Ухвала
від 06.03.2023 по справі 461/957/22
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/957/22

Провадження № 2/461/107/23

У Х В А Л А

судового засідання

06.03.2023 року м. Львів

Галицький районний суд м.Львова в складі:

головуючого судді Мисько Х.М.

з участю: секретаря судового засідання Кухара Р.В.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача Василюк Б.Л.,

представника третьої особи Локатир Ю.В.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду у м.Львові цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Львівського комунального підприємства «Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Львівське міського комунального підприємства «Львівводоканал», про відшкодування майнової та моральної шкоди,-

в с т а н о в и в :

в провадженні Галицького районного суду м.Львова перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до Львівського комунального підприємства «Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Львівське міського комунального підприємства «Львівводоканал», про відшкодування майнової та моральної шкоди.

Ухвалою суду від 10.02.2022 року відкрито спрощене позовне провадження у справі.

30.0.2023 року представник позивача ОСОБА_1 подав до суду клопотання про залучення до участі у справі Галицьку районну адміністрації Львівської міської ради у якості співвідповідача. Клопотання мотивує тим, що дорожньо траснпортна пригода 27.02.2021 року о 03 год. 15 хв. за участю траснпортного засобу марки «Hyundai», д.н.з. НОМЕР_1 , під керуванням водія ОСОБА_2 , яка мала місце у м. Львові, вул. Івана Франка, 21. Враховуючи, що ДТП мала місце на проїжджій частині вулиці між будинками АДРЕСА_1 (непарна сторона) та №14 (парна сторона), що є межею Личаківського та Галицького району м. Львова, вважає за доцільне залучити до участі у справі Галицьку районну адміністрацію Львівської міської ради. Просить клопотання задовольнити.

Представник відповідача ОСОБА_3 у судовому засідання проти клопотання щодо залучення до участі у справі Галицької районної адміністрації ЛМР у якості співвідповідача не заперечив.

Представник третьої особи Локатир Ю.В. у судовому засідання проти клопотання щодо залучення до участі у справі Галицької районної адміністрації ЛМР у якості співвідповідача не заперечив.

Заслухавши думку учасників судового процесу, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що клопотання представника позивача підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.43 ЦПК України, учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Відповідно до ч.1 ст. 42 ЦПК України, у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи.

Відповідно до ст. 48 ЦПК України, сторонами у цивільному процесі є позивач та відповідач. Позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава.

Так, згідно зі ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Враховуючи те, що предмет позовних вимог безпосередньо стосується прав та обов`язків Галицької районної адміністрації Львівської міської ради, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню, та слід залучити до участі у справі в якості співвідповідача Галицьку районну адміністрацію Львівської міської ради.

Керуючись ст.ст. 51,260-261 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

залучити до участі в справі за позовом ОСОБА_2 до Львівського комунального підприємства «Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Львівське міського комунального підприємства «Львівводоканал», про відшкодування майнової та моральної шкоди, у співвідповідача: Галицьку районну адміністрацію Львівської міської ради (адреса місцезнаходження: 79008, м. Львів, вул.Ф.Ліста, 1, код ЄДРПОУ: 20847537).

Копію позову з доданими до неї матеріалами невідкладно направити співвідповідачу.

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії цієї ухвали має право подати до суду відзив на позовну заяву відповідно до ст. 178 ЦПК України. Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів позивачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://gl.lv.court.gov.ua/sud1304/.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Х.М. Мисько

Дата ухвалення рішення06.03.2023
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу109436629
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування майнової та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —461/957/22

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Рішення від 01.02.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Рішення від 01.02.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 10.07.2022

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 22.05.2022

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 09.02.2022

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні