Ухвала
від 22.03.2023 по справі 293/67/23
ЧЕРНЯХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №293/67/23

Провадження № 2/293/153/2023

УХВАЛА

22 березня 2023 рокусмт Черняхів

Суддя Черняхівського районного суду Житомирської області Збаражський О.М., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника позивача адвоката Шморгуна О.П. про витребування доказів, заявленого у межах цивільного позову ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Петроімпекс, третя особа на стороні відповідача без самостійних вимог щодо предмета спору відособлена філія ПрАТ Петроімпекс Виробниче підприємство Осники про стягнення заборгованості із заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває вищевказаний позов ОСОБА_1 , за змістом якого він просить стягнути з відповідача заборгованість по заробітній платі в сумі 61415,65грн без утримання податків та інших обов`язкових платежів, а також середній заробіток за весь час затримки розрахунку при звільненні починаючи з 05.11.2022 по день ухвалення рішення.

21.03.2023 представником позивача адвокатом Шморгуном О.П. на електронну адресу суду подано клопотання про витребування у відособленої філії ПрАТ «Петроімпекс» Виробничого підприємства «Осники» довідки про розмір нарахованої, але не виплаченої заробітної плати ОСОБА_1 станом на день звільнення - 04.11.2022 року та довідки про розмір грошової компенсації за невикористані дні щорічної відпустки. В обгрунтування заявленого клопотання представник позивача вказав, що заявлені до витребування докази мають важливе значення для вирішення спору про стягнення нарахованої, але невиплаченої заробітної плати та стягнення середнього заробітку за весь час затримки розрахунку, адже розмір заробітної плати позивача стосуються предмета спору та є предметом доказування, а відповідачем вказані докази не надані на вимогу суду.

Згідно з ч.ч. 1, 3, 6 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Ухвалою судді від 17.01.2023 постановлено витребувати у ПрАТ Петроімпекс довідку про розмір нарахованої, але не виплаченої заробітної плати ОСОБА_1 , станом на день звільнення - 04.11.2022 року та довідку про розмір грошової компенсації за невикористані дні щорічної відпустки.

Поштовий конверт з кореспонденцією, що направлявся судом ПрАТ Петроімпекс за його юридичною адресою: 03150, м.Київ, вул. Фізкультури, 1, повернувся до суду з відміткою пошти «за закінченням терміну зберігання».

Враховуючи положення ч.1 ст. 84 ЦПК України, та приймаючи до уваги характер спірних правовідносин, а також те, що витребувані докази можуть підтвердити фактичні обставини справи та мають важливе значення для вирішення спору, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити.

Керуючись ст.ст. 84, 260, 261 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання представника позивача адвоката Шморгуна О.П. про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з відособленої філії ПрАТ Петроімпекс Виробничого підприємства «Осники» довідку про розмір нарахованої, але не виплаченої заробітної плати ОСОБА_1 , ІПН НОМЕР_1 , станом на день звільнення - 04.11.2022 року, та довідку про його розмір грошової компенсації за невикористані дні щорічної відпустки.

Відповідно до вимог ч.6-7 ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Копію ухвали невідкладно надіслати до відособленої філії ПрАТ Петроімпекс Виробничого підприємства «Осники» (адреса: 12322, Житомирська область Житомирський район, с.Осники) для виконання.

Витребувані судом документи надіслати на адресу Черняхівського районного суду Житомирської області: Житомирська область, смт Черняхів, вул. Слобідська, 1, впродовж п`яти робочих днів з дня отримання ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Олег ЗБАРАЖСЬКИЙ

СудЧерняхівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення22.03.2023
Оприлюднено24.03.2023
Номер документу109724837
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —293/67/23

Рішення від 31.08.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Збаражський О. М.

Рішення від 31.08.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Збаражський О. М.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Збаражський О. М.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Збаражський О. М.

Ухвала від 22.03.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Збаражський О. М.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Збаражський О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні