Ухвала
від 31.03.2023 по справі 730/608/22
БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16400, м. Борзна, Чернігівської обл., вул. Незалежності, буд. 4


тел.: 0 (4653) 21-202

Справа №730/608/22

Провадження № 2/730/6/2023

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"31" березня 2023 р. м.Борзна

Борзнянський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючої судді - Данько О.В.

з участю секретаря судового засідання Граб С.О.

відповідачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2

представників відповідачів адвоката Кухти В.Б., адвоката Тіслюка І.І. (у режимі відеоконференції)

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Борзна справу за позовом ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Редакця газети «Чернігівський вісник», ОСОБА_4 , ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про захист честі, гідності та ділової репутації,-

УСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 звернувся до суду з позовом до Товариства з Обмеженою Відповідальністю «Редакця газети «Чернігівський вісник», ОСОБА_4 , ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про захист честі, гідності та ділової репутації.

Ухвалою судді Борзнянського районного суду Чернігівської області від 21 грудня 2022 року дана позовна заява прийнята до розгляду, відкрите загальне позовне провадження у справі й призначене підготовче судове засідання.

31.03.2023 представник позивача адвокат Луєнко Ю.В. через систему «Електронний суд» надав клопотання про витребування доказів, а саме у Національної спілки журналістів України належним чином оформлену довідку з інформацією про повне ім`я (зокрема, по батькові), місце проживання чи перебування, поштовий індекс, реєстраційний номер облікової картки платника податків за його наявності або номер і серію паспорта, номери засобів зв`язку (телефону), офіційну електронну адресу та/чи адресу елуктронної пошти Національної спілки журналістів України ОСОБА_5 . Клопотання обгрунтоване неможливістю самостійно отримати вказану інформацію, оскільки така інформація є конфіденційною.

Відповідачі та їх представники заперечували проти такого клопотання, вважали, що воно є недостатньо обгрунтованим.

Заслухавши пояснення сторін дослідивши матеріали справи, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до ч. 1ст. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом та зазначити у клопотанні вжиті заходи для отримання цього доказу самостійно.

За змістом положень ч.3 ст.84 ЦПК України у разі задоволення клопотання учасника справи про витребування доказів суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

За інформацією наданою на запит суду Національною спілкою журналістів України №42 від 29.03.2023, ОСОБА_6 є членом вищнвказаної організаці. Інформація щодо адреси та номера телефону вказаної особи буде надана у порядку ст. 84 ЦПК України.

Як убачається з матеріалів справи, ОСОБА_7 є автором спірної публікації, та діє під псевдонімом ОСОБА_8 , яка і визначена відповідачем у справі.

Ураховуючи необхідність з`ясування персональних даних вказаної особи та неможливість самостійного отримання такої інформації стороною позивача, з метою повного, всебічного й об`єктивного з`ясування обставин справи, досягнення завдань цивільного судочинства, визначених ст.2 ЦПК України,суд дійшоввисновку,що клопотанняпредставника позивачапровитребування доказів є обгрунтованим іпідлягає до задоволення.

Керуючись ст.13, 19, 84, 187, 189, 274 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача адвоката Луєнка Ю.В. про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від Національної спілки журналістів України належним чином оформлену довідку з інформацією про повне ім`я (зокрема, по батькові), місце проживання чи перебування, поштовий індекс, реєстраційний номер облікової картки платника податків за його наявності або номер і серію паспорта, номери засобів зв`язку (телефону), офіційну електронну адресу та/чи адресу електронної пошти члена Національної спілки журналістів України ОСОБА_9 .

Витребувані докази направити на адресу Борзнянськогорайонного суду Чернігівської області протягом 5 днів з моменту отримання копії вказаної ухвали.

Особи, які не мають можливості подати докази, які витребовує суд або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно доч.8ст.84ЦПКУкраїни у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Данько

СудБорзнянський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення31.03.2023
Оприлюднено03.04.2023
Номер документу109932658
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах про захист немайнових прав фізичних осіб, з них про захист честі, гідності та ділової репутації, з них:

Судовий реєстр по справі —730/608/22

Постанова від 16.01.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Постанова від 16.01.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Рішення від 24.07.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Рішення від 24.07.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні