Ухвала
від 04.04.2023 по справі 287/518/23
ОЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 287/518/23

2-о/287/22/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"04" квітня 2023 р. м.Олевськ

Суддя Олевського районного суду Житомирської області Винар Л.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Олевський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Коростенському районі Житомирської області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), Орган опіки та піклування Білокоровицької сільської ради Коростенського району Житомирської області, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про встановлення факту батьківства, -

ВСТАНОВИВ:

До Олевського районного суду Житомирської області надійшла заява ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Олевський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Коростенському районі Житомирської області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), Орган опіки та піклування Білокоровицької сільської ради Коростенського району Житомирської області, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про встановлення факту батьківства.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями дану справу розподілено судді Винару Л.В.

Ухвалою суду від 06.03.2023 року зазначену заяву залишено без руху та заявниці надано строк для усунення недоліків.

04.04.2023 року від заявниці ОСОБА_1 на адресу суду надійшла уточнена заява про встановлення факту батьківства.

Відповідно до ч. 2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Згідно ч. ч. 3, 4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Подана заява відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження не встановлено.

Заява підсудна Олевському районному суду Житомирської області, тому є підстави для відкриття провадження у цій справі та призначення до розгляду в порядку окремого провадження.

Також, заявниця у прохальній частині заяви просить суд для підтвердження факту батьківства викликати та допитати у судовому засіданні свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

Згідно із ст.91ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Враховуючи зазначене, вказане клопотання про виклик свідків, що міститься у прохальній частині поданої заяви підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.19, 83, 84, 91,187,293,294,315-318 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , заінтересовані особи: Олевський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Коростенському районі Житомирської області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), місце знаходження: 11001, м. Олевськ, вул. Володимирська, 5, Коростенського району, Житомирської області, Орган опіки та піклування Білокоровицької сільської ради Коростенського району Житомирської області, місце знаходження: 11055, с. Білокоровичі, вул. Тараса Шевченка, 69А, Коростенського району, Житомирської області, ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_2 та ОСОБА_3 , місце проживання: АДРЕСА_3 про встановлення факту батьківства.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання на 27квітня 2023року о 11год.00хв. в приміщенні Олевського районного суду Житомирської області, розташованого за адресою: Житомирська область, Коростенський район, м. Олевськ, вул. Володимирська, 7.

Викликати в судове засідання учасників процесу та свідків: ОСОБА_4 , місце проживання: АДРЕСА_4 та ОСОБА_5 , місце проживання: АДРЕСА_5 .

На підставіст. 190 ЦПК Українинадіслати учасникам справи копію ухвали про відкриття провадження у справі. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі заінтересованим особам надіслати копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати заінтересованим особам в п`ятнадцятиденний строк з дня вручення їм копії цієї ухвали подати до суду відзиви на заяву, які мають відповідати вимогам, встановленим ст. 178 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://ol.zt.court.gov.ua

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:Л.В.Винар

Дата ухвалення рішення04.04.2023
Оприлюднено07.04.2023
Номер документу110032235
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту батьківства

Судовий реєстр по справі —287/518/23

Постанова від 05.10.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні