Ухвала
від 13.04.2023 по справі 751/2401/23
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

УХВАЛА

про відкриття провадження №2/751/774/23 у справі № 751/2401/23

13 квітня 2023 року місто Чернігів

Суддя Новозаводського районного суду міста Чернігова Овсієнко Ю.К.

перевіривши виконання вимог статей 175-177, 185-187 ЦПК України позовної заяви ОСОБА_1 до Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини, Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини про визнання незаконним і скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,-

в с т а н о в и в:

Встановивши відсутність підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження, з урахуванням вимог ч.1, п.2 ч. 2, п. 1 ч. 6 ст. 19, ст. 274 ЦПК України, суддя визнає, що справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Також представником позивача подано до суду клопотання про витребування доказів, яке у відповідності до ст. 84 ЦПК України підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 187, 260, 353, пп. 11 п. 1 Розділу ХІІІ Перехідні положення Цивільного процесуального кодексу,

у х в а л и в :

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини, Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини про визнання незаконним і скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу і призначити справу до розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в приміщенні Новозаводського районного суду м. Чернігова (м. Чернігів, вулиця Мстиславська, 17) на 15 травня 2023 року на 09 годину 00 хвилин.

Справу розглядати у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше.

Роз`яснити відповідачу, що у відповідності до ч. 1 ст. 278 ЦПК України протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі має право подати відзив, згідно ч. 2 ст. 278 ЦПК України протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив має право подати до суду заперечення, в яких викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

Роз`яснити позивачу, що у відповідності до ч. 2 ст. 278 ЦПК України протягом п`яти днів з дня отримання відзиву має право подати до суду відповідь на відзив.

Витребувати у відповідачів Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини та Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини:

1. довідку про середньоденну заробітну плату ОСОБА_1 відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08 лютого 1995 року № 100;

2. належним чином завірену копію наказу «Про скорочення штатних посад, чисельності працівників Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини»;

3. належним чином завірену копію наказу Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини від 14.12.2022 року № 54 «Про введення структури та штатного розпису Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини»;

4. інформацію про перелік всіх вакантних посад, які були в Чернігівській районній державній лікарні ветеринарної медицини та її структурних підрозділах, зокрема, в Куликівській дільничній лікарні ветеринарної медицини, в період з дня попередження ОСОБА_1 про майбутнє вивільнення по день звільнення включно, з зазначенням коли саме конкретна посада стала вакантною, кому вона пропонувалась, та кого було прийнято (переведено) на роботу за вакантною посадою;

5. належним чином завірену копію рішення комісії для визначення переважного права на залишенні на роботі працівників або інші документи на підтвердження виконання приписів ст. 42 КЗпП України, а саме забезпечення переважного права на залишення на роботі в Чернігівській районній державній лікарні ветеринарної медицини та її структурних підрозділах, зокрема, в Куликівській дільничній лікарні ветеринарної медицини, інших працівників, які мають більшу ніж ОСОБА_1 кваліфікацію і продуктивність роботи.

Викликати в судове засідання свідків.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки Новозаводського районного суду міста Чернігова на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://nz.cn.court.gov.ua/.

Копію ухвали направити позивачу, відповідачу, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів направити відповідачу.

Ухвала в частині визначення підсудності даної справи Новозаводському районному суду м. Чернігова може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги на протязі п`ятнадцяти днів, в решті - оскарженню не підлягає.

Суддя:Ю.К. Овсієнко

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення13.04.2023
Оприлюднено17.04.2023
Номер документу110221960
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них у зв’язку з іншими підставами звільнення за ініціативою роботодавця

Судовий реєстр по справі —751/2401/23

Ухвала від 31.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лідовець Руслан Анатолійович

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лідовець Руслан Анатолійович

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лідовець Руслан Анатолійович

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Пророк Віктор Васильович

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулько Борис Іванович

Постанова від 19.12.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Онищенко О. І.

Постанова від 19.12.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Онищенко О. І.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Онищенко О. І.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Онищенко О. І.

Рішення від 12.09.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні