Ухвала
від 07.03.2023 по справі 922/656/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

попереднє засідання

"07" березня 2023 р.м. ХарківСправа № 922/656/22

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Кононової О.В.

при секретарі судового засідання Зубко Ю.В.

розглянувши заявуТовариства з обмеженою відповідальністю "Маркс.Капітал" про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Західна фінансова компанія" , код ЄДРПОУ 39928124 за участю :

керуючого реструктуризацією - Тищенко О.І.

представника ініціюючого кредитора - Більчук О.О.

ВСТАНОВИВ:

Заявник - Товариство з обмеженою відповідальністю "Маркс. Капітал", звернувся до господарського суду з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Західна фінансова компанія", оскільки боржник має перед кредитором заборгованість на загальну суму 239 342,46 грн.

Розглянувши зазначену заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Маркс. Капітал" та додані до неї документи, судом встановлено, що вона відповідає вимогам Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвалою суду від 21.02.2022 було прийнято заяву ТОВ "Маркс. Капітал" про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду, підготовче засідання по справі.

22.11.2022 Господарський суд Харківської області своєю ухвалою серед іншого відкрив провадження у справі про банкрутство Товариство з обмеженою відповідальністю "Західна фінансова компанія", код ЄДРПОУ 39928124; визнав розмір вимог ініціюючого кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю «Маркс.Капітал» в сумі 322652,46 грн (239342,46 грн основний борг, 24 810,00 судовий збір за звернення із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство у даній справі та 58 500,00 грн витрат пов`язаних із розглядом цієї справи (авансовий платіж згідно ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства).

Також зазначеною ухвалою введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, який передбачає зупинення виконання боржником грошових зобов`язань і зобов`язань щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), строк виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов`язань та зобов`язань щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію; введено процедуру розпорядження майном боржника; призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Тищенко Оксану Іванівну (свідоцтво №318 від 28.02.2013), адреса: 62456, Харківська область, Харківський район, с. Буди, вул. Харківська, буд. 6), та встановлено розмір оплати послуг арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю «Західна фінансова компанія» у розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень, джерелами сплати грошової винагороди розпоряднику майна є авансування кредитором, що внесено на депозитний рахунок господарського суду.

22.11.2022 здійснено офіційне оприлюднення на офіційному веб-порталі судової влади України про відкриття справи про банкрутство боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «Західна фінансова компанія», м. Харків , код ЄДРПОУ 39928124, із зазначенням повного найменування боржника, його поштової адреси, банківських реквізитів, найменування та адреси господарського суду, номера справи, відомостей про розпорядника майна, граничний строк подання заяв конкурсних кредиторів з вимогами до боржника; встановлено строк подання розпорядником майна до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів до 10.01.2023.

Крім того, в зазначеній ухвалі судом був встановлений строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника до 10.01.2023 та призначено проведення попереднього засідання господарського суду на "07" лютого 2023 р. о(б) 11:20 год.

04.01.2023 на електронну адресу суду від розпорядника майна арбітражного керуючого Тищенко О.І. надійшло клопотання (вх. №233), в якому розпорядник майна в порядку п. 12 ст. 144 Кодексу України з процедур банкрутства просить суд припинити повноваження керівника ТОВ "Західна фінансова компанія" Харченка Андрія Вікторовича та тимчасово покласти виконання обов`язків керівника боржника на розпорядника майна Тищенко О.І. до призначення в порядку, визначеному законодавством та установчими документами, нового керівника боржника та виконавчих органів управління боржника.

09.01.2023 на електронну адресу суду від розпорядника майна арбітражного керуючого Тищенко О.І. надійшло клопотання (вх. № 460) про долучення до матеріалів справи результатів розгляду вимог кредиторів та реєстру вимог кредиторів. Надані документи були долучені судом до матеріалів справи.

У зв`язку з відпусткою судді Кононової О.В., попереднє судове засідання, яке було призначено на 07.02.2023 об 11:20 год. не відбулось. Відповідною ухвалою - повідомленням учасники провадження були повідомлені про те, що попереднє засідання суду по справі № 922/656/22 відбудеться 07.03.2023 об 11:50 год.

31.01.2023 розпорядник майна надала суду звіт про проведену роботу в процедурі розпорядження майном боржника, в якому серед іншого повідомила, що кредиторські вимоги, окрім визнаних при відкритті провадження у справі до розпорядника майна не надходили. Наданий звіт був долучений судом до матеріалів справи.

В судовому засіданні розпорядник майна повідомила про здійснені заходи в процедурі розпорядження майном, зазначила, що вимоги конкурсних кредиторів після публікації про відкриття провадження у справі про банкрутство до неї не надходили, просила суд задовольнити клопотання про відмоторонення керівника боржника від виконання обов`язків.

Представник ініціюючого кредитора в судовому засіданні підтримав клопотання розпорядника майна.

Дослідивши матеріали справи в їх сукупності, суд встановив наступне.

Відповідно до приписів статті 45 Кодексу України з процедур банкрутстваконкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Згідно з частиною 2 ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

За результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються:

розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів;

розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів;

дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів;

дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Як встановлено судом, після повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Західна фінансова компанія" в установлений строк до суду не надійшло заяв з вимогами до боржника.

Ухвалою суду від 22.11.2022, якою було відкрито провадження у даній справі, визнано розмір вимог ініціюючого кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю «Маркс.Капітал» в сумі 322652,46 грн (239342,46 грн основний борг, 24 810,00 судовий збір за звернення із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство у даній справі та 58 500,00 грн витрат пов`язаних із розглядом цієї справи (авансовий платіж згідно ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства).

Зазначені вимоги підтверджені належним чином та підлягають включенню до реєстру вимог кредиторів.

Таким чином, у попередньому засіданні судом розглянуті всі заявлені вимоги до боржника.

З матеріалів справи вбачається, що заборгованість із заробітної плати працівникам підприємства-боржника відсутня, вимоги, які забезпечені заставою майна боржника відсутні, відомості про майно боржника, яке є предметом застави, відсутні.

Згідно ч. 1 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Враховуючи, що всі вимоги кредиторів перевірені судом, при таких обставинах суд вважає за необхідне визнати вимоги кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів на загальну суму - 322 652,46 грн. і зобов`язати розпорядника майна у відповідності до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства провести збори кредиторів та комітету кредиторів, на яких визначитись з подальшою процедурою банкрутства.

Керуючись ст. ст. 2, 45,47,48 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 3, 74-78, 80, 86, 232-235 ГПК України,

УХВАЛИВ:

1. Визнати наступний розмір грошових вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів:

- Товариства з обмеженою відповідальністю «Маркс.Капітал» в сумі 322652,46 грн (239342,46 грн основний борг, 24 810,00 судовий збір за звернення із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство у даній справі та 58 500,00 грн витрат пов`язаних із розглядом цієї справи (авансовий платіж згідно ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства).

2. Зобов`язати розпорядника майна за результатами попереднього засідання внести до реєстру вимог кредиторів відомості про кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Належним чином складений та підписаний реєстр вимог кредиторів надати суду у десятиденний строк з дня постановлення ухвали суду.

3. Зобов`язати розпорядника майна в десятиденний строк з дня постановлення ухвали відповідно до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства організувати та провести збори кредиторів та комітету кредиторів, визначивши час та місце проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів. Докази надати суду.

4. Призначити проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів на 23.03.2023 року.

5. Призначити підсумкове засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанова про визнання його банкрутом і відкрита ліквідаційна процедура, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство або ухвала про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду на "25" квітня 2023 р. об 10:50 год. (Держпром, 8-й під, к. 104).

6. Ухвалу направити кредитору, розпоряднику майна, боржнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття (оголошення) та може бути оскаржена стороною у справі про банкрутство лише в частині конкретних вимог кредиторів протягом десяти днів з дня складення повного судового рішення.

Ухвалу підписано 10.03.2023.

Суддя Кононова О.В.

Дата ухвалення рішення07.03.2023
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу109477956
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Західна фінансова компанія" , код ЄДРПОУ 39928124

Судовий реєстр по справі —922/656/22

Ухвала від 15.11.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 25.04.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Постанова від 25.04.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 10.03.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 07.03.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 07.03.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 14.02.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 22.11.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 21.11.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні