Ухвала
від 18.03.2024 по справі 461/957/22
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 461/957/22 Головуючий у 1 інстанції: Мисько Х.М.

Провадження № 22-ц/811/770/24 Доповідач в 2-й інстанції: Приколота Т. І.

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

18 березня 2024 року м.Львів

Справа № 461/957/22

Провадження № 22-ц/811/770/24

Львівський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючий Приколота Т.І.

судді Мікуш Ю.Р, Савуляк Р.В.

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ;

відповідачі: Львівське комунальне підприємство "Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району", Личаківська районна адміністрація Львівської міської ради, Галицька районна адміністрація Львівської міської ради;

третя особа - Львівське міське комунальне підприємство "Львівводоканал",

розглянувши питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Львівського комунального підприємства "Шляхово ремонтне підприємство Галицького району" на рішення Галицького районного суду міста Львова від 1 лютого 2024 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Львівського комунального підприємства «Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району», Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради, Галицької районної адміністрації Львівської міської ради, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Львівського міського комунального підприємства «Львівводоканал» про відшкодування майнової та моральної шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Галицького районного суду міста Львова від 1 лютого 2024 року позов ОСОБА_1 до Львівського комунального підприємства «Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району, Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради, Галицької районної адміністрації Львівської міської ради, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Львівського міського комунального підприємства «Львівводоканал» про відшкодування майнової та моральної шкоди - задоволено частково.

Стягнуто з Львівського комунального підприємства «Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району на користь ОСОБА_1 35517 грн завданої матеріальної шкоди.

Стягнуто з Львівського комунального підприємства «Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району на користь ОСОБА_1 2500 грн вартості оцінки транспортного засобу.

Стягнуто з Львівського комунального підприємства «Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району» на користь ОСОБА_1 3000 грн завданої моральної шкоди.

Стягнуто з Львівського комунального підприємства «Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району» на користь держави 3473,40 грн судового збору.

Рішення суду 11 березня 2024 року оскаржило Львівське комунальне підприємство "Шляхово ремонтне підприємство Галицького району".

В поданій апеляційній скарзі Львівське комунальне підприємство "Шляхово ремонтне підприємство Галицького району" просить поновити строк на апеляційне оскарження рішення Галицького районного суду міста Львова від 1 лютого 2024 року, однак таке клопотання задоволення до задоволення не підлягає оскільки апеляційна скарга подана в межах тридцяти денного строку з моменту виготовлення повного тексту судового рішення.

Апеляційна скарга подана в межах строків, визначених статтею 354 ЦПК України, у порядку, встановленому статтею 355 цього Кодексу.

За формою і змістом апеляційна скарга відповідає вимогам статті 356 ЦПК України, належно сплачено судовий збір, відсутні підстави для відмови у відкритті апеляційного провадження або повернення апеляційної скарги, а тому перешкод для відкриття апеляційного провадження у справі немає.

Згідно ч. 1 ст. 368 ЦПК України справа розглядається судом апеляційної інстанції за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, з особливостями, встановленими цією главою.

Згідно ч.1 ст. 369 ЦПК України, апеляційні скарги на рішення суду у справах з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, крім тих, які не підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи.

Предметом апеляційного оскарження є рішення суду в справі з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, в зв"язку з чим є підстави для розгляду апеляційним судом апеляційної скарги без повідомлення учасників справи.

Справа, відповідно до вимог ст. ст. 274, 368, 369 ЦПК України розглядається без повідомлення учасників справи.

Керуючись ст.ст. 351, 354, 359, 360, 361 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Відкрити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою Львівського комунального підприємства "Шляхово ремонтне підприємство Галицького району" на рішення Галицького районного суду міста Львова від 1 лютого 2024 року.

Витребувати з Галицького районного суду міста Львова цивільну справу №461/957/22 за позовом ОСОБА_1 до Львівськогоко комунального підприємства «Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району», Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради, Галицької районної адміністрації Львівської міської ради, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Львівського міського комунального підприємства «Львівводоканал» про відшкодування майнової та моральної шкоди.

Галицькому районному суду міста Львова забезпечити сканування всіх матеріалів паперової справи, долучення їх до матеріалів електронної судової справи та надіслання апеляційному суду засобами автоматизованої системи документообігу суду.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги та доданими до неї матеріалами надіслати учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи право на подання до суду апеляційної інстанції відзиву на апеляційну скаргу відповідно до ст. 360 ЦПК України та визначити учасникам справи строк у десять днів для подання відзиву з часу одержання копії цієї ухвали. Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції. До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб-адресою сторінки суду: Web: http://lva.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий


Т. І. Приколота

Судді:


Ю.Р. Мікуш
Р.В. Савуляк

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117731441
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування майнової та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —461/957/22

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Рішення від 01.02.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Рішення від 01.02.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 10.07.2022

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 22.05.2022

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 09.02.2022

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні