Ухвала
від 11.04.2023 по справі 208/2188/23
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/2188/23

№ провадження 1-кс/208/657/23

УХВАЛА

Іменем України

11 квітня 2023 р. м. Кам`янське

Заводський районнийсуд м.Дніпродзержинська Дніпропетровськоїобласті ускладі:головуючого слідчого судді ОСОБА_1 ,за участюсекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,розглянувши увідкритому усудовому засіданніклопотання слідчогоСВ Кам`янськогоРУП ГУНПв Дніпропетровськійобласті ОСОБА_3 про тимчасовийдоступ додокументів, які містять охоронювану законом таємницю в межах кримінального провадження №12023041160000389 від 22.03.2023 за ч.1 ст.263, ч.4 ст.296, ч.3 ст.369 КК України,

в с т а н о в и в:

Слідчий звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

До судового засідання слідчий подав заяву про підтримання заявленого клопотання, та проведення судового розгляду за його відсутності.

На підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксування кримінального провадження за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

У відповідності до положеньст. 22 КПК України, кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом. Сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом. Суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість, створює необхідні умови для реалізації сторонами їхніх процесуальних прав та виконання процесуальних обов`язків. З нормст. 26 КПК Українивипливає, що сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом. Слідчий суддя, суд у кримінальному провадженні вирішують лише ті питання, що винесені на їх розгляд сторонами та віднесені до їх повноважень цим Кодексом.

Слідчий суддя враховує, що сторона обвинувачення на власний розсуд розпорядилася правом підтримати заявлене клопотання без своєї особистої участі, у письмовій формі та з документальним підтвердженням.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Як вбачаєтьсяз матеріалівклопотання,в ході проведення досудового розслідування кримінального провадження №12023041160000389 від 22.03.2023 було встановлено, що 21.03.2023 ОСОБА_4 вчинив хуліганські дії у відношенні потерпілого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , спричинивши останньому тілесні ушкодження. У зв`язку із цим потерпілий ОСОБА_5 звернувся до КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), де проходив лікування.

В ході подального проведення досудового розслідування виникла необхідність у проведенні судової медичної експертизи з метою встановлення ступені тяжкості спричинених тілесних ушкоджень. При цьому для проведення вказаної експертизи необхідно отримати тимчасовий доступ до документів щодо проходження лікування ОСОБА_5 у КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

В той же час вказана інформація відповідно до положень п.2 ч.1 ст.162 КПК України відноситься до охоронюваної законом таємниці. Без отримання доступу до вказаної інформації неможливо проведення досудового розслідування у повному обсязі та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Відповідно до положень ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідальної фізичної особи або юридичної особи, 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження у зв`язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, 3) не становлять собою або не включають речей і документів, містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способі довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Встановивши, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення, а також те, що в клопотанні та матеріалах, доданих до нього, вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також те, що іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо, суд, керуючись ст.ст.159-164 КПК України,

постановив:

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка перебуває у володінні медичного закладу КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), та зобов`язати останніх надати старшому слідчому СВ Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 належним чином завірені копії всіх медичних документів про проходження лікування у вказаному медичному закладі ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в тому числі рентгенівські знімки, виписки з журналу прийому хворих, тощо.

Ухвала залишається в силі протягом двох місяців з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудЗаводський районний суд м.Дніпродзержинська 
Дата ухвалення рішення11.04.2023
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу110137829
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —208/2188/23

Ухвала від 16.05.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

Ухвала від 16.05.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

Ухвала від 11.04.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

Ухвала від 11.04.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

Ухвала від 11.04.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

Ухвала від 11.04.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

Ухвала від 25.03.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

Ухвала від 23.03.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

Ухвала від 25.03.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

Ухвала від 28.03.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні