Ухвала
від 03.10.2023 по справі 705/1544/20
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/1544/20

2/705/287/23

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

03.10.2023 м. Умань

Уманський міськрайонний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді Єщенко О.І.,

за участю:

секретаря судового засідання Щербакової Л.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду матеріали цивільної справи за позовом Приватного акціонерного товариства «ВФ Україна» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: приватний нотаріус Васильківського районного нотаріального округу Леончук Інна Борисівна, Ладижинська сільська рада Уманського району Черкаської області, Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області, Товариство з обмеженою відповідальності «УКРТАУЕР», приватний нотаріус Звенигородського районного нотаріального округу Черкаської області Бедрата-Скляр Наталія Миколаївна, про визнання договорів купівлі-продажу земельних ділянок недійсними,

ВСТАНОВИВ:

ПАТ «ВФ Україна» звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог на предмет спору: Міськрайонне управління в Уманському районі та м. Умань Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області.

Ухвалою судді від 09.07.2020 відкрито провадження у справі, вирішено розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження, призначене підготовче засідання.

Ухвалою суду від 27.09.2022 залучено до участі в справі співвідповідача ОСОБА_3 ; замінено у справі неналежну третю особу Шаринську сільську раду Уманського району Черкаської області на належну ? Ладижинську сільську раду Уманського району Черкаської області; залучено до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, Міськрайонне управління в Уманському районі та м. Умані Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, Товариство з обмеженою відповідальності «УКРТАУЕР», приватного нотаріуса Звенигородського районного нотаріального округу Черкаської області Бедрата-Скляр Наталію Миколаївну.

Ухвалою від 27.09.2022 задоволено заяву представника позивача ПАТ «ВФ Україна» Коцар Ольги Сергіївни про зміну предмета позову. Вирішено у подальшому розглядати справу з урахуванням заяви про зміну предмету позову.

Ухвалою від 28.02.2023 замінено у справі неналежну третю особу Міськрайонне управління в Уманському районі та м. Умані Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області на належну ? Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області.

Представник позивача ПАТ «ВФ Україна» - адвокат Коцар О.С. у підготовче засідання не з`явилась, попередньо направила до суду клопотання, в якому просила проводити підготовче засідання за відсутності представника позивача та призначити справу до судового розгляду.

Відповідачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 у підготовче засідання не з`явились, про дату та час розгляду справи повідомлені належним чином.

Представник третьої особи Ладижинської сільської ради Уманського району Черкаської області у підготовче засідання не з`явився, попередньо подав до суду заяву, в якій просив справу розглядати без участі представника Ладижинської сільської ради за наявними у справі матеріалами. Щодо вирішення спору зазначив, що Ладижинська сільська рада підтримує вимоги ПАТ «ВФ Україна» та просить їх задовольнити.

Третя особа приватний нотаріус Звенигородського районного нотаріального округу Бедрата-Скляр Н.М. у підготовче засідання не з`явилась, попередньо направила до суду заяву, в якій просила справу розглянути без її участі та вирішити справу на розсуд суду.

Представник третьої особи ТОВ «УКРТАУЕР» у підготовче засідання не з`явилась, попередньо направила до суду заяву, в якій просила провести підготовче засідання по справі за відсутності представника ТОВ «УТ» та призначити справу до судового розгляду.

Третя особа приватний нотаріус Васильківського районного нотаріального округу Леончук І.Б. та представник третьої особи Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області у підготовче засідання не з`явились, про дату та час розгляду справи повідомлені належним чином.

Відповідно до ст. 196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно з ч. 1 ст. 197 ЦПК України підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи. Відповідно до п. 15 ч. 2 вказаної статті у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

За змістом ст. 200 ЦПК України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

У підготовчому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає. Також з`ясовано предмет спору та характер спірних правовідносин, позовних вимог, склад учасників процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню. Підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

Враховуючи вказане, суд вважає підготовче провадження у справі закінченим, а тому доходить висновку про необхідність призначення справи до розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 196, 197, 200, 259, 260 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом Приватного акціонерного товариства «ВФ Україна» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: приватний нотаріус Васильківського районного нотаріального округу Леончук Інна Борисівна, Ладижинська сільська рада Уманського району Черкаської області, Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області, Товариство з обмеженою відповідальності «УКРТАУЕР», приватний нотаріус Звенигородського районного нотаріального округу Черкаської області Бедрата-Скляр Наталія Миколаївна, про визнання договорів купівлі-продажу земельних ділянок недійсними, та призначити справу до судового розгляду по суті на 15годину 00хвилин 18грудня 2023року в залі суду Уманського міськрайонного суду Черкаської області за адресою: м. Умань, вул. Андрія Кизила, 18.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.І.Єщенко

Дата ухвалення рішення03.10.2023
Оприлюднено09.10.2023
Номер документу113984946
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договорів купівлі-продажу земельних ділянок недійсними

Судовий реєстр по справі —705/1544/20

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 06.12.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 17.07.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 07.07.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 17.05.2021

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні