Ухвала
від 28.03.2023 по справі 609/139/23
ШУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 609/139/23

2/609/96/2023

28 березня 2023 року Шумський районний суд Тернопільської області

в складі головуючої судді Катерняк О.М.

за участі: секретаря судового засіданняМацишиної Г.О.

представника позивача ОСОБА_1 адвоката Кожевнікової О.В.,

представника відповідача релігійної організації адвоката Кереї Ю.Б.,

представника відповідача Шумської міської ради Липки В.І.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Шумськ цивільну справу за позовом: ОСОБА_1 до

відповідачів: Релігійної організації «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України», Шумської міської ради об`єднаної територіальної громади Кременецького району Тернопільської області,

вимоги позивача: про скасування та виключення державної реєстрації права власності,

В С Т А Н О В И В:

Адвокат Кожевнікова Олена Валеріївна, яка дії від імені позивача ОСОБА_1 , звернулася до суду із позовом до відповідачів Релігійної організації «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України», Шумської міської ради об`єднаної територіальної громади Кременецького району Тернопільської області про скасування та виключення державної реєстрації права власності.

Підготовчий розгляд справи було призначено на 28 березня 2023 року.

Представник позивача ОСОБА_1 адвокат Кожевнікова О.В. подала до суду письмове клопотання про витребування доказів, керуючись ст. 84 ЦПК України, в якому просила: витребувати у Шумської міської ради Тернопільської області реєстраційну справу за №42480602 зареєстровану державним реєстратором Шумської міської ради Тернопільської області, Пилипчуком Р.Р., в якій містяться документи, на підставі яких здійснено державну реєстрацію житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 за релігійною організацією «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України».

В підготовчому судовому засіданні представник позивача підтримала подане клопотання та просила задовольнити його у відповідності до ст. 84 ЦПК України.

Представник відповідача Релігійної організації «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України» - адвокат Керея Ю.Б. заперечувала проти задоволення клопотання.

Представник відповідача Шумської міської ради об`єднаної територіальної громади Кременецького району Тернопільської області Липка В.І. не заперечував проти задоволення клопотання.

Згідно з ч.1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч.3 ст. 84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Відповідно до ч.6 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

За таких обставин суд вважає, що клопотання про витребування доказів підлягають задоволенню з огляду на предмет доказування.

Згідно ч. 5, ч. 6 ст. 198 ЦПК України, суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності. У разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Керуючись ст. ст. 84, 197, 198, 260 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Оголосити перерву в підготовчому судовому засіданні по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 позовом до відповідачів Релігійної організації «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України», Шумської міської ради об`єднаної територіальної громади Кременецького району Тернопільської області про скасування та виключення державної реєстрації права власності до 11 квітня 2023 року до 15 години 00 хвилин, яке відбудеться в приміщенні залу судових засідань Шумського районного суду Тернопільської області, що за адресою: вул. І.Франка, 28, м. Шумськ Тернопільської області.

Провадження у справі після закінчення перерви продовжити зі стадії, на якій її було оголошено.

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Кожевнікової О.В. про витребування доказів задовольнити.

Витребувати із Шумської міської ради Тернопільської області реєстраційну справу за №42480602, зареєстровану державним реєстратором Шумської міської ради Тернопільської області Пилипчуком Р.Р., в якій містяться документи, на підставі яких здійснено державну реєстрацію житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 за релігійною організацією «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України».

Витребувані докази надати до 07 квітня 2023 року.

Відповідно до п. 7,8,9 ч. 2 ст. 84 ЦПК, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженнюне підлягаєта набираєзаконної силиз моментуїї підписаннясуддею.

Суддя: О. М. Катерняк

Дата ухвалення рішення28.03.2023
Оприлюднено30.03.2023
Номер документу109845842
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування та виключення державної реєстрації права власності

Судовий реєстр по справі —609/139/23

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні