Ухвала
від 11.04.2023 по справі 146/91/21
ТОМАШПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 146/91/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"11" квітня 2023 р. Томашпільський районний суд Вінницької області

в складі: головуючого - судді Пилипчука О.В.,

з участю секретаря судового засідання Бойко Т.Є.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Томашпіль подання державного виконавця Томашпільського відділу державної виконавчої служби у Тульчинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Боднара В.І., стягувач Комунальна організація «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» Вінницької обласної ради, боржник ОСОБА_1 про розшук боржника

ВСТАНОВИВ:

30 березня 2023 року державний виконавець Томашпільського відділу державної виконавчої служби у Тульчинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Боднара В.І звернувся до суду з поданням про оголошення розшуку боржника, в якому просить оголосити розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та зобов`язати органи внутрішніх справ застосувати привід боржника ОСОБА_1 до Томашпільського відділу ДВС у Тульчинському районі Вінницької області.

Подання обґрунтовано наступним.

У провадженні Томашпільського ВДВС у Тульчинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) перебуває виконавче провадження № 666915765 від 03.09.2021 року з примусового виконання виконавчого листа № 146/91/21 від 19 серпня 2021 року виданого Томашпільським районним судом.

3 вересня 2021 року винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, копії яких направлено стягувачу та боржнику.

17 лютого 2023 року до Томашпільського відділ державної виконавчої служби надано довідку Липівського старостинського округу Томашпільської селищної ради про те, що ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

30.03.2023 року при виїзді державного виконавця за адресою: АДРЕСА_1 місце знаходження боржника встановити не вдалося, про що складено акти державного виконавця.

Державним виконавцем здійснено арешт майна та коштів.

Відповідно до отриманої інформації з Міністерства внутрішніх справ України у МВС відсутні дані про зареєстровані за боржником транспортні засоби, відповідно до отриманої інформації з Державної фіскальної служби України боржник на обліку в органах ДФС не перебуває, відповідно до отриманої інформації з Державної прикордонної служби України, боржник за період з 03.09.2021 року по 23.03.2023 року державний кордон не перетинав.

Також державним виконавцем в поданні зазначено, що боржник ОСОБА_1 неодноразово викликався до державного виконавця, але щоразу конверт з викликом повертався до відділу ДВС з відміткою «відсутній за вказаною адресою».

У зв`язку з наведеним, посилаючись на ст. 36 Закону України «Про виконавче провадження», державний виконавець Томашпільського відділу державної виконавчої служби у Тульчинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), ОСОБА_2 просить оголосити розшук боржника ОСОБА_1 та зобов`язати органи внутрішніх справ застосувати привід боржника ОСОБА_1 до Томашпільського відділу ДВС у Тульчинському районі Вінницької області.

У судове засідання представник Томашпільського відділу державної виконавчої служби у Тульчинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) не з`явився, однак надіслав заяву, згідно якої судове засідання просить провести без його участі, подання підтримує.

Представник стягувача Комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» Вінницької обласної ради в судове засідання не з`явився, однак надіслав заяву, згідно якої судове засідання просить провести без його участі, подання підтримує.

Боржник ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився по невідомій суду причині.

Розглянувши подані учасниками заяви, дослідивши подання та копії матеріалів виконавчого провадження, суд приходить до висновку, що подання підлягає частковому задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до вимог ст. 438 ЦПК України, розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача. Суд має право витребувати від виконавця всі необхідні документи для вирішення питання про оголошення розшуку. Суд розглядає подання виконавця протягом десяти днів.

Згідно зі ст.36 Закону України "Про виконавче провадження" у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини державний виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

Як встановлено судом, згідно виконавчого листа № 146/91/21 виданого 19 серпня 2021 року Томашпільським районним судом Вінницької області вирішено стягнути з ОСОБА_1 заборгованість по кредиту в розмірі 43941,60 грн., з яких: 33500 грн. сума основного боргу, 7921 грн 3 відсотка річних за користування кредитом, 417 грн. сума за обслуговування кредиту та у зв`язку із прострочкою терміну повернення кредиту 2103,60 грн. пені за останні 6 місяців на користь Комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву».

Згідно постанови державного виконавця про відкриття виконавчого провадження від 03 вересня 2021 року (ВП № 66691576) державним виконавцем відкрито виконавче провадження з виконання виконавчого листа № 146/91/21 виданого 19 серпня 2021 року Томашпільським районним судом Вінницької області про стягнення з ОСОБА_1 заборгованість по кредиту в розмірі 43941,60 грн., з яких: 33500 грн. сума основного боргу, 7921 грн 3 відсотка річних за користування кредитом, 417 грн. сума за обслуговування кредиту та у зв`язку із прострочкою терміну повернення кредиту 2103,60 грн. пені за останні 6 місяців на користь Комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву».

Відповідно до довідки виданої Липівським старостинським округом Томашпільської селищної ради Томашпільського району від 16 лютого 2022 року, ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 по АДРЕСА_1 зареєстрований однак фактично не проживає.

Згідно відповіді МВС України відносно боржника ОСОБА_1 в МВС відсутні дані про зареєстровані за боржником транспортні засоби.

Згідно відповіді з ДФС України ОСОБА_1 на обліку в органах ДФС не перебуває.

Відповідно до акту державного виконавця від 30 березня 2023 року встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1 ніхто не проживає, місце проживання боржника невідомо.

Як вбачається з відповіді на запит до Державної прикордонної служби України про перетин боржником державного кордону встановлено, що у ДПС відсутні дані щодо перетину боржником державного кордону.

Відповідно до постанови державного виконавця від 3 вересня 2021 року про арешт майна боржника ((ВП № 66691576), накладено арешт на усе майно боржника ОСОБА_1 у межах суми звернення стягнення.

Відповідно до постанови державного виконавця від 9 лютого 2023 року про арешт коштів боржника ((ВП № 66691576), накладено арешт на грошові кошти боржника ОСОБА_1 у межах суми звернення стягнення.

Оскільки матеріалами справи встановлено, що боржник ОСОБА_1 добровільно рішення суду не виконує, має заборгованість зі сплати заборгованості по кредиту, майно на яке б можливо звернути стягнення відсутнє, за місцем реєстрації боржник не проживає, його місце знаходження не відоме, що унеможливлює виконання рішення суду і як наслідок порушує права Комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» Вінницької обласної ради, тому суд вважає за необхідне оголосити його розшук.

Стосовно вимог державного виконавця щодо приводу ОСОБА_1 суд вважає наступне.

Згідно п. 14 ч. 3 ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження», виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право викликати фізичних осіб, посадових осіб з приводу виконавчих документів, що перебувають у виконавчому провадженні. У разі якщо боржник без поважних причин не з`явився за викликом виконавця, виконавець має право звернутися до суду щодо застосування до нього приводу.

Привід за своєю правовою природою є заходом процесуального примусу, що полягає у затриманні і примусовому доставлені особи задля забезпечення її участі у провадженні у випадках, якщо цю особу було належним чином викликано, але вона не з`явилася без поважних причин або без повідомлення про причини неприбуття. Про привід суд постановляє ухвалу, в якій зазначає ім`я фізичної особи, яка підлягає приводу, місце проживання (перебування), роботи, служби чи навчання, підстави застосування приводу, час, коли необхідно особу доставити і місце доставки особи, суб`єкт, якому доручається здійснити привід.

З матеріалів подання вбачається, що місце проживання чи перебування ОСОБА_1 не відоме, за місцем реєстрації він відсутній, доказів, що ним були отримані виклики до Томашпільського відділу ДВС державним виконавцем не надано. За таких обставин суд вважає вимоги державного виконавця про зобов`язання органів внутрішніх справ застосувати привід боржника ОСОБА_1 до Томашпільського відділу ДВС у Тульчинському районі Вінницької області, передчасними і такими, що задоволенню не підлягають.

На підставі викладеного та керуючись ст. 353, 438 ЦПК України, ст. 36 ЗУ «Про виконавче провадження», суд

УХВАЛИВ:

Подання державного виконавця Томашпільського відділу державної виконавчої служби у Тульчинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Боднара В.І., стягувач Комунальна організація «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» Вінницької обласної ради, боржник ОСОБА_1 про розшук боржника, задовольнити частково.

Оголосити в розшук ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнє відоме місце проживання - АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 .

В задоволенні інших вимог подання - відмовити.

Копію ухвали для відома направити до Томашпільського ВДВС у Тульчинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) та для виконання до ВП №2 Тульчинського РВП ГУНП у Вінницькій області.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи якому ухвала суду не була вручена в день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали.

Суддя: О. В. Пилипчук

Дата ухвалення рішення11.04.2023
Оприлюднено13.04.2023
Номер документу110169111
СудочинствоЦивільне
Сутьрозшук боржника

Судовий реєстр по справі —146/91/21

Ухвала від 11.04.2023

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Рішення від 14.07.2021

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Рішення від 14.07.2021

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 14.07.2021

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 17.06.2021

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 05.05.2021

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 31.03.2021

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 05.02.2021

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні