Ухвала
від 15.02.2023 по справі 2-а-933/08
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

Справа № 2-а-933/08

15 лютого 2023 рокум.ТернопільТернопільський окружний адміністративний суд, у складі головуючої Подлісної І.М., розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області про заміну сторони виконавчого документа в адміністративній справі Управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі до Сільськогосподарський кооператив "Злагода" про визнання дій неправомірними та стягнення витрат,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Тернопільського окружного адміністративного суду перебувала справа за позовом Управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі до Сільськогосподарського кооперативу "Злагода" про визнання дій неправомірними та стягнення витрат.

Рішенням Тернопільського окружного адміністративного суду від 02 вересня 2008 року стягнуто з сільськогосподарського кооперативу "Злагода" на користь управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі 5016 грн. (п`ять тисяч шістнадцять гривень) 78 копійок заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Рішення Тернопільського окружного адміністративного суду від 02.09.2008 набрало законної сили 15.09.2008. Виконавчий лист у справі № 2-а-933/08, виданий 20.11.2008, було направлено до Зборівського відділу державної виконавчої служби у Тернопільському районі Тернопільської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ).

14.02.2023 до суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області про заміну сторони виконавчого документа, у якій заявник просить замінити стягувача Управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі у виконавчому листі у справі №2-а-933/2008, виданому 20.11.2008 на правонаступника Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

Ознайомившись з заявою про заміну сторони у виконавчому листі та доданими до неї документами, суд дійшов висновку, що її розгляд не потребує отримання додаткових пояснень від заявника (позивача) та додаткових доказів.

Отож, у зв`язку з відсутністю необхідності заслухати пояснення заявника та отримати від нього додаткові докази для вирішення питання щодо заміни сторони у виконавчому листі, із врахуванням достатності доказів для розгляду даної заяви, вказана заява розглянута судом без повідомлення учасників справи у письмовому провадженні.

Дослідивши матеріали справи, заяву та додані до неї документи, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до положень статті 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи.

Частиною четвертою вказаної статті передбачено, що положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Згідно із статтею 124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов`язковими до виконання на всій території України.

Відповідно до частини другої статті 14 КАС України судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України.

Положеннями статті 370 КАС України встановлено, що судове рішення, яке набрало законної сили, є обов`язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами. Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Судом встановлено, що рішенням Тернопільського окружного адміністративного суду від 02 вересня 2008 року стягнуто з сільськогосподарського кооперативу "Злагода" на користь управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі 5016 грн. (п`ять тисяч шістнадцять гривень) 78 копійок заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Судове рішення набрало законної сили 02.09.2008.

20.11.2008 Тернопільським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист по даній адміністративній справі, де стягувачем зазначено управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі.

Зборівський відділ державної виконавчої служби у Тернопільському районі Тернопільської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) повернув виконавчий документ стягувану без прийняття до виконання.

Управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі припинило свою діяльність відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України шляхом реорганізації - злиття управління Пенсійного фонду України в Козівському районі з управлінням Пенсійного фонду України в Зборівському районі. У результаті реорганізації утворилосяКозівське об`єднанеуправління Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Проте, Козівське об`єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області з 29.07.2019 припинило свою діяльність відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 №628 Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України шляхом реорганізації - приєднання Козівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області до Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області є правонаступником управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі та Козівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Враховуючи вищенаведене, суд доходить висновку, що подана заява підлягає до задоволення шляхом заміни стягувача у виконавчому листі у справі №2-а-933/2008 правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

Керуючись статтями 241, 243, 248, 379 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області про заміну сторони виконавчого документа задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі № 2-а-933/08, виданому Тернопільським окружним адміністративним судом 20.11.2008, з Управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі на його правонаступника Головне управлінням Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Відповідно до частини першої статті 295 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Згідно із статтею 297 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга подається безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Повний текст ухвали складено та підписано 17.02.2023.

Головуючий суддяПодлісна І.М.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.02.2023
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу109136075
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо управління, нагляду, контролю та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з них загальнообов’язкового державного соціального страхування, у тому числі від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності

Судовий реєстр по справі —2-а-933/08

Ухвала від 15.02.2023

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна Ірина Миколаївна

Постанова від 10.03.2009

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Ракалович В.М.

Ухвала від 09.06.2009

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Добродняк І.Ю.

Постанова від 03.07.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Циганова Г.Ю.

Постанова від 13.01.2009

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Костюкевич С.Ф.

Постанова від 21.11.2008

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Новікова Т.В.

Постанова від 04.11.2008

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Чеснокова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні