_1 внаслідок падіння з висоти власного зросту об тверду поверхню в кафе « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що по АДРЕСА_1 ?;

- якої тяжкості й характеру встановлені тілесні ушкодження ОСОБА_1 внаслідок падіння з висоти власного зросту об тверду поверхню в кафе « ІНФОРМАЦІЯ_1 » що по АДРЕСА_1 ?;

- який механізм заподіяння тілесних ушкоджень, що отримала ОСОБА_1 під час падіння з висоти власного зросту об тверду поверхню в кафе « ІНФОРМАЦІЯ_1 » що по АДРЕСА_1 ?.

Дослідивши зміст клопотання про призначення судової почеркознавчої експертизи та матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до частини 1 статті 143 ЦПК України для з`ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань у галузі науки, мистецтва, техніки, ремесла тощо, суд призначає експертизу за заявою осіб, які беруть участь у справі. Згідно статті 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 107 ЦПК України матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи. Суд може також заслухати призначених судом експертів з цього питання. Копії матеріалів, що надаються експерту, можуть залишатися у матеріалах справи.

При визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, передбаченими цим Кодексом для витребування доказів.

Положеннями пункту 5 частини першої статті 252 ЦПК України передбачено, що суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках призначення судом експертизи. Згідно пункту 9 частини 1 статті 253 ЦПК України провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених пунктом 5 частини першої статті 252 цього Кодексу, - на час проведення експертизи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 103, 104, 253, 253, 260 ЦПК України, суд-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Павлюка Сергія Миколайовича про призначення судово - медичної експертизи задовільнити.

Призначити у цивільній справі за позовом за позовом ОСОБА_1 до ФОП ОСОБА_2 про відшкодування шкоди завданої ушкодженням здоров`я судово - медичну експертизу, доручивши її проведення Вінницькому обласному бюро судово-медичної експертизи.

На вирішення експерта поставити питання:

- Які тілесні ушкодження отримані ОСОБА_1 внаслідок падіння з висоти власного зросту на тверду поверхню в кафе « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що по АДРЕСА_1 ?;

- Яка ступень тяжкості й характер тілесних ушкоджень отриманих ОСОБА_1 внаслідок падіння з висоти власного зросту на тверду поверхню в кафе « ІНФОРМАЦІЯ_1 » що по АДРЕСА_1 ?;

- Який механізм тілесних ушкоджень, що отримала ОСОБА_1 під час падіння з висоти власного зросту на тверду поверхню в кафе « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що по АДРЕСА_1 ?;

- Чи відповідає дата та час отримання тілесних ушкоджень ОСОБА_1 , часу вказаному нею у позовній заяві?;

- Чи відповідає характер тілесних ушкоджень отриманих ОСОБА_1 обставинам їх отримання, вказаних нею у позовній заяві?;

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за надання завідомо неправдивого висновку і відмову без поважних причин від надання висновку за ст. 384, 386 КК України.

Витрати, пов`язані з проведенням експертизи покласти на позивача.

Провадження у справі на час проведення експертизи зупинити.

Копію ухвали про призначення судово-медичної експертизи надіслати Вінницькому обласному бюро судово-медичної експертизи (вулиця Гліба Успенського, 83, Вінниця, Вінницька область, 21000) для виконання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Вінницького апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. Учасник справи, якому повну ухвалу суду не було вручено у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення25.07.2023
Оприлюднено27.07.2023
Номер документу112395804
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди завданої ушкодженням здоров`я

Судовий реєстр по справі —131/202/23

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні