Ухвала
від 29.03.2023 по справі 201/3712/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/3712/23

Провадження № 2/201/1735/2023

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

29 березня 2023р. суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська - Ткаченко Н.В., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до Маріупольської міської ради (третя особа Комунальне некомерційне підприємство Маріупольської міської ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 м. Маріуполь» про визнання протиправним та скасування Розпорядження міського голови № 610 ос від 12.12.2022р. та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

В С Т А Н О В И Л А:

В Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська 28.03.2023р. надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Маріупольської міської ради (третя особа Комунальне некомерційне підприємство Маріупольської міської ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 м. Маріуполь» про визнання протиправним та скасування Розпорядження міського голови № 610 ос від 12.12.2022р. та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу (позовна заява підписана представником позивача адвокатом Д`яконовою К.І.).

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями головуючою у справі визначена суддя Ткаченко Н.В.

Ознайомившись із матеріалами позовної заяви, на підставі ст. ст. 175, 177, 185 ЦПК України, вважаю необхідним залишити її без руху з наступних підстав.

Відповідно до положень п. 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються, а згідно п. 1 ч. 1 ст. 176 ЦПК України у позовах про стягнення грошових коштів ціна позову визначається сумою, яка стягується.

Представник позивача зазначає, що пред`явлено позов немайнового характеру, однак це не відповідає дійсності, оскільки однією з позовних вимог є вимога майнового характеру - стягнення суми середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

А тому, пропоную позивачу (його представнику) уточнити інформацію, що вказана на першому аркуші позовної заяви, зазначити ціну позову, виходячи із суми середнього заробітку, яка заявлена на день подачі позову, а також уточнити зміст позовних вимог, зазначивши обґрунтований розрахунок середнього заробітку за час вимушеного прогулу станом на день подачі позову.

При постановлені ухвали про залишення позову без руху, враховане посилання представника позивача, що в процесі розгляду справи розмір суми, що підлягає стягненню, буде уточнений у разі надання відповідачем довідки про заробітну плату.

Також, слід уточнити інформацію стосовно обрання підсудності справи Жовтневому районному суду м. Дніпропетровська та виправити описку на першому аркуші справи, оскільки представником позивача підсудність визначена згідно ч. 1 ст. 27 ЦПК України, яка встановлює підсудність позовів, у яких відповідачем є фізичної особи. Натомість, у даній справі відповідачем є юридична особа Маріупольська міська рада.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Звертаючись до суду з позовною заявою, представник позивача зазначає про наявність у позивача пільг до сплати судового збору, які встановлені на підставі п. 1 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір».

Відповідно до положень п. 1 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються позивачі у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

Відповідно до положень ч. 3 ст. 6 Закону України «Про судовий збір» за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Так, в позовній заяві представник позивача заявляє дві вимоги: вимоги немайнового характеру про визнання протиправним та скасування Розпорядження міського голови № 610 ос від 12.12.2022р.; вимоги майнового характеру - стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Враховуючи положення п. 1 ч. 1 ст. 5 закону України «Про судовий збір», позивач звільнений від сплати судового збору лише за вимогами майнового характеру, а за подачу позовної заяви в частині вимог немайнового характеру позивачу належить сплатити судовий збір у розмірі 1073грн. 60коп., подавши до суду оригінал квитанції про сплату судового збору.

Додатково повідомляю, що платіжні реквізити для перерахунку судового збору в гривні містяться на сторінці Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська на сайті Судова влада України за посиланням https://gt.dp.court.gov.ua/sud0412/gromadyanam/tax/.

Приймаючи до уваги вищевикладене, керуючись ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України, вважаю необхідним залишити без руху позовну заяву ОСОБА_1 до Маріупольської міської ради (третя особа Комунальне некомерційне підприємство Маріупольської міської ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 м. Маріуполь» про визнання протиправним та скасування Розпорядження міського голови № 610 ос від 12.12.2022р. та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, надавши позивачу (його представнику) строк для усунення недоліків - 7 (сім) днів з дня вручення копіїданої ухвали.

На підставі викладеного, керуючись ст. 5 Закону України Про судовий збір», ст.ст. 175, 177, 185, 353 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л И Л А:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Маріупольської міської ради (третя особа Комунальне некомерційне підприємство Маріупольської міської ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 м. Маріуполь» про визнання протиправним та скасування Розпорядження міського голови № 610 ос від 12.12.2022р. та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу - залишити без руху, і запропонувати позивачу (його представнику) усунути недолікипротягом 7(семи)днів з дня вручення копії даної ухвали.

У випадку невиконання ухвали суду в зазначений термін, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачу (його представнику).

Суддя : Ткаченко Н.В.

Дата ухвалення рішення29.03.2023
Оприлюднено30.03.2023
Номер документу109869049
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправним та скасування Розпорядження міського голови № 610 ос від 12.12.2022р. та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —201/3712/23

Постанова від 09.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Рішення від 14.06.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

Рішення від 14.06.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

Ухвала від 14.04.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні