Ухвала
від 02.03.2023 по справі 387/486/23
ДОБРОВЕЛИЧКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУН 387/486/23

Номер провадження 2/387/167/23

У Х В А Л А

02 березня 2023 року смт. Добровеличківка

Суддя Добровеличківського районного суду Кіровоградської області Орлова С. Ф. , розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Піщанобрідської спеціальної школи Кіровоградської обласної ради про визнання бездіяльності протиправною,

ВСТАНОВИВ:

27 лютого 2023 року через систему «Електронний суд» надійшла позовна заява, у якій ОСОБА_1 зазначив, що 26 січня 2023 року звернувся до Піщанобрідської спеціальної школи Кіровоградської обласної ради зі зверненням, на яке відповіді не отримав. Вважаючи що відповідачем порушено його право на звернення ОСОБА_1 просив суд визнати бездіяльність протиправною, зобов`язати відповідача розглянути його звернення та сплатити 2000 грн. компенсації за порушене право.

Вказана позовна заява підлягає залишенню без руху з огляду на наступне.

За частиною ч.1 статті 175 ЦПК України у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

Згідно ч.2 ст.175 ЦПК України, позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Відповідно до пункту 2 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти. Натомість, в порушення вказаної вимоги позивачем у позові не зазначено адресу реєстрації місця його проживання в Україні та номеру і серії паспорта громадянина України.

Окрім цього, згідно ч.1 ст.177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Зазначена норма позивачем також не виконана, до позовної заяви не додано доказ надсилання іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

За пунктом 5 частини 3 статті 175 ЦПК України позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини. Натомість зазначена позовна заява вказаній вимозі не відповідає, оскільки долучені до позову скріншоти про направлення листа з назвою «Звернення» на електронну адресу ІНФОРМАЦІЯ_1 , не є доказом направлення ОСОБА_1 до Піщанобрідської спеціальної школи Кіровоградської обласної ради звернення, в розумінні Закону України «Про звернення громадян», оскільки електронні адреси електронної пошти rambler.ru , не використовуються в Україні, а за даними реєстру суб`єктів освітньої діяльності Піщанобрідська спеціальна школа Кіровоградської обласної ради має іншу електронну адресу, відмінну від зазначеної ОСОБА_1 .

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху та строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, позовну заяву необхідно залишити без руху відповідно до ст.185 ЦПК України, про що повідомити позивача та надати йому строк для виправлення викладених вище недоліків.

Керуючись ст.ст. 175, 185 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Піщанобрідської спеціальної школи Кіровоградської обласної ради про визнання бездіяльності протиправною - залишити без руху, про що повідомити позивача та надати йому строк для виправлення викладених вище недоліків не пізніше десяти днів з дня вручення останньому копії ухвали про залишення позовної заяви без руху.

У разі усунення недоліків у встановлений строк позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Інакше заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.Ф. Орлова

СудДобровеличківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення02.03.2023
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу109329716
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —387/486/23

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дьомич Л. М.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дьомич Л. М.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дьомич Л. М.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Орлова С. Ф.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Орлова С. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні