Ухвала
від 14.03.2023 по справі 441/439/23
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

441/439/23

1-кс/441/182/2023

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.03.2023 слідчий суддя Городоцького районного суду Львівської області ОСОБА_1 за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , слідчого СВ ВнП № 1 ЛРУП № 2 ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ ВнП № 1 ЛРУП № 2 ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 про надання дозволу на обшук житла у кримінальному провадженні №12023141440000039 від 07.02.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України, -

в с т а н о в и л а:

Слідчий СВ ВнП № 1 ЛРУП № 2 ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором Городоцького відділу Пустомитівської окружної прокуратури Львівської області ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про проведення обшуку квартири за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , яка на праві приватної власності належить ОСОБА_6 , з метою виявлення та вилучення: свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу марки (Nissan Ring Cab Navara) реєстраційний номер НОМЕР_1 , 2003 року випуску, синього кольору VIN-код: НОМЕР_2 та мобільні телефони, на яких можуть бути зафіксовані відомості протиправної діяльності ОСОБА_5 ..

Клопотання слідчий мотивує тим, що в ході досудового розслідування встановлено, що 06.02.2023 надійшов рапорт о/у СКП відділення поліції №1 Львівського РУП №2 ГУ НП у Львівській області ОСОБА_7 про те, що ним в ході розгляду матеріалів зареєстрованих в ІКС ІПНП №437 від 02.02.2023 було встановлено, що ОСОБА_5 спільно з іншими особами, шляхом зловживання довірою, під приводом ремонту автомобіля заволоділи грошовими коштами благодійної організації "Волонтерська сотня Львова", своїми діями завдали збитків волонтерській організації, сума збитків близько 2500 доларів США.

Будучи допитана ОСОБА_8 повідомила, що з 17.11.2014 являється керівником благодійної організації «Благодійна фундація» Волонтерська сотня Львова», код ЄДРПОУ 39494250, її волонтерська організація з початком повномаштабного вторгнення активно здійснює збір і доставку гуманітарної допомоги для військових в зону бойових дій. З березня 2022 року організація користується приміщенням за адресою АДРЕСА_2 . Туди приходили люди, які хотіли долучитися до волонтерської діяльності і допомоги військовослужбовцям. ОСОБА_9 також почала приходити як волонтер. В березні 2022 року чоловік ОСОБА_10 розмістив на своїй сторінці у фейсбуці оголошення про збір коштів на автомобіль, та розмістив реквізити своєї банківської карточки, які саме реквізити він надав на збір коштів не відомо, кошти благодійники скидали на його банківську картку. В загальному було зібрано близько 5000,00 доларів США. І за ці кошти ОСОБА_11 , яка також допомагала організації на волонтерських засадах, повідомила, що знайшла автомобіль в Польщі, який був би необхідний БО для виконання різних завдань та перевезення товарів на фронт нашим військовим.

В подальшому ОСОБА_11 поїхала в Польщу та 13.04.2022 через пункт пропуску «Грушів-Будомеж» митного поста «Яворів» Львівської митниці був завезений на митну територію України в якості гуманітарної допомоги (водій ОСОБА_11 ) на їхню волонтерську організацію БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ «БЛАГОДІЙНА ФУНДАЦІЯ «ВОЛОНТЕРСЬКА СОТНЯ ЛЬВОВА» як отримувач гуманітарної допомоги, автомобіль Nissan Ring Cab Navara, реєстраційний номер НОМЕР_1 , 2003 року випуску, синього кольору VIN-код НОМЕР_2 . що підтверджується митною декларацією від 13.04.2022.

Даний автомобіль мав бути переданий для потреб Збройних Сил України, а також використовуватися благодійною організацією для перевезення продуктів харчування та іншої допомоги військовослужбовцям на передову. До червня 2022 автомобіль був у володінні організації та регулярно їздив на схід України і перевозив гуманітарну допомогу, за кермом автомобіля їздили ОСОБА_12 та ОСОБА_13 та ніколи ніяких проблем з ними не виникало.

В червні 2022, точної дати не пригадує, ОСОБА_12 , який користується мобільним телефоном із номерами НОМЕР_3 та НОМЕР_4 разом із ОСОБА_13 , яким користується мобільним телефоном НОМЕР_5 , приїхали за адресою АДРЕСА_2 , де зберігався автомобіль та запропонували відвезти даний автомобіль для ремонту на станцію технічного обслуговування, так як під час їхніх поїздок на схід України він часто ламався та було необхідно провести його обслуговування на СТО. На що вона погодилась, та дала їм ключі від автомобіля, так як довіряла їм, оскільки ніколи раніше з ними ніяких непорозумінь не було, після чого вони забрали автомобіль та поїхали в невідомому їй напрямку, сказавши лише що на СТО, яке саме не повідомив..

Орієнтовно 19 липня 2022 вона нагадала ОСОБА_14 про те, що автомобіль чекають з ремонту, так як він був їм потрібен, однак ОСОБА_5 відповів, що автомобіль ще ремонтується, їй стало підозріло чому так довго автомобіль ремонтують, але вона довіряла ОСОБА_15 , так як він цим автомобілем неодноразово відвозив гуманітарну допомогу в зону бойових дій, і знала що автомобіль дійсно потребує ремонту.

В подальшому 16 серпня 2022 волонтерка ОСОБА_16 зателефонувала із телефону НОМЕР_6 до неї і запитала, де знаходиться автомобіль Nissan Ring Cab Navara, реєстраційний номер НОМЕР_1 , на що вона відповіла що автомобіль знаходиться в ремонті, однак вона повідомила їй, що їй відомо, що їхній автомобіль військовослужбовці ЗСУ використовують в зоні бойових дій, так як до неї зателефонувала мама одного із військовослужбовців і який користувався вказаним автомобілем та жалілася, що волонтери привезли в зону бойових дій погану машину, яка часта ламається.

Сидоренко була в шоковому стані так як не могла повірити почутому, оскільки до кінця вважала, що автомобіль знаходиться на СТО, та почала з`ясовувати місцезнаходження автомобіля та взнала, що ОСОБА_9 сестра ОСОБА_5 , мала намір продати цей автомобіль для того щоб заробити грошові кошти, тому сказала ОСОБА_14 , щоб він забрав ключі від автомобіля і здав автомобіль нібито для ремонту, а насправді був проданий двом дівчатам із м. Городок. Як вона дізналась зі слів дівчат, вказаний автомобіль ОСОБА_17 пропонував придбати військовослужбовцям в зоні бойових дій.

Для придбання автомобіля ОСОБА_18 та ОСОБА_19 збирала кошти та після збору коштів у сумі 5000 доларів США особисто зустрілась із ОСОБА_20 та передали йому грошові кошти у сумі 2500 доларів США. ОСОБА_12 виступав як посередник між ОСОБА_21 та ОСОБА_22 , яка представляла себе як власниця автомобіля і мала отримати 5 тисяч доларів США за автомобіль після передачі всіх документів.

ОСОБА_18 мала доплатити ще 2500,00 доларів США після того як ОСОБА_12 передасть їй акт приймання-передачі. ОСОБА_9 ( НОМЕР_7 ) повідомила ОСОБА_23 , що вона є власницею даного автомобіля, але документи на нього зберігаються в ОСОБА_24 як керівника БО «БФ «ВОЛОНТЕРСЬКА СОТНЯ ЛЬВОВА» і те що ОСОБА_24 не дає акт приймання-передачі на автомобіль. На той час ОСОБА_9 вже не могла скористатися довірою ОСОБА_8 і доступом до печатки волонтерської організації, так як інші волонтери перестали їй довіряти і попросили більше не приходити і ОСОБА_9 вже не могла мати доступ до документів і печатки організації.

Фактично на думку ОСОБА_8 ОСОБА_9 скористалась довірою серед волонтерів, за допомогою ОСОБА_5 , обманули керівника і таким чином заволоділи автомобілем, а після того його продали, скориставшись посередництвом ОСОБА_5 , як керівник БО «БФ «ВОЛОНТЕРСЬКА СОТНЯ ЛЬВОВА» вона не давала дозвіл на продаж даного автомобіля нікому, так як цей автомобіль був завезений як гуманітарна допомога та мав бути безоплатно переданий для потреб ЗСУ, а ОСОБА_9 та ОСОБА_12 в змові без відома волонтерської організації і керівника організації продали автомобіль Nissan Ring Cab Navara, реєстраційний номер НОМЕР_1 , 2003 року випуску, синього кольору VIN-код НОМЕР_2 , незаконно отримали вигоду в розмірі 2500,00 доларів США.

Вищевказане також підтверджується показами свідків ОСОБА_25 та ОСОБА_26 .

Крім того, 10.03.2023 надійшов письмовий рапорт від оперуповноваженого СКП відділення поліції №1 Львівського РУП №2 ГУ НП у Львівській області ОСОБА_7 про те, що ним було встановлено, що ОСОБА_5 , без відома волонтерської організації і керівника організації продав автомобіль, який був завезений як гуманітарна допомога та мав бути безоплатно переданий для потреб ЗСУ, автомобіль марки Nissan Ring Cab Navara реєстраційний номер НОМЕР_1 , 2003 року випуску, синього кольору VIN-код: НОМЕР_2 , за котрий було незаконно отримано винагоду в розмірі 2500,00 доларів США.

Вказує, що в ході досудового слідства встановлено, що до даного кримінального правопорушення безпосередньо може бути причетний ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянин України, українець, одружений, раніше не судимий, який зареєстрований та проживає у АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив таке задовольнити.

Заслухавши слідчого, оглянувши матеріали клопотання та дослідивши докази за даними матеріалами, слідчий суддя прийшов до наступного висновку.

Із змісту клопотання від 14.03.2023 та доданих до нього документів убачається, що СВ ВнП № 1 ЛРУП № 2 Головного управління Національної поліції у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, що внесене 07.02.2023 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023141440000039 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України.

З письмового рапорту оперуповноваженого СКП відділення поліції №1 Львівського РУП №2 ГУ НП у Львівській області ОСОБА_7 від 10.03.2023 вбачається, що ним було встановлено, що ОСОБА_5 без відома волонтерської організації і керівника організації продав автомобіль, який був завезений як гуманітарна допомога та мав бути безоплатно переданий для потреб ЗСУ, автомобіль марки Nissan Ring Cab Navara, реєстраційний номер НОМЕР_1 , 2003 року випуску, синього кольору VIN-код: НОМЕР_2 , за котрий було незаконно отримано винагоду в розмірі 2500,00 доларів США.

Згідно довідки характеристики, виданої Жовківською міською радою Львівської області ОСОБА_5 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, квартира за адресою АДРЕСА_1 на праві власності належить ОСОБА_6 .

Згідно ч.1 ст.233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно п.5, 6 ч.3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити ряд відомостей, в тому числі житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку, а також особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться.

Вивчивши клопотання, перевіривши надані матеріали клопотання, в тому числі витяг з ЄРДР щодо кримінального провадження, в рамках якого було надано клопотання, а також протоколи допиту свідків ОСОБА_25 , ОСОБА_26 та ОСОБА_8 , та іншими документами, якими обґрунтовується можливість знаходження відшукуваних речей за місцем проживання ОСОБА_5 , приходжу до висновку, що проведення обшуку необхідне для виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, клопотання слідчого відповідає вимогам ст.234 КПК України, обґрунтоване, а тому підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 233-235, 309, 369-372 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ ВнП № 1 ЛРУП № 2 ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , про проведення обшуку житла - задоволити.

Надати заступнику начальника СВ ВнП №1 Львівського РУП №2 ГУ НП у Львівській області ОСОБА_27 , слідчому СВ відділення поліції №1 Львівського РУП №2 ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 , дозвіл на обшук квартири за місцем проживання ОСОБА_5 , розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві приватної власності належить ОСОБА_6 , з метою виявлення та вилучення: свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу марки Nissan Ring Cab Navara реєстраційний номер НОМЕР_1 , 2003 року випуску, синього кольору VIN-код: НОМЕР_2 та мобільні телефони.

Ухвала надає право проникнути до квартири за адресою АДРЕСА_1 , один раз до 14.04.2023.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГородоцький районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення14.03.2023
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу109549441
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —441/439/23

Ухвала від 28.08.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Перетятько О. В.

Ухвала від 28.08.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Перетятько О. В.

Ухвала від 31.07.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Перетятько О. В.

Ухвала від 22.03.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

Ухвала від 21.03.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

Ухвала від 14.03.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

Ухвала від 14.03.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

Ухвала від 07.03.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Українець П. Ф.

Ухвала від 13.03.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Українець П. Ф.

Ухвала від 10.03.2023

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Українець П. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні