Ухвала
від 03.03.2023 по справі 480/1481/23
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

03 березня 2023 року Справа № 480/1481/23

Сумський окружний адміністративний суд у складі судді Бондаря С.О., розглянувши в приміщенні суду в м. Суми клопотання представника приватного нотаріуса ОСОБА_1 - адвоката Солошенко Людмили Євгенівни щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін за позовом Приватного нотаріуса Сумського міського нотаріального округу Нагорної Наталії Василівни до Східного міжрегіонального управління юстиції Міністерства юстиції України, третя особа: Сумська регіональна філія державного підприємства "Національні інформаційні системи" про визнання протиправним та скасування наказу,

В С Т А Н О В И В:

Приватний нотаріус Сумського міського нотаріального округу Нагорна Наталія Василівна, через представника - адвоката Солошенко Людмилу Євгенівну, звернулася до Сумського окружного адміністративного суду з позовом до Східного міжрегіонального управління юстиції Міністерства юстиції України, третя особа: Сумська регіональна філія державного підприємства "Національні інформаційні системи", в якому просить визнати протиправним та скасувати пункти 1, 2, 3 наказу Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції від 13.02.2023 № 160/7 в частині рішення про часткове задоволення скарги ОСОБА_2 ; тимчасового блокування доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно приватному нотаріусу Сумського міською нотаріального округу Нагорній Наталії Василівні строком на 6 (шість) місяців: покладення обов`язку виконання вимог пункту 2 наказу на Сумську регіональну філію державного підприємства "Національні інформаційні системи".

Ухвалою суду від 01.03.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, розгляд справи вирішено проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

02.03.2023 до суду від представника позивача - адвоката Солошенко Л.Є. надійшло клопотання щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Вказане клопотання представник позивача обгрунтовує тим, що дана справа для позивача має вагоме значення та вона вважає за необхідне бути присутнім в судовому зсіданні, щоб надати суду пояснення.

Розглянувши вказане клопотання представника відповідача, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 5 ст. 262 КАС України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї зі сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

За правилами ч. 6 ст. 262 КАС України суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу, а також якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Таким чином, питання щодо виклику учасників справи для надання пояснень у справі вирішується судом з урахуванням необхідності заслуховування таких пояснень.

В даному випадку кожен з учасників справи може користуватися своїми процесуальними правами та обов`язками, визначеними ст. 44 КАС України із урахуванням норм, передбачених главою 10 "Розгляд справ за правилами спрощеного позовного провадження" КАС України.

У своєму клопотанні представник позивача не навів обґрунтованих підстав того, що справа не може бути розглянута без попереднього усного заслуховування пояснень сторін щодо суті спору.

Бажання сторін у справі викласти під час публічних слухань свої аргументи, висловлені ними в письмових та додаткових поясненнях, не зумовлюють необхідності призначення справи до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) учасників справи.

З огляду на вищевикладене та беручи до уваги характер спірних правовідносин та предмет доказування, суд на даний час не вбачає необхідності у наданні усних пояснень сторонами в судовому засіданні у зазначеній справі та дійшов висновку, що підстави для її розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) учасників справи відсутні. У зв`язку з чим відсутні і підстави для задоволення клопотання представника позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 248, 256, 257, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання представника приватного нотаріуса ОСОБА_1 - адвоката Солошенко Людмили Євгенівни щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя С.О. Бондар

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.03.2023
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу109339379
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу забезпечення функціонування органів прокуратури, адвокатури, нотаріату та юстиції (крім категорій 107000000), зокрема у сфері нотаріату

Судовий реєстр по справі —480/1481/23

Постанова від 13.07.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бартош Н.С.

Постанова від 13.07.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бартош Н.С.

Ухвала від 10.07.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бартош Н.С.

Ухвала від 31.05.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бартош Н.С.

Ухвала від 31.05.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бартош Н.С.

Ухвала від 24.04.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бартош Н.С.

Рішення від 12.04.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.О. Бондар

Ухвала від 30.03.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.О. Бондар

Ухвала від 03.03.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.О. Бондар

Ухвала від 01.03.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.О. Бондар

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні