Ухвала
від 21.03.2023 по справі 440/11033/21
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

21 березня 2023 року м. ПолтаваСправа № 440/11033/21

Полтавський окружний адміністративний суд у складі судді Слободянюк Н.І., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Полтавській області від 13 березня 2023 року про виправлення помилки у виконавчому листі у справі №440/11033/21 за позовом Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Полтавській області до Товстівського закладу загальної середньої освіти I-II ступенів Семенівської селищної ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Семенівська селищна рада та Відділ освіти, сім`ї, молоді та спорту Семенівської селищної ради про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю),

В С Т А Н О В И В:

13 березня 2023 року до Полтавського окружного адміністративного суду надійшла заява Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Полтавській області від 13 березня 2023 року про виправлення помилки у виконавчому листі у справі №440/11033/21, в якій заявник просить виправити помилку у виконавчому листі, вірно вказавши дату набрання рішенням законної сили та строк пред`явлення рішення до виконання.

Відповідно до протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 13 березня 2023 року заяву Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Полтавській області від 13 березня 2023 року про виправлення помилки у виконавчому листі у справі №440/11033/21 передано для розгляду судді Слободянюк Н.І.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 14 березня 2023 року заяву Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Полтавській області від 13 березня 2023 року про виправлення помилки у виконавчому листі у справі №440/11033/21 призначено до розгляду в судовому засіданні та в судове засідання викликано стягувача і боржника.

В судове засідання представники стягувача і боржника не з`явилися, будучи належним чином повідомленими про дату, час та місце проведення судового засідання.

Відповідно до частини третьої статті 374 КАС України суд розглядає заяву в десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника і постановляє ухвалу. Неявка стягувача і боржника не є перешкодою для розгляду заяви. До розгляду заяви суд має право своєю ухвалою зупинити виконання за виконавчим документом або заборонити приймати виконавчий документ до виконання.

З огляду на положення частини третьої статті 194, частини дев`ятої статті 205 та частини третьої статті 374 КАС України, розгляд заяви про виправлення помилки у виконавчому листі здійснюється судом у порядку письмового провадження.

Фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося на підставі приписів частини четвертої статті 229 вказаного Кодексу.

Дослідивши матеріали справи та заяви про виправлення помилки у виконавчому листі, суд встановив такі обставини та відповідні до них правовідносини.

Рішенням Полтавського окружного адміністративного суду від 18 листопада 2021 року у справі №440/11033/21, прийнятим у порядку письмового провадження, адміністративний позов Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Полтавській області до Товстівського закладу загальної середньої освіти I-II ступенів Семенівської селищної ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Семенівська селищна рада та Відділ освіти, сім`ї, молоді та спорту Семенівської селищної ради про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) задоволено та застосовано до Товстівського закладу загальної середньої освіти I-II ступенів Семенівської селищної ради заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі закладу за адресою: 38233, Полтавська область, Семенівський район, село Товсте, вулиця Центральна, будинок 79, - до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної безпеки, зафіксованих у пунктах №№ 1, 2, 3, 4 опису виявлених порушень вимог законодавства Акту, складеного за результатами проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, №76 від 18 червня 2021 року, а також встановлено порядок і спосіб виконання судового рішення шляхом відключення будівлі закладу за адресою: 38233, Полтавська область, Семенівський район, село Товсте, вулиця Центральна, будинок 79, від електропостачання та заборони Товстівському закладу загальної середньої освіти I-II ступенів Семенівської селищної ради використовувати будівлю закладу за адресою: 38233, Полтавська область, Семенівський район, село Товсте, вулиця Центральна, будинок 79, - до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної безпеки, зафіксованих у пунктах №№ 1, 2, 3, 4 опису виявлених порушень вимог законодавства Акту, складеного за результатами проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, №76 від 18 червня 2021 року.

Згідно із статтею 255 Кодексу адміністративного судочинства України рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Відповідно до частини першої статті 294 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Товстівським закладом загальної середньої освіти I-II ступенів Семенівської селищної ради направлено апеляційну скаргу на вказане рішення засобами поштового зв`язку 16 грудня 2021 року (згідно відмітки на штемпелі відділення поштового зв`язку /а.с. 243 т.1/).

Зазначена апеляційна скарга надійшла до Другого апеляційного адміністративного суду 20 грудня 2021 року та зареєстрована канцелярією суду 21 грудня 2021 року за вх. №61441 /а.с. 226 т.1/.

Таким чином, апеляційна скарга Товстівського закладу загальної середньої освіти I-II ступенів Семенівської селищної ради на рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 18 листопада 2021 року у справі №440/11033/21 подана у строк, встановлений частиною першою статті 294 КАС України.

Постановою Другого апеляційного адміністративного суду від 10 січня 2023 року рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 18 листопада 2021 року у справі №440/11033/21 залишено без змін.

Відповідно до частини першої статті 325 КАС України постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття.

Таким чином, рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 18 листопада 2021 року у справі №440/11033/21 набрало законної сили 10 січня 2023 року.

02 лютого 2023 року Полтавським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист у справі №440/11033/21 про застосування до Товстівського закладу загальної середньої освіти I-II ступенів Семенівської селищної ради заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі закладу за адресою: 38233, Полтавська область, Семенівський район, село Товсте, вулиця Центральна, будинок 79, - до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної безпеки, зафіксованих у пунктах №№ 1, 2, 3, 4 опису виявлених порушень вимог законодавства Акту, складеного за результатами проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, №76 від 18 червня 2021 року.

У вказаному виконавчому листі зазначена дата набрання рішенням законної сили "21 грудня 2021 р." та визначено строк пред`явлення рішення до виконання "до 22 березня 2022 р.".

Відповідно до частини першої статті 4 Закону України "Про виконавче провадження" у виконавчому документі зазначаються: 1) назва і дата видачі документа, найменування органу, прізвище, ім`я, по батькові та посада посадової особи, яка його видала; 2) дата прийняття і номер рішення, згідно з яким видано документ; 3) повне найменування (для юридичних осіб) або прізвище, ім`я та, за наявності, по батькові (для фізичних осіб) стягувача та боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або адреса місця проживання чи перебування (для фізичних осіб), дата народження боржника - фізичної особи; 4) ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника (для юридичних осіб - за наявності); реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті) боржника (для фізичних осіб - платників податків); 5) резолютивна частина рішення, що передбачає заходи примусового виконання рішень; 6) дата набрання рішенням законної сили (крім рішень, що підлягають негайному виконанню); 7) строк пред`явлення рішення до виконання.

Згідно із частиною першою статті 12 цього Закону виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Частиною другою вказаної статті визначено, що строки, зазначені в частині першій цієї статті, встановлюються для виконання рішення з наступного дня після набрання ним законної сили чи закінчення строку, встановленого в разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а якщо рішення підлягає негайному виконанню - з наступного дня після його прийняття.

Враховуючи викладене, строк пред`явлення виконавчого листа у справі №440/11033/21, що виданий Полтавським окружним адміністративним судом 02 лютого 2023 року, становить три місяці з наступного дня після набрання законної сили 10 січня 2023 року рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 18 листопада 2021 року у справі №440/11033/21, тобто з 11 січня 2023 року до 11 квітня 2023 року.

Відповідно до частини першої статті 374 Кодексу адміністративного судочинства України суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

Згідно з частиною четвертою статті 374 вказаного Кодексу про виправлення помилки у виконавчому документі та визнання його таким, що не підлягає виконанню, суд постановляє ухвалу.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне виправити помилки у виконавчому листі у справі №440/11033/21, що виданий Полтавським окружним адміністративним судом 02 лютого 2023 року, шляхом зазначення правильної дати набрання рішенням законної сили "10 січня 2023 р." замість "21 грудня 2021 р.", а також правильної дати закінчення строку пред`явлення рішення до виконання "до 11 квітня 2023 р." замість "до 22 березня 2022 р.".

Таким чином, заява Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Полтавській області від 13 березня 2023 року про виправлення помилки у виконавчому листі у справі №440/11033/21 підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 248, 256, 294, 374 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Задовольнити заяву Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Полтавській області від 13 березня 2023 року про виправлення помилки у виконавчому листі у справі №440/11033/21 за позовом Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Полтавській області до Товстівського закладу загальної середньої освіти I-II ступенів Семенівської селищної ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Семенівська селищна рада та Відділ освіти, сім`ї, молоді та спорту Семенівської селищної ради про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Виправити помилку у виконавчому листі у справі №440/11033/21, що виданий Полтавським окружним адміністративним судом 02 лютого 2023 року, шляхом зазначення дати набрання рішенням законної сили "10 січня 2023 р." замість "21 грудня 2021 р." та строку пред`явлення рішення до виконання "до 11 квітня 2023 р." замість "до 22 березня 2022 р.".

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання.

Копію ухвали надіслати стягувачу і боржнику.

Ухвала може бути оскаржена до Другого апеляційного адміністративного суду в порядку, визначеному частиною восьмою статті 18, частинами сьомою-восьмою статті 44 та статтею 297 Кодексу адміністративного судочинства України шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

СуддяН.І. Слободянюк

Дата ухвалення рішення21.03.2023
Оприлюднено23.03.2023
Номер документу109684216
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо цивільного захисту

Судовий реєстр по справі —440/11033/21

Ухвала від 08.05.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 08.05.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 02.05.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 13.04.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 21.03.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 14.03.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 10.03.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Постанова від 10.01.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Спаскін О.А.

Постанова від 10.01.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Спаскін О.А.

Ухвала від 07.08.2022

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Спаскін О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні