Ухвала
від 28.02.2023 по справі 705/1544/20
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/1544/20

2/705/287/23

УХВАЛА

28.02.2023 м. Умань

Уманський міськрайонний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді Єщенко О.І.,

за участю:

секретаря судового засідання Щербакової Л.А.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника третьої особи ТОВ «УКРТАУЕР» Чернявської В.П.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом Приватного акціонерного товариства «ВФ Україна» до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: приватний нотаріус Васильківського районного нотаріального округу Леончук Інна Борисівна, Ладижинська сільська рада Уманського району Черкаської області, Міськрайонне управління в Уманському районі та м. Умані Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, Товариство з обмеженою відповідальності «УКРТАУЕР», приватний нотаріус Звенигородського районного нотаріального округу Черкаської області Бедрата-Скляр Наталія Миколаївна, про визнання договорів купівлі-продажу земельних ділянок недійсними,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває вищезазначена справа.

Ухвалою суду від 27.09.2022 залучено до участі в справі співвідповідача ОСОБА_4 ; замінено у справі неналежну третю особу Шаринську сільську раду Уманського району Черкаської області на належну ? Ладижинську сільську раду Уманського району Черкаської області; залучено до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, Міськрайонне управління в Уманському районі та м. Умані Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, Товариство з обмеженою відповідальності «УКРТАУЕР», приватного нотаріуса Звенигородського районного нотаріального округу Черкаської області Бедрата-Скляр Наталію Миколаївну.

Ухвалою суду від 27.09.2022 задоволено заяву представника позивача ПАТ «ВФ Україна» Коцар Ольги Сергіївни про зміну предмета позову. Вирішено у подальшому розглядати справу з урахуванням заяви про зміну предмету позову.

30.11.2022 представником Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Пилипас І.Я. в системі «Електронний суд» сформовано клопотання, в якому вона повідомила, що Міськрайонне управління в Уманському районі та м. Умані Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області не є самостійною юридичною особою та не може бути учасником судового процесу.

У підготовчому засіданні представник позивача Коцар О.С. заявила клопотання про заміну неналежної третьої особи Міськрайонного управління в Уманському районі та м. Умані Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області на належну Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області.

Представник третьої особи ТОВ «УКРТАУЕР» Чернявська В.П. у підготовчому засіданні не заперечувала щодо задоволення клопотання представника позивача.

Третя особаприватний нотаріус Звенигородського районного нотаріального округу Черкаської області Бедрата-Скляр Н.М. у підготовче засідання не з`явилась, 09.12.2022 надіслала до суду листа, в якому просила розглянути справу № 705/1544/20 без її присутності. Просила рішення по даній справі прийняти на розсуд суду.

Інші учасники справа в судове засідання не з`явились, про дату та час розгляду справи повідомлені належним чином.

Суд, вислухавши представника позивача, думку представника третьої особи, дослідивши матеріали справи, вважає, що клопотання представника позивача про заміну третьої особи належить задовольнити з таких підстав.

Відповідно до ч. 1ст.55ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно з ч. 3ст. 53 ЦПК Україниякщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

За вказаних обставин, з урахуванням правовідносин, які виникли між сторонами, предмету позову, з метою захисту прав та інтересів сторін суд вважає за необхідне замінити третю особу у справі Міськрайонне управління в Уманському районі та м. Умані Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області на Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області.

Керуючись ст.ст. 53, 55 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача задовольнити.

Замінити усправі неналежнутретю особуМіськрайонне управлінняв Уманськомурайоні там.Умані Головногоуправління Держгеокадаструу Черкаськійобласті наналежну ? Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.І. Єщенко

Дата ухвалення рішення28.02.2023
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу109416030
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договорів купівлі-продажу земельних ділянок недійсними

Судовий реєстр по справі —705/1544/20

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 06.12.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 17.07.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 07.07.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 17.05.2021

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні