Ухвала
від 13.03.2023 по справі 752/4029/23
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №752/4029/23

Провадження №2/752/3980/23

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

13 березня 2023 року м. Київ

Суддя Голосіївського районного суду міста Києва Кордюкова Ж.І., розглянувши позовну заяву Київської міської ради до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Інхаус», ОСОБА_2 , третя особа державний реєстратор Комунального підприємства «Реєстраційне бюро» м. Києва Гаращенко Володимир Васильович, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шишкіна Алла Олександрівна, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бузницька Юлія Олександрівна про визнання протиправними та скасування рішень про державну реєстрацію права власності на об`єкт нерухомого майна, припинення права власності на об`єкт нерухомого майна, зобов`язання звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та приведення її у придатний для використання стан,-

ВСТАНОВИВ:

Київська міська рада (місцезнаходження: м. Київ, вул. Хрещатик, б. 36) звернулася до Голосіївського районного суду міста Києва з позовною заявою до ОСОБА_1 (місце проживання: не зазначено), Товариства з обмеженою відповідальністю «Інхаус» (місцезнаходження: м. Київ, просп. Голосіївський, б. 120, корп. 1), ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), третя особа державний реєстратор Комунального підприємства «Реєстраційне бюро» м. Києва Гаращенко Володимир Васильович (місцезнаходження: м. Київ, вул. Дегтярівська, б. 8-а, оф. 406), приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шишкіна Алла Олександрівна (місцезнаходження: АДРЕСА_2 ), приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бузницька Юлія Олександрівна (місцезнаходження: АДРЕСА_2 ) про визнання протиправними та скасування рішень про державну реєстрацію права власності на об`єкт нерухомого майна, припинення права власності на об`єкт нерухомого майна, зобов`язання звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та приведення її у придатний для використання стан.

Вивчивши матеріали позовної заяви було встановлено, що вона була подана без додержання вимог, викладених у ст.ст. 175, 177 ЦПК України, а саме:

- у позові не зазначено відомості щодо останнього відомого місця проживання чи перебування відповідача ОСОБА_1 .

Згідно із ч. 1-3 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.ст. 175 і 177 ЦПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

За таких обставин позовна заява Київської міської ради до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Інхаус», ОСОБА_2 , третя особа державний реєстратор Комунального підприємства «Реєстраційне бюро» м. Києва Гаращенко Володимир Васильович, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шишкіна Алла Олександрівна, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бузницька Юлія Олександрівна про визнання протиправними та скасування рішень про державну реєстрацію права власності на об`єкт нерухомого майна, припинення права власності на об`єкт нерухомого майна, зобов`язання звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та приведення її у придатний для використання стан, підлягає залишенню без руху, а позивач в установлений судом строк повинен усунути зазначені недоліки, в іншому випадку позовна заява буде вважатися неподаною і буде повернута позивачу.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185, 258, 260-261 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Київської міської ради до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Інхаус», ОСОБА_2 , третя особа державний реєстратор Комунального підприємства «Реєстраційне бюро» м. Києва Гаращенко Володимир Васильович, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шишкіна Алла Олександрівна, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бузницька Юлія Олександрівна про визнання протиправними та скасування рішень про державну реєстрацію права власності на об`єкт нерухомого майна, припинення права власності на об`єкт нерухомого майна, зобов`язання звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та приведення її у придатний для використання стан, залишити без руху, про що повідомити позивача.

Запропонувати позивачу Київській міській раді протягом десяти днів з дня отримання цієї ухвали усунути недоліки позовної заяви шляхом надання до Голосіївського районного суду міста Києва:

- належним чином оформленої позовної заяви, в якій зазначити відомості щодо останнього відомого місця проживання чи перебування відповідача ОСОБА_1 ;

- належним чином оформлених копій позовної заяви для надання їх відповідачам та третім особам.

Роз`яснити позивачу, що у випадку не усунення зазначених недоліків у встановлений строк, позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Ж. І. Кордюкова

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.03.2023
Оприлюднено27.03.2023
Номер документу109774437
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: щодо реєстрації або обліку прав на майно

Судовий реєстр по справі —752/4029/23

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 07.04.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні