Ухвала
від 10.03.2023 по справі 392/431/21
КРОПИВНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

10 березня 2023 року м. Кропивницький

справа № 392/431/21

провадження № 22-ц/4809/556/23

Кропивницький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати у цивільних справах:

Мурашка С. І. (головуючий, суддя-доповідач), Єгорової С.М., Чельник О. І.,

дослідивши матеріали апеляційної скарги Новоукраїнської районної ради Кіровоградської області на ухвалу Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 31 січня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 доКомунальної установи«Маловисківський районнийбудинок дитячоїта юнацькоїтворчості Маловисківськоїрайонної радиКіровоградської області»,Новоукраїнської районноїради Кіровоградськоїобласті,третя особа Відділосвіти,культури,молоді таспорту Новоукраїнськоїрайонної державноїадміністрації Кіровоградськоїобласті простягнення заборгованостіз виплатизаробітної плати,середнього заробіткуза часзатримки розрахункупри звільненні,моральної шкодита зобов`язаннявчинити певнідії,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 31 січня 2023 року заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження по цивільній справі за позовом за позовом ОСОБА_1 доКомунальної установи«Маловисківський районнийбудинок дитячоїта юнацькоїтворчості Маловисківськоїрайонної радиКіровоградської області»,Новоукраїнської районноїради Кіровоградськоїобласті,третя особа Відділосвіти,культури,молоді таспорту Новоукраїнськоїрайонної державноїадміністрації Кіровоградськоїобласті простягнення заборгованостіз виплатизаробітної плати,середнього заробіткуза часзатримки розрахункупри звільненні,моральної шкодита зобов`язаннявчинити певнідії задоволено.

Замінено боржникаКомунальну установу «Маловисківський районний будинок дитячої та юнацької творчості Маловисківської районної ради Кіровоградської області» на Новоукраїнську районну раду у виконавчому провадженні на виконання рішення Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 22 листопада 2021 року у справі № 392/431/21 про стягнення з Комунальної установи «Маловисківський районний будинок дитячої та юнацької творчості Маловисківської районної ради Кіровоградської області» на користь ОСОБА_1 грошових коштів у загальній сумі 136512, 31 грн.

Не погоджуючись із зазначеною ухвалою суду, Новоукраїнська районнарада Кіровоградськоїобласті подалаапеляційну скаргу та клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Клопотання мотивоване тим, що відповідач дізнався про існування оскаржуваної ухвали 15.02.2023.

Відповідно до ч. 1 ст. 127 ЦПК України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Згідно з п. 2 ч. 2ст.354ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені удень його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Матеріалами апеляційної скарги підтверджується, що копію ухвали Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 31 січня 2023 року було надіслано на електронну адресу відповідача 15.02.2023, а з апеляційною скаргою Новоукраїнська районна рада Кіровоградської області звернулася 24.02.2023.

Враховуючи, що апеляційна скарга подана в п`ятнадцятиденний термін, визначений для оскарження ухвали з моменту її отримання відповідачем,клопотання пропоновлення строкуна апеляційнеоскарження підлягаєзадоволенню,оскільки йогодоводи підтверджуютьсяматеріалами справи,підстави пропускустроку єповажними,а томупозивач маєправо напоновлення пропущеногостроку наапеляційне оскарженнярішення суду.

Апеляційна скарга відповідає вимогам 356 ЦПК України.

Передбаченіст.357ЦПК України підстави для залишення апеляційної скарги без руху або повернення апеляційної скарги - відсутні.

За таких обставин, апеляційна скарга підлягає прийняттю до розгляду судом апеляційної інстанції.

Відповідно дост.360ЦПК України учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом строку встановленого судом апеляційної інстанції в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Керуючись ст.ст. 359, 360, 361 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Поновити Новоукраїнській районній раді Кіровоградської області строк на апеляційне оскарження ухвали Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 31 січня 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Новоукраїнської районної ради Кіровоградської області на ухвалу Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 31 січня 2023 року.

Направити Новоукраїнській районній раді Кіровоградської області копію ухвали про відкриття апеляційного провадження у справі.

Направити ОСОБА_1 , Комунальній установі«Маловисківський районнийбудинок дитячоїта юнацькоїтворчості Маловисківськоїрайонної радиКіровоградської області»,Відділуосвіти,культури,молоді таспорту Новоукраїнськоїрайонної державноїадміністрації Кіровоградськоїобласті копію ухвали про відкриття апеляційного провадження у справі та копію апеляційної скарги.

Роз`яснити, що відповідно дост. 360 ЦПК Українипозивач має право подати до Кропивницького апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі з доказами надсилання (надання) копії цього відзиву, та доданих до нього документів іншим учасникам справи до 17 березня 2023 року, але не пізніше десяти днів з моменту вручення копії ухвали та копії апеляційної скарги.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду ухвали суду першої інстанції.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя С. І. Мурашко

Судді С. М. Єгорова

О. І. Чельник

Дата ухвалення рішення10.03.2023
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу109509036
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —392/431/21

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Пророк Віктор Васильович

Постанова від 04.04.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Постанова від 04.04.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

Постанова від 27.09.2022

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Постанова від 27.09.2022

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні