Ухвала
від 06.03.2023 по справі 753/2619/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/2619/23

провадження № 2/753/3176/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"06" березня 2023 р. суддя Дарницького районного суду міста Києва Осіпенко Л.М., розглянувши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Департаменту будівництва і житлового забезпечення Київської міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору Житловий кооператив «Авіатор-18», Київське міське бюро технічної інвентаризації про скасування свідоцтва про право власності і про визнання майна спільною частковою власністю, -

ВСТАНОВИВ:

До Дарницького районного суду міста Києва звернулись ОСОБА_1 та ОСОБА_2 з позовом до Департаменту будівництва і житлового забезпечення Київської міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору Житловий кооператив «Авіатор-18», Київське міське бюро технічної інвентаризації про скасування свідоцтва про право власності і про визнання майна спільною частковою власністю.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу справ між суддями, справу передано на розгляд судді Осіпенко Л.М.

Позовну заяву подано з додержання вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України, справа за предметною, інстанційною та територіальною підсудністю належить до юрисдикції Дарницького районного суду міста Києва.

Підстави, визначені статтями 185, 186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження - відсутні.

Під час відкриття провадження у справі суддя вирішує питання щодо порядку розгляду вказаного спору.

Враховуючи вимоги ст. 189, ч. 3 ст. 274 ЦПК України, суд приходить до висновку, що вказана справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження з призначенням підготовчого судового засідання і з метою виконання вимог, передбачених ч. 1 ст. 189 ЦПК України, в даній справі необхідно розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання з викликом сторін.

Крім цього, разом з позовом позивачами заявлено клопотання про витребування доказів, в якому вони просять суд витребувати з Київського міського бюро технічної інвентаризації реєстраційну справу на квартиру АДРЕСА_1 .

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 84 ЦПК України, у клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено, зокрема, вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Проте, всупереч вказаних норм процесуального права, заявлене позивачами клопотання не відповідає вимогам закону щодо їх змісту.

Відповідно до ч. 4 ст.183 ЦПК України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Таким чином, у клопотанні слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 84, 175, 177, 185-187, 189, 194, 260, 261, 274, 277 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду і відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Департаменту будівництва і житлового забезпечення Київської міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору Житловий кооператив «Авіатор-18», Київське міське бюро технічної інвентаризації про скасування свідоцтва про право власності і про визнання майна спільною частковою власністю.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

З метою виконання вимог ч. 1 ст. 189 ЦПК України, розпочати підготовче провадження у справі.

Осіб, які беруть участь у справі викликати в підготовче судове засідання, яке відбудеться 25 квітня 2023 року о 10 годині 00 хвилин у приміщенні Дарницького районного суду міста Києва, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Олександра Кошиця, 5 «А».

Роз`яснити відповідачу право подати відзив на позов з доказами на підтвердження обставин, на яких він ґрунтується, в строк не пізніше 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити позивачу право подати відповідь на відзив щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, в строк не пізніше 5 днів з дня отримання такого відзиву. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Роз`яснити відповідачу право подати заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення, в строк не пізніше 5 днів з дня отримання відповіді на відзив. Копія заперечення та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду.

Залишити без розгляду клопотання позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про витребування доказів та роз`яснити, що повернення зазначених клопотань не перешкоджає повторному поданню аналогічних клопотань, оформлених відповідно до вимог ЦПК України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи https://dr.ki.court.gov.ua/.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя: Л.М. Осіпенко

Дата ухвалення рішення06.03.2023
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу109411983
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання майна спільною частковою власністю

Судовий реєстр по справі —753/2619/23

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Осіпенко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні