Ухвала
від 25.05.2023 по справі 287/518/23
ОЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Олевський районний суд Житомирської області

Справа № 287/518/23

2-о/287/22/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 травня 2023 року м. Олевськ

Олевський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого - судді Винара Л.В.

з участюсекретаряКострицької Т.П.

заявниці ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Олевського районного суду Житомирської області в порядку окремого провадження заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Олевський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Коростенському районі Житомирської області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), Орган опіки та піклування Білокоровицької сільської ради Коростенського району Житомирської області, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про встановлення факту батьківства, -

ВСТАНОВИВ:

До Олевського районного суду Житомирської області надійшла заява ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Олевський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Коростенському районі Житомирської області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), Орган опіки та піклування Білокоровицької сільської ради Коростенського району Житомирської області, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про встановлення факту батьківства.

Ухвалою Олевського районного суду Житомирської області від 04 квітня 2023 року дана заява прийнята до розгляду за правилами окремого провадження.

Заявниця ОСОБА_1 в судовому засіданні пояснила, що встановлення факту батьківства необхідне їй для оформлення пенсії по втраті годувальника, у зв`язку з чим вважає, що до участі у розгляді справи слід залучити Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області в якості заінтересованої особи.

Заінтересовані особи ОСОБА_2 та ОСОБА_3 в судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, що стверджується матеріалами справи. Причини неявки суду невідомі.

Від представника заінтересованої особи Олевського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Коростенському районі Житомирської області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Шевчук Н.М. та представника заінтересованої особи Органу опіки та піклування Білокоровицької сільської ради Коростенського району Житомирської області Гузюка А.О. надійшли письмові заяви з проханням розглядати справу без їх участі .

Вивчивши матеріали справи, заслухавши думку заявниці суд дійшов наступного висновку.

Ч. 3 ст.294 ЦПК України встановлено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Згідно ч. 4 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Згідно з частиною першою статті 293ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до частини другої статті 315 ЦПК України, у судовому порядку можуть бути встановлені факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення. Відповідно до статей 293, 315ЦПК України для встановлення факту необхідна наявність певних умов, зокрема, встановлюваний факт повинен бути юридичним, тобто від його встановлення у особи виникають, змінюються або припиняються особисті чи майнові права; чинним законодавством не передбачено іншого порядку його встановлення.

Встановлення факту батьківства ОСОБА_4 , який помер, відносно дитини ОСОБА_5 , передбачає подальше звернення до органів Пенсійного Фонду України з метою оформлення та призначення відповідної пенсії.

Відповідно дост. 58 Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування», Пенсійний фонд є органом, який, крім іншого, призначає пенсії та готує документи для її виплати, забезпечує своєчасне і в повному обсязі фінансування виплати пенсій тощо.

Дослідивши матеріали справи суд, вирішуючи питання про склад осіб, які братимуть участь у справі, вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, оскільки рішення у даній справі може вплинути на обов`язки даної установи та у зв`язку з наведеним відкласти розгляд справи.

Керуючись ст. ст. 48,51,258-260, 353 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особиГоловне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Направити заінтересованій особі Головному управлінню Пенсійного фонду України в Житомирській області (вул. О. Ольжича, 7, м. Житомир, gupfu@zt.pfu.gov.ua) копію даної ухвали та копію заяви з додатками.

Розгляд справи відкласти на 20 червня 2023 року о 15 год. 00 хв.

У судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Л.В.Винар

Дата ухвалення рішення25.05.2023
Оприлюднено29.05.2023
Номер документу111114968
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту батьківства

Судовий реєстр по справі —287/518/23

Постанова від 05.10.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні