Ухвала
від 14.03.2023 по справі 953/1841/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/1841/23

н/п 1-кс/953/1947/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"14" березня 2023 р. м. Харків

Слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , ознайомившись з клопотанням представника GREENENERGO COMMERCIAL LIMITED адвоката ОСОБА_2 про проведення кримінального провадження у більш короткі строки,

В С Т А Н О В И В:

14 березня 2023 року до слідчого судді з клопотанням звернувся представник GREENENERGO COMMERCIAL LIMITED адвокат ОСОБА_2 про проведення кримінального провадження у більш короткі строки, посилаючись на те, що слідчими Управління СБУ в Харківській області за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, Харківської та Полтавської обласних прокуратур здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 22019000000000022 від 30.01.2019.

Досудове розслідування триває п`ятий рік, майже два роки досудове розслідування фактично не здійснюється, останні слідчі дії проведено весною 2021 року, жодного рішення, яке б свідчило про досягнення завдань у кримінальному провадженні не прийнято.

Вважає, що розумні строки досудового розслідування не дотримано, крім того, кримінальне провадження здійснюється з порушенням правил підслідності, а тому просить суд встановити слідчим та прокурорам строк у три місяці з дня постановлення слідчим суддею ухвали, для прийняття одного із рішень, відповідно до положень ст.283 КПК України.

Дослідивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність відмови у відкритті провадження за вказаним клопотанням, виходячи з наступного.

Згідно ч. 3 ст. 26 КПК України слідчий суддя, суд у кримінальному провадженні вирішують лише ті питання, що віднесені на їх розгляд сторонами та віднесені до їх повноважень цим кодексом.

Оскарження рішень, дій чи бездіяльності під час досудового розслідування регламентовано главою 26 КПК України.

Відповідно до ст. 308 КПК України підозрюваний, обвинувачений, потерпілий, інші особи, права чи законні інтереси яких обмежуються під час досудового розслідування, мають право оскаржити прокурору вищого рівня недотримання розумних строків слідчим, дізнавачем, прокурором під час досудового розслідування.

Прокурор вищого рівня зобов`язаний розглянути скаргу протягом трьох днів після її подання і в разі наявності підстав для її задоволення надати відповідному прокурору обов`язкові для виконання вказівки щодо строків вчинення певних процесуальних дій або прийняття процесуальних рішень. Особа, яка подала скаргу, невідкладно письмово повідомляється про результати її розгляду.

Службові особи, винні в недотриманні розумних строків, можуть бути притягнуті до відповідальності, встановленої законом.

Пунктом 9-1 ч. 1 ст. 303 КПК України передбачено оскарження під час досудового розслідування рішення прокурора про відмову в задоволенні скарги на недотримання розумних строків слідчим, дізнавачем, прокурором під час досудового розслідування - особою, якій відмовлено у задоволенні скарги, її представником, законним представником чи захисником.

З матеріалів наданих до клопотання, так і з тексту самого клопотання не вбачається, що представником GREENENERGO COMMERCIAL LIMITED був дотриманий вищевказаний порядок оскарження прокурору вищого рівня недотримання розумних строків слідчим, дізнавачем, прокурором під час досудового розслідування , який, у подальшому, надавав би право звернутися до слідчого судді у разі відмови прокурором.

Відповідно до ч. 4 ст. 304 КПК України слідчий суддя, суд відмовляє у відкритті провадження лише у разі, якщо скарга подана на рішення, дію чи бездіяльність слідчого, дізнавача, прокурора, що не підлягає оскарженню.

Тому, у відкритті провадження за клопотанням представника GREENENERGO COMMERCIAL LIMITED адвоката ОСОБА_2 про проведення кримінального провадження у більш короткі строки слід відмовити, з поверненням клопотання та усіх доданих до нього матеріалів.

Керуючись ст. ст. 303, 304, 308, 309 КПК України,

П О С Т А Н О В И В :

У відкритті провадження за клопотанням представника GREENENERGO COMMERCIAL LIMITED адвоката ОСОБА_2 про проведення кримінального провадження у більш короткі строки - відмовити.

Повернути клопотання представника GREENENERGO COMMERCIAL LIMITED адвоката ОСОБА_2 про проведення кримінального провадження у більш короткі строки, з усіма доданими до нього матеріалами.

Ухвала про відмову у відкритті провадження за клопотанням може бути оскаржена до Харківського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня отримання її копії.

Слідча суддя: ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення14.03.2023
Оприлюднено17.03.2023
Номер документу109562556
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про інші клопотання

Судовий реєстр по справі —953/1841/23

Ухвала від 14.07.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Юрлагіна Т. В.

Ухвала від 15.06.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Юрлагіна Т. В.

Ухвала від 13.06.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Юрлагіна Т. В.

Ухвала від 13.06.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Юрлагіна Т. В.

Ухвала від 08.06.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Юрлагіна Т. В.

Ухвала від 20.04.2023

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Грошева О. Ю.

Ухвала від 20.04.2023

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Грошева О. Ю.

Ухвала від 14.03.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Юрлагіна Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні