Ухвала
від 22.06.2023 по справі 131/202/23
ІЛЛІНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 131/202/23

Провадження № 2/131/178/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 червня 2023 р.м. Іллінці

Іллінецький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Шелюховського М.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні без фіксації судового процесу технічними засобами цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ФОП ОСОБА_2 про відшкодування шкоди завданої ушкодженням здоров`я-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Іллінецького районного суду Вінницької області перебуває вказана цивільна справа.

До Іллінецького районного суду 19 квітня 2023 року надійшло клопотання представника відповідача ОСОБА_3 про витребування у позивачки ОСОБА_1 оригінали доказів для їх дослідження в суді, а саме: документи та матеріали додані до позовної заяви (письмові та електронні) та 31 травня 2023 року клопотання про витребування доказів у КНП «Іллінецька міська лікарня» та ТОВ «Медичний центр «Альтамедика», а саме інформацію та копії медичних документів для їх дослідження в суді.

Позивач ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_4 в судовому засіданні щодо задоволення клопотань про витребування доказів не заперечували.

Представник відповідача ОСОБА_3 в судовому засідання клопотання про витребування доказів підтримав, просить їх задовільнити.

Розглянувши клопотання, заслухавши учасників справи, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін; учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. При цьому, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно із ч. 6-8 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

За таких обставин, клопотання представника відповідача слід задовольнити та витребувати зазначені в клопотаннях інформацію та докази.

На підставі викладеного, керуючись ст.12, 84, 209, 210 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_3 задоволити.

Витребувати у позивачки ОСОБА_1 оригінали доказів для їх дослідження в суді, а саме: документи та матеріали додані до позовної заяви (письмові та електронні).

Витребувати у Комунального некомерційного підприємства «Іллінецька міська лікарня» Іллінецької міської ради (ЄДРПОУ 01982531, 22700, вулиця Вільшанська, 48, м.Іллінці Вінницька область) наступну інформацію та копії медичних документів для їх дослідження в суді, а саме:

Чи зверталась до Вашого медичного закладу за наданням медичної допомоги гр. ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканка АДРЕСА_1 . РНОКПП НОМЕР_1 в період з 17.12.2022 року по 10.02.2023 року та з якими скаргами? Якщо так то прошу повідомити з якого приводу, дату та час звернення, ким оглядалась (посада (ПІБ лікаря), яким був план діагностичного дослідження, який був поставлений діагноз, та яка була їй надана медична допомога?

Надати належним чином завірені копії з Журналу реєстрації хворих, рентген знімки з їх описами та результати усіх інших досліджень гр. ОСОБА_1 (довідки, висновки, епікризи і тп.) проведених у Вашому закладі.

Також прошу повідомити, які були надані гр. ОСОБА_1 лікувальні рекомендації, чи потребувала гр. ОСОБА_1 оперативного хірургічного лікування, чи було запропоновано гр. ОСОБА_1 проведення оперативного хірургічного лікування в Вашому закладі, чи проводилось оперативне хірургічне лікування в Вашому закладі, та чи було отримано Вашим закладом офіційну відмову гр. ОСОБА_1 від оперативного хірургічного лікування саме в Вашому медичному закладі?

Чи видавалась Вашим медичним закладом будь яке направлення (електронне, або в паперовій формі), зареєстроване в НЦЗУ гр. ОСОБА_1 для проведення її оперативного хірургічного лікування та/або післяопераційної реабілітації в іншому медичному закладі та/або в ТОВ «Медичний центр «Альтамедика» (м. Вінниця)?

Чи могло бути проведено оперативне хірургічне лікування гр. ОСОБА_1 в Вашому медичному закладі? Якщо так то прошу повідомити, які саме заходи входять до медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій щодо надання медичних послуг за напрямом: «хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня», чи надаються вони Вашим закладом, якщо так то яка мала бути вартість оперативного хірургічного лікування при даному діагнозі гр. ОСОБА_1 в Вашому медичному закладі?

Чи могли бути проведені: післяопераційна реабілітація, амбулаторна реабілітація гр. ОСОБА_1 в Вашому медичному закладі та які саме заходи входять до медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій щодо надання медичних послуг за напрямом: «реабілітаційна допомога дорослим і дітям у амбулаторних умовах»? Якщо так то прошу повідомити, яка вартість післяопераційної реабілітації, амбулаторної реабілітації при даному діагнозі гр. ОСОБА_1 в Вашому медичному закладі?

Чи могли бути проведені оперативне хірургічне лікування, післяопераційна реабілітація, амбулаторна реабілітація при даному діагнозі гр. ОСОБА_1 в Вашому медичному закладі безкоштовно згідно укладених договорів з НЦЗУ про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій щодо надання медичних послуг за наступними напрямами: «хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня». «реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах» та «реабілітаційна допомога дорослим і дітям у амбулаторних умовах»?

Чи видавалась Вашим медичним закладом Довідка від 17.12.2022 року?

Витребувати у ТОВ «Медичний центр «Альтамедика» (ЄДРПОУ 33263679, 21000, вулиця Марія Литвиненко-Вольгемут, 40, м. Вінниця ) наступну інформацію та копії медичних документів для їх дослідження в суді, а саме:

Чи зверталась до Вашого медичного закладу за наданням медичної допомоги гр. ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканка АДРЕСА_1 , РНОКШ НОМЕР_1 в період з 17.12.2022 року по 10.02.2023 року та з якими скаргами? Якщо так то прошу повідомити з якого приводу, дату та час звернення, ким оглядалась (посада ПІБ лікаря), яким був план діагностичного дослідження, який був поставлений діагноз, та яка була їй надана медична допомога?

Надати належним чином завірені копії з Журналу реєстрації хворих, рентген знімки, результати усіх інших досліджень (довідки. висновки, епікризи і тп.), проведених у Вашому закладі, протокол операції, та історію хвороби стаціонарного хворого, виписку з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого гр. ОСОБА_1 .

Чи отримувалась Вашим медичним закладом від гр. ОСОБА_1 будь-яке направлення (електроне або в паперовій формі), зареєстроване в НЦЗУ на проведення їй оперативного хірургічного лікування та/або післяопераційної реабілітації?

Повідомити, які були надані гр. ОСОБА_1 лікувальні рекомендації, чи потребувала гр. ОСОБА_1 оперативне хірургічне лікування, та чи проводилось оперативне хірургічне лікування в Вашому закладі?

Якщо так то прошу повідомити вартість оперативного хірургічного лікування гр. ОСОБА_1 в Вашому медичному закладі? Прошу надати належним чином завірені копії відповідних первинних бухгалтерських документів.

Чи була проведена післяопераційна реабілітація та амбулаторна реабілітація гр. ОСОБА_1 в Вашому медичному закладі?

Якщо так то прошу повідомити вартість післяопераційної реабілітації та амбулаторної реабілітації гр. ОСОБА_1 в Вашому медичному закладі? Надати належним чином завірені копії відповідних первинних бухгалтерських документів.

Встановити строк подачі витребуваних документів до 21 липня 2023 року.

Роз`яснити, що відповідно до статті 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію цієї ухвали невідкладно надіслати ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ,) Комунальному некомерційному підприємству «Іллінецька міська лікарня» Іллінецької міської ради (ЄДРПОУ 01982531, 22700, вулиця Вільшанська, 48, м.Іллінці Вінницька область) та ТОВ «Медичний центр «Альтамедика» (ЄДРПОУ 33263679, 21000, вулиця Марія Литвиненко-Вольгемут, 40, м. Вінниця ).

Підготовче судове засідання відкласти на 13:00 год. 25 липня 2023 року.

Ухвала суду остаточна та оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення22.06.2023
Оприлюднено27.06.2023
Номер документу111757387
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди завданої ушкодженням здоров`я

Судовий реєстр по справі —131/202/23

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні