Ухвала
від 27.06.2023 по справі 753/2619/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/2619/23

провадження № 2/753/3176/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" червня 2023 р. Дарницький районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Осіпенко - Л.М.

за участю секретаря судового засідання - Тарасової А.Д

позивача - ОСОБА_1

представника позивачки адвоката - Єфанової Н.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Дарницького районного суду міста Києва цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_2 , ОСОБА_1 до Департаменту будівництва і житлового забезпечення Київської міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору Житловий кооператив «Авіатор-18», Київське міське бюро технічної інвентаризації про скасування свідоцтва про право власності і про визнання майна спільною частковою власністю, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Дарницького районного суду м.Києва перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_2 , ОСОБА_1 до Департаменту будівництва і житлового забезпечення Київської міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору Житловий кооператив «Авіатор-18», Київське міське бюро технічної інвентаризації про скасування свідоцтва про право власності і про визнання майна спільною частковою власністю.

24.04.2023 року на адресу суду надійшли клопотання про вступ у справу в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, які обґрунтовані тим, що рішення у справі може вплинути на їхні права та або обов`язки, у зв`язку із існуванням судового спору, предметом, якого є квартира, що розташована по АДРЕСА_1 , яка належить на праві власності сину позивачів ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заявниця ОСОБА_4 є донькою власника квартири ОСОБА_1 , яка звернулась до нотаріуса із заявою про прийняття спадщини за законом.

Заявниця ОСОБА_5 є спадкоємицею за заповітом після смерті власника квартири ОСОБА_1 , яка звернулась до нотаріуса із заявою про прийняття спадщини за заповітом.

Позивач та представник позивача адвокат Єфанова Я.С., просили вирішити питання на розсуд суду.

Інші учасники справи в судове засідання не з`явились, про час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином.

За змістом ч.ч. 1, 4 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до ухвалення судом рішення, якщо рішення в справі може вплинути на їх права або обов`язки щодо однієї із сторін та у заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

З огляду на викладене, враховуючи зміст позовних вимог, суд приходить до висновку про необхідність залучення ОСОБА_4 та ОСОБА_5 в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача до участі у справі.

Керуючись ст.ст.53, 182, 189, 198, 260 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Залучити ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_2 ) та ОСОБА_5 , ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_3 ) до участі у даній цивільній справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Повідомити сторони та третіх осіб про час та місце судового засідання в порядку, передбаченому ст.128 ЦПК України.

Визначити залученим третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання письмових пояснень щодо позову. У зазначений строк третя особа має право надіслати суду письмові пояснення щодо позову, які повинні відповідати вимогам ст.181 ЦПК України і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.3 ст.181, ч.4 ст.178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) письмових пояснень до суду, копію пояснень та доданих до нього документів третя особа зобов`язана надіслати іншим учасникам справи.

Копію ухвали скерувати залученим третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Л.М.Осіпенко

Дата ухвалення рішення27.06.2023
Оприлюднено01.08.2023
Номер документу112519126
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання майна спільною частковою власністю

Судовий реєстр по справі —753/2619/23

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Осіпенко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні