Ухвала
від 01.03.2023 по справі 308/8591/22
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/8591/22

1-кс/308/856/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 березня 2023 року м. Ужгород

Слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , підозрюваного ОСОБА_4 , захисника ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого Шостого слідчого відділу (з дислокацією у м. Ужгороді) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові, ОСОБА_6 , погоджене заступником начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих територіального управління Державного бюро розслідувань Закарпатської обласної прокуратури ОСОБА_3 , про відсторонення від посади ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, українця, уродженця м. Ужгород, Закарпатська область, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , із вищою освітою, одруженого, має на утриманні 2 малолітніх дітей, працюючого заступником начальника відділу митного оформлення № 1 митного поста «Чоп-Залізничний» Закарпатської митниці, раніше не судимого, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, у кримінальному провадженні № 42022072060000020, відомості про яке 04.07.2022 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 367 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий Шостого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, ОСОБА_6 звернувся до слідчого судді з клопотанням, погодженим заступником начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих територіального управління Державного бюро розслідувань Закарпатської обласної прокуратури ОСОБА_3 , про відсторонення від посади у рамках кримінального провадження № 42022072060000020, відомості про яке 04.07.2022 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 367 КК України.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що наказом в.о. начальника Закарпатської митниці від 11.03.2022 № 209-о ОСОБА_4 призначено на посаду заступника начальника митного поста-начальника відділу митного оформлення № 2 митного поста «Лужанка» Закарпатської митниці.

Відповідно до положень розділів 2, 3, 4, 6 посадової інструкції заступника начальника митного поста начальника відділу митного оформлення № 2 митного поста «Лужанка» Закарпатської митниці, з якою ОСОБА_4 ознайомлено 25.01.2022, метою посади є здійснення керівництва діяльністю та організація роботи структурного підрозділу, захисту митних інтересів України у зоні діяльності митного поста, забезпечення виконання завдань, покладених на митний пост та відділ митного оформлення.

Перебуваючи на посаді заступника начальника митного поста начальника відділу митного оформлення № 2 митного поста «Лужанка» Закарпатської митниці, на ОСОБА_4 покладені наступні обов`язки: керівництво діяльністю та організація роботи відділу митного оформлення відповідно до покладених на нього завдань згідно з діючим положенням про структурний підрозділ; організація здійснення митного контролю та виконання митних формальностей щодо товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що переміщуються через митний кордон України, у тому числі на підставі електронних документів (електронне декларування), за допомогою технічних засобів контролю тощо; організація і здійснення аналізу та управління ризиками з метою визначення форм та обсягів митного контролю, а також запобігання та протидії контрабанді, боротьба з порушеннями митних правил; забезпечення застосування передбачених законом заходів митно-тарифного та нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності, здійснення контролю за дотриманням усіма суб`єктами зовнішньоекономічної діяльності та громадянами встановлених законодавством заборон та обмежень щодо переміщення окремих видів товарів через митний кордон України, здійснення заходів щодо недопущення переміщення через митний кордон України товарів, на які встановлені заборони та/або обмеження щодо переміщення через митний кордон України, а також товарів, які не відповідають вимогам якості та безпеки; сприяння захисту прав інтелектуальної власності, вжиття заходів щодо запобігання переміщенню через митний кордон України товарів з порушеннями охоронюваних законом прав інтелектуальної власності, недопущення переміщення через митний кордон України контрафактних товарів; особисто дотримуватися вимог трудового, антикорупційного законодавства та законодавства у сфері державної служби, правил внутрішнього службового розпорядку; вимог нормативно-правових актів з охорони праці; правил пожежної безпеки; виконувати вимоги законодавчих та інших нормативно-правових актів, а також розпоряджень керівника, виконання яких не потребує іншої спеціальності, кваліфікації, зміни найменування посади чи професії, а також інших повноважень, передбачених Положенням про підрозділ.

ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді заступника начальника митного поста начальника відділу митного оформлення № 2 митного поста «Лужанка» Закарпатської митниці, уповноважений: надавати посадовим особам митного поста/відділу митного оформлення доручення та вимагати якісного і своєчасного їх виконання; підписувати службові документи відповідно до своїх повноважень; контролювати виконання посадовими особами відділу митного оформлення службових обов`язків; у межах своєї компетенції вживати заходів до усунення причин, що призвели до порушення законних прав та інтересів суб`єктів підприємницької діяльності й громадян; приймати рішення про проведення митного огляду та ініціювати проведення переогляду, тощо.

Відповідно до п. 14 Положення «Про відділ митного оформлення № 2 митного поста «Лужанка» Закарпатської митниці» від 01.07.2021 начальник відділу: очолює відділ, здійснює керівництво його діяльністю, несе персональну відповідальність за організацію та результати його діяльності; організовує роботу відділу відповідно до Положення про Закарпатську митницю, Положення про митний пост та цього положення; представляє відділ та митний пост у відносинах з іншими органами, підприємствами, установами та організаціями в Україні; організовує, забезпечує та контролює у межах повноважень виконання працівниками відділу Конституції та законів України, інших актів законодавства з питань, що належать до компетенції Держмитслужби; дає обов`язкові для виконання посадовими особами і працівниками відділу доручення; здійснює інші повноваження, визначені законами України.

Відповідно до графіку виходу на роботу та журналу розподілу нарядів 30.06.2022 заступник начальника митного поста начальника відділу митного оформлення № 2 митного поста «Лужанка» Закарпатської митниці ОСОБА_4 виконував свої службові обов`язки в зоні митного поста «Лужанка» Закарпатської митниці.

Таким чином, ОСОБА_4 , обіймаючи посаду заступника начальника митного поста начальника відділу митного оформлення № 2 митного поста «Лужанка» Закарпатської митниці, уповноважений на виконання адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій є службовою особою та працівником правоохоронного органу.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 30.06.2022 приблизно о 18:30 год. до міжнародного пункту пропуску «Лужанка Берегшурань» в сторону в`їзду в Україну прибув транспортний засіб «Mercedes Sprinter», білого кольору, реєстраційний номерний знак України НОМЕР_1 , під керуванням ОСОБА_7 . Після в`їзду на території пункту пропуску, водій ОСОБА_7 зупинив свій транспортний засіб «Mercedes Sprinter» в зоні прикордонного контролю, поряд із магазином безмитної торгівлі, вийшов із автомобіля та в пішому порядку прослідував в зону митного контролю, на смуга руху «зелений коридор», ділянку «в`їзд в Україну». Головний державний інспектор відділу митного оформлення № 2 митного поста «Лужанка» Закарпатської митниці ОСОБА_8 здійснив митне оформлення транспортного засобу «Mercedes Sprinter», реєстраційний номерний знак України НОМЕР_1 , внісши відомості до функціонального модулю «Електронний журнал пасажирського пункту пропуску» АСМО «Інспектор-2006» про митний контроль та митне оформлення транспортного засобу «Mercedes Sprinter» із реєстраційним номерним знаком України НОМЕР_2 і відсутність товарів, які підлягають декларуванню, сплаті відповідних митних платежів та поставивши відмітки про здійснення митного контролю у контрольному талоні. Надалі, водій ОСОБА_7 повернувся до транспортного засобу «Mercedes Sprinter» реєстраційний номерний знак України НОМЕР_1 , що був припаркований в зоні прикордонного контролю, поряд із магазином безмитної торгівлі, та приблизно о 18:43 год., без проходження фактичного митного контролю в зоні митного контролю, безперешкодно виїхав на територію України. Безпосередньо після виїзду транспортного засобу «Mercedes Sprinter», реєстраційний номерний знак України НОМЕР_1 , із зони території міжнародного пункту пропуску «Лужанка Берегшурань», о 18:44 год. працівниками правоохоронного органу проведено огляд транспортного засобу «Mercedes Sprinter», реєстраційний номерний знак України НОМЕР_1 , у якому виявлено технічні пристрої марки «Apple», у оригінальних заводських коробках марки "Apple", без видимих слідів відкриття, розпакування чи пошкодження, на звороті яких наявні ідентифікаційні відомості про технічні пристрої, що перебувають у коробках, а саме: мобільні телефони марки «Iphone» моделі «13 PRO» в кількості 154 шт.; мобільні телефони марки «Iphone» моделі «13 PRO МАХ» в кількості 650 шт.; мобільні телефони марки «Iphone» моделі «13» в кількості 581 шт.; мобільні телефони марки «Iphone» моделі «13 МІNI» в кількості 258 шт.; мобільні телефони марки «Iphone» моделі «12» в кількості 449 шт.; мобільні телефони марки «Iphone» моделі «11» в кількосіт 268 шт.; мобільні телефони марки «Iphone» моделі «SE» в кількосіт 86 шт.; годинники марки «Apple Watch» моделі «Series 7» в кількості 333 шт.; навушники марки «AirPods» в кількості 201 шт.; ноутбук марки «MacBook Air» в кількості 210 шт.; ноутбуки марки «MacBook PRO» в кількосіт 49 шт.; планшети марки «iPad» в кількості 14 шт.; 2 свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів: НОМЕР_3 на транспортний засіб «Mercedes-Benz Sprinter», р.н.з. України НОМЕР_1 та НОМЕР_4 на транспортний засіб «Mercedes-Benz Sprinter», р.н.з. України НОМЕР_2 , а також інші документи.

Досудовим розслідуванням встановлено, що внаслідок нездійснення службовими особами Закарпатської митниці організації та належного митного контролю у формі митних заходів, необхідних для забезпечення додержання законодавства з питань митної справи під час переміщення автомобільних транспортних засобів і товарів через митний кордон України та належного митного оформлення транспортного засобу «Mercedes Sprinter», реєстраційний номерний знак України НОМЕР_1 і товарів, що ними переміщувались, охоронюваним законом державним інтересам спричинено збитки у формі несплачених обов`язкових митних платежів на суму 14 027 686,58 гривень, з яких податку на додану вартість у розмірі 13 921 662,24 гривень. та мита у розмірі 106 024,34 гривень.

У такий спосіб, заступник начальника митного поста начальник відділу митного оформлення № 2 митного поста «Лужанка» Закарпатської митниці ОСОБА_4 , будучи службовою особою та працівником правоохоронного органу, під час виконання своїх службових обов`язків, 30.06.2022, перебуваючи на своєму робочому місці, в зоні митного контролю митного поста «Лужанка» Закарпатської митниці за адресою: Закарпатська обл. Берегівський р-н., с. Астей, вул. Дружби народів, 109, достовірно знаючи про свої права та обов`язки, маючи об`єктивну можливість виконувати свої службові обов`язки, через несумлінне ставлення до них, в порушення вимог Положення «Про Державну митну службу України», Митного кодексу України, Типової технологічної схеми здійснення митного контролю автомобільних транспортних засобів перевізників і товарів, що переміщуються ними, у пунктах пропуску через державний кордон, Порядку проведення огляду та переогляду товарів, транспортних засобів комерційного призначення, Положення «Про відділ митного оформлення № 2 митного поста «Лужанка» Закарпатської митниці», положень посадової інструкції заступника начальника митного поста начальника відділу митного оформлення № 2 митного поста «Лужанка» Закарпатської митниці, не забезпечив належної організації роботи відділу митного оформлення відповідно до покладених на нього завдань згідно з діючим положенням про структурний підрозділ, належної організації здійснення митного контролю та виконання митних формальностей щодо товарів, транспортного засобу «Mercedes Sprinter», реєстраційний номерний знак України НОМЕР_1 , що переміщувався через митний кордон України, не вжив передбачених законом заходів для визначення форм та обсягів митного контролю, запобігання та протидії контрабанді, боротьби з порушеннями митних правил, не забезпечив належний контроль за дотриманням усіма суб`єктами зовнішньоекономічної діяльності та громадянами встановлених законодавством заборон та обмежень щодо переміщення товарів через митний кордон України, належним чином не організував роботу підпорядкованих працівників, як наслідок, не здійснив заходів щодо недопущення переміщення через митний кордон України товарів у спосіб передбачений законом, не забезпечив дотримання режиму зони митного контролю та законності і правопорядку в зоні митного контролю під час переміщення через митний кордон України транспортного засобу «Mercedes Sprinter», реєстраційний номерний знак України НОМЕР_1 та товарів, що ним переміщувались, внаслідок чого охоронюваним законом державним інтересам спричинено збитки у формі несплачених обов`язкових митних платежів на суму 14 027 686,58 гривень, з яких податку на додану вартість у розмірі 13 921 662,24 гривень. та мита у розмірі 106 024,34 гривень, що у 250 і більше раз перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян і є тяжкими наслідками, згідно примітки до ст. 364 КК України.

18.02.2023 ОСОБА_4 повідомлено про підозру у неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Наявність обґрунтованої підозри ОСОБА_4 повністю підтверджується зібраними доказами, а саме: протоколом огляду місця події від 30.06.2022; довідкою-аналізом у кримінальному провадженні; допитом свідків: ОСОБА_9 , ОСОБА_10 ; листом від 12.07.2022; витягами із АСМО «Інспектор», Актом про результати тематичної перевірки; Висновком експертів № 2104-2109/2110-2115/3347-3374/3375-3403 від 31.11.2022; іншими матеріалами кримінального провадження.

Слідчий зазначає, що ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні службового злочину, за який законом передбачено покарання, в тому числі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Слідчий зауважує, що подальше перебування ОСОБА_4 на займаній посаді унеможливлює виконання ним своїх обов`язків на час кримінального провадження, оскільки перебуваючи на вказаній посаді та виконуючи службові обов`язки ОСОБА_4 може знищити чи підробити речі і документи, які мають суттєве значення для досудового розслідування; використати своє службове становище для незаконного впливу на учасників кримінального провадження, працівників установи, схиляти їх до надання завідомо неправдивих показів або відмови від надання показів стороні обвинувачення; протиправно перешкоджатиме кримінальному провадженню іншим чином; продовжити вчинення інших кримінальних правопорушень пов`язаних із службовою діяльністю.

На підставі наведеного слідчий просить відсторонити підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від займаної посади заступника начальника відділу митного оформлення № 1 митного поста «Чоп-Залізничний» Закарпатської митниці, терміном на два місяці.

Прокурор у судовому засіданні клопотання про відсторонення від посади підтримав та просив задовольнити, посилаючись на обставини, викладені у клопотанні та додані до нього матеріали кримінального провадження.

Захисник підозрюваного адвокат ОСОБА_5 у судовому засіданні заперечив проти задоволення клопотання, зазначивши що наразі його підзахисного переведено на іншу рівнозначну посаду, не пов`язану з попередньою діяльністю в пункті пропуску автомобільного транспорту, функції за новою посадою не дозволяють приймати рішення, можливим є їх перегляд, не має наміру перешкоджати здійсненню досудового розслідування. ОСОБА_4 здійснює догляд за матір`ю, має на утриманні малолітніх дітей, а отже, обмеження його трудових прав значно вплине на забезпечення їх прав.

Підозрюваний ОСОБА_4 у судовому засіданні підтримав позицію свого захисника та просив відмовити в задоволенні клопотання.

Заслухавши думку прокурора, підозрюваного та його захисника з приводу внесеного клопотання, дослідивши клопотання та дослідивши додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Як встановлено слідчим суддею у судовому засіданні територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Львові, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42022072060000020, відомості про яке 04.07.2022 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст.367 КК України.

У рамках даного кримінального провадження 18.02.2023 року повідомлено про підозру ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, тобто у неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки.

Відповідно до витягу з наказу Державної митної служби України від 10.02.2023 за № 120-о, ОСОБА_4 переведено на посаду заступника начальника відділу митного оформлення № 1 митного поста «Чоп-залізничний» Закарпатської митниці.

У відповідності до ч. 1 ст. 154 КПК України відсторонення від посади може бути здійснено щодо особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину. Відсторонення від посади здійснюється на підставі рішення слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження на строк не більше двох місяців.

Відповідно до ч. 2 ст.157 КПК України при вирішенні питання про відсторонення від посади слідчий суддя, суд зобов`язаний врахувати такі обставини: 1) правову підставу для відсторонення від посади; 2) достатність доказів, які вказують на вчинення особою кримінального правопорушення; 3) наслідки відсторонення від посади для інших осіб.

Слідчим суддею встановлено, що ОСОБА_4 на даний час перебуває на посаді заступника начальника відділу митного оформлення № 1 митного поста «Чоп-залізничний» Закарпатської митниці.

Відсторонення від посади є одним із заходів забезпечення кримінального провадження, який застосовується на підставі ухвали слідчого судді або суду. Застосування такого заходу допускається, якщо слідчий, прокурор доведе, що: 1) існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для відсторонення від посади; 2) потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться у клопотанні слідчого, прокурора; 3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертаються із клопотанням.

Відсторонення від посади можна визначити як тимчасове, вимушене недопущення особи, яка перебуває у певних службових відносинах з органами державної влади та місцевого самоврядування, підприємствами, установами чи організаціями, до виконання своїх функціональних обов`язків з підстав і в порядку, передбачених КПК.

Згідно положень ч. 1 ст. 157 КПК України слідчий суддя, суд відмовляє у задоволенні клопотання про відсторонення від посади, якщо слідчий, прокурор не доведе наявність достатніх підстав вважати, що такий захід необхідний для припинення кримінального правопорушення, припинення або запобігання протиправній поведінці підозрюваного чи обвинуваченого, який, перебуваючи на посаді, може знищити чи підробити речі і документи, які мають значення для досудового розслідування, незаконними засобами впливати на свідків та інших учасників кримінального провадження або протиправно перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Відповідно до положень ст.12 КК України злочин, у вчиненні якого підозрюється ОСОБА_4 належить до нетяжких злочинів. Крім того, злочин передбачений ст. 367 КК України є корупційним, особі повідомлено про підозру у вчиненні нею злочину у сфері службової діяльності.

Під час розгляду клопотання було встановлено, що існують ризики того, що перебуваючи на вказаній посаді ОСОБА_4 використовуючи своє службове становище зможе продовжити злочинну корисливу діяльність, або знищити чи підробити докази у кримінальному провадженні.

Враховуючи те, що існують підстави вважати, що перебування підозрюваного на посаді сприяло вчиненню ним кримінального правопорушення, та те, що використання підозрюваним службового становища здатне негативно вплинути на процес розслідування та встановлення істини у справі, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

При цьому відсторонення від посади має тимчасовий характер, тому не тягне за собою звільнення особи з займаної посади та не порушує конституційне право особи на працю.

На думку слідчого судді тимчасове відсторонення підозрюваного ОСОБА_4 від посади заступника начальникавідділу митногооформлення №1митного поста«Чоп-залізничний»Закарпатської митниці на даному етапі досудового розслідування є необхідним для встановлення істини у кримінальному провадженні, і застосовується з метою запобігти спробам останнього протиправно перешкоджати кримінальному провадженню. Завдання кримінального провадження виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи підозрюваного з метою уникнення вищевказаних ризиків.

Заперечення захисника та підозрюваного не спростовують висновків слідчого судді з приводу необхідності застосування даного заходу забезпечення кримінального провадження.

Керуючись ст. ст. 131, 132, 154-157, 309 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого Шостого слідчого відділу (з дислокацією у м. Ужгороді) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові, ОСОБА_6 , погоджене заступником начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих територіального управління Державного бюро розслідувань Закарпатської обласної прокуратури ОСОБА_3 , про відсторонення від посади ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, у кримінальному провадженні № 42022072060000020, відомості про яке 04.07.2022 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 367 КК України задовольнити частково.

Відсторонити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від посади заступника начальника відділу митного оформлення № 1 митного поста «Чоп-залізничний» Закарпатської митниці до 31 березня 2023 року, включно.

В задоволенні решти вимог клопотання відмовити.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Закарпатського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Повний текст ухвали складено 06 березня 2023 року.

Слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду

Закарпатської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.03.2023
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу109368281
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про відсторонення від посади

Судовий реєстр по справі —308/8591/22

Ухвала від 22.06.2023

Кримінальне

Закарпатський апеляційний суд

Стан І. В.

Ухвала від 18.05.2023

Кримінальне

Закарпатський апеляційний суд

Стан І. В.

Ухвала від 22.03.2023

Кримінальне

Закарпатський апеляційний суд

Стан І. В.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Логойда І. В.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Логойда І. В.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Логойда І. В.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Логойда І. В.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Логойда І. В.

Ухвала від 17.02.2023

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Логойда І. В.

Ухвала від 17.02.2023

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Логойда І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні