Ухвала
від 22.05.2009 по справі 6-36/09
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №6-36/09

УХВАЛА

22 травня 2009 року Шевченківс ький районний суд м. Києва

В складі головуючого судді Бужак Н П. При секретарі О чалюк М.В.

Розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Києві з аяву державного виконавця ВД ВС Шевченківського РУЮ м. Киє ва про роз»яснення подальшог о способу виконання виконавч ого листа,

ВСТАНОВИВ

Державний виконавець ВДВ С Шевченківського РУЮ м. Києв а направив заяву в якій проси ть надати роз»яснення стосов но подальшого способу викона ння виконавчого листа Шевчен ківського районного суду м. К иєва про стягнення з Концерн у «Укрспирт» грошових коштів , мотивуючи тим, що між ВДВС та Концерном « Укрспирт» виник спір щодо валюти в якій стягу ються кошти, так як відповідн о до наказу МЮ України від 20.05.2003 року про затвердження полож ення про єдиний реєстр держа вної реєстрації виконавчих п роваджень , виконавчі провад ження вносяться до ЄДРВП, гро шові кошти визначаються в на ціональній валюті України - г ривна.

Заявник та Концерн «Укрспи рт» своїх представників в су дове засідання не направили, про час та місце розгляду спр ави повідомлені належним чин ом, а тому їх неявка не перешко джає розгляду заяви.

Провіривши матеріали спра ви, заслухавши представника стягувача, суд вважає заяву т акою, що не підлягає задоволе нню.

Відповідно до ухвали Шевче нківського районного суду м. Києва від 14 липня 2008 року надан о дозвіл на примусове викона ння рішення Міжнародного ком ерційного арбітражного суду при ТПП від 23 березня 2007 року пр о стягнення з Концерну «Укрс пирт» 167 495 доларів США 68 центів.

Дана ухвала суду набрала чи нності.

Стаття 373 ЦПК України передб ачає, що за наявності обстави н, що утруднюють виконання рі шення ( хвороба боржника або ч ленів його сім»ї, відсутніст ь присудженого майна в натур і, тощо) суд, який видав викона вчий лист розглядає питання про відстрочку або розстрочк у виконання, зміну чи встанов лення способу і порядку вико нання рішення .

Судом встановлено, що рішен ня про зобов»язання Концерн «Укрспирт» сплатити фірмі 167 4 95,60 доларів США ухвалено Міжна родним Комерційним Арбітраж ним судом при ТПП України.

Шевченківський районний с уд м. Києва лише прийняв рішен ня про надання дозволу на при мусове виконання вищезазнач еного рішення суду та видав в иконавчий лист.

Зазначеним рішенням чітко визначено розмір коштів, які було стягнуто на користь стя гувача з боржника та визначе на валюта стягнутих коштів. Д аних, які б свідчили про те, що мають місце обставини, що утр уднюють виконання рішення Мі жнародного Комерційного Арб ітражного суду при ТПП Украї ни , державний виконавець не н адав.

За таких обставин, суд вважа є, що відсутні підстави для зм іни чи встановлення способу і порядку виконання рішення суду, оскільки рішенням суду чітко визначено суму боргу , я ка підлягає стягненню з борж ника та визначена валюта, дан ого боргу, а тому в задоволенн і заяви слід відмовити.

Надання роз»яснення щодо п одальшого способу виконання виконавчого документа ст. 373 Ц ПК України не передбачає.

Керуючись ст.. 373 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ

Відмовити державному вик онавцю ВДВС Шевченківського РУЮ м. Києва у задоволенні зая ви про роз»яснення подальшог о способу виконання виконавч ого листа..

Ухвала оскарженню не підл ягає.

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.05.2009
Оприлюднено21.09.2010
Номер документу10962016
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-36/09

Ухвала від 10.09.2009

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ярмоленко Г.Л.

Ухвала від 22.05.2009

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Бужак Н.П.

Ухвала від 01.03.2009

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Хома М.В.

Ухвала від 22.04.2009

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Херсона

Дорошинська Валерія Едуардівна

Ухвала від 11.12.2009

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Свячена Юлія Борисівна

Ухвала від 22.09.2009

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Таранкова Ірина Михайлівна

Ухвала від 23.12.2009

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Іванюк Іван Іванович

Ухвала від 16.12.2009

Цивільне

Борщівський районний суд Тернопільської області

Зушман Ганна Іванівна

Ухвала від 15.10.2009

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Гажа Олег Петрович

Ухвала від 02.09.2009

Цивільне

Голопристанський районний суд Херсонської області

Матюшка О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні