Ухвала
від 14.04.2023 по справі 385/1299/22
ГАЙВОРОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 385/1299/22

2/385/26/23

У Х В А Л А

про витребування доказів

14.04.2023 Гайворонський районний суд Кіровоградської області

у складі: головуючогосудді Ханас М.М.,

секретаря судового засідання Хмельовської І.П.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в місті Гайвороні клопотання судового експерта Кропивницького відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України Анастасії Таран про надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення експертизи у справі за позовом заступника керівника Голованівської окружної прокуратури Кіровоградської області до ОСОБА_1 , Заваллівської селищної ради Голованівського району Кіровоградської області про визнання недійсним рішень, скасування державної реєстрації та повернення земельної ділянки,

в с т а н о в и в :

в провадженні Гайворонського районного суду Кіровоградської області перебуває зазначена вище цивільна справа.

Ухвалою суду від 24.01.2023 у даній справі призначено судову земельно-технічну експертизу та зупинено провадження у справі на час її проведення.

22.02.2023 на адресу суду надійшло клопотання судового експерта Кропивницького відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України Анастасії Таран про надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення експертизи, а саме: документацію із землеустрою на територію заповідної зони заповідного урочища місцевого значення «Сальківське» із обов`язковим зазначенням його координат, станом на момент його внесення до складу природно-заповідного фонду згідно Рішення Кіровоградської обласної Ради народних депутатів від 19.02.1993 № 187; проект створення території заповідної зони заповідного урочища місцевого значення «Сальківське» із обов`язковим зазначенням його координат; проект землеустрою щодо організації і встановлення меж територій заповідної зони заповідного урочища місцевого значення «Сальківське» із обов`язковим зазначенням його координат.

Крім того, просить забезпечити належні умови для проведення огляду, а саме: вільний доступ до об`єкта, можливість безперешкодного його огляду, проведення фотозйомки, а також вирішити питання щодо доставки експерта на місце огляду та в зворотному напрямку.

Ухвалою суду від 23.03.2023 провадження у даній справі поновлено.

В підготовче судове засідання заступник керівника Голованівської окружної прокуратури Кіровоградської області не з`явився, звернувся до суду з клопотанням про витребування матеріалів для надання експерту, зокрема просить витребувати з Департаменту екології та природних ресурсів Кіровоградської обласної військової адміністрації оригінали наступних документів: форму 1-ДКПЗФ на заповідне урочище «Сальківське» з усіма додатками; рішення Кіровоградської обласної ради № 187 від 19.02.1993 «Про заповідні території та об`єкти місцевого значення» з усіма додатками; охоронні зобов`язання № ЗУ 18-564; положення про заповідне урочище «Сальківське» від 24.03.2004 з усіма додатками; паспорт № ЗУ 18-564 території (об`єкту) природно-заповідного фонду України з усіма додатками; документацію із землеустрою на територію заповідної зони заповідного урочища місцевого значення «Сальківське» із зазначенням його координат станом на момент його створення та внесення до складу природно-заповідного фонду згідно з Рішенням Кіровоградської обласної ради № 187 від 19.02.1993; проекту створення території заповідної зони заповідного урочища місцевого значення «Сальківське»; проекту землеустрою щодо організації встановлення меж територій заповідного урочища місцевого значення «Сальківське»; інші наявниі документи, які мають відношення до заповідного урочища місцевого значення «Сальківське».

Дане клопотаннямотивує тим,що клопотаннямексперта від22.02.2023 повідомлено суд, що для проведення експертизи наданих раніше документів недостатньо, а для вирішення питання по суті експерту необхідні додаткові документи. Тому з метою сприяння проведенню відповідної експертизи виникла необхідність у витребуванні оригіналів вищеперелічених документів.

Представник відповідача адвокат Марущак О.Є. в підготовче судове засідання не з`явився, в клопотанні до суду просив підготовче судове засіданні проводити у відсутності відповідача та його представника. Крім того, не заперечив щодо задоволення клопотання експерта та прокурора.

Оскільки сторони в судове засідання не з`явились, відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України, фіксація судового засідання з допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши та оцінивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку з огляду на таке.

Відповідно до ч.1ст. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч. 3, 6 ст. 84 ЦПК України, у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Оскільки судом встановлено, що у сторони позивача є труднощі щодо отримання доказів, а тому таке клопотання покурора слід задовольнити.

Керуючисьст. 84 ЦПК України,суд

постановив:

клопотання задовольнити.

Витребувати з Департаменту екології та природних ресурсів Кіровоградської обласної військової адміністрації (юридична адреса: 25022, м. Кропивницький, вул. Віктора Чміленка, 84/37) наступні документи:

оригінал форми 1-ДКПЗФ на заповідне урочище «Сальківське» з усіма додатками;

оригінал рішення Кіровоградської обласної ради № 187 від 19.02.1993 «Про заповідні території та об`єкти місцевого значення» з усіма додатками;

оригінал зобов`язань № ЗУ 18-564;

оригінал положення про заповідне урочище «Сальківське» від 24.03.2004 з усіма додатками;

оригінал паспорту № ЗУ 18-564 території (об`єкту) природно заповідного фонду України з усіма додатками;

оригінал документації із землеустрою на територію заповідної зони заповідного урочища місцевого значення «Сальківське» із зазначенням його координат станом на момент його створення та внесення до складу природно-заповідного фонду згідно з Рішенням Кіровоградської обласної ради № 187 від 19.02.1993;

оригінал проекту створення території заповідної зони заповідного урочища місцевого значення «Сальківське»;

оригінал проекту землеустрою щодо організації встановлення меж територій заповідного урочища місцевого значення «Сальківське»;

оригінали інших наявних документів, які мають відношення до заповідного урочища місцевого значення «Сальківське».

Копію ухвали направити для виконання Департаменту екології та природних ресурсів Кіровоградської обласної військової адміністрації.

Інформацію надати в строк до 01.05.2023.

При неможливості надати вказані докази взагалі або у встановлений судом строк, повідомити суд про причини неможливості їх надання протягом п`яти днів з дня отримання даної ухвали.

Попередити осіб, у яких витребувано докази, про те, що в разі ненадання зазначених доказів або неповідомлення суду про неможливість їх подання до них можуть бути застосовані заходи процесуального примусу.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відкласти підготовче судове засідання у цивільній справіза позовом заступника керівника Голованівської окружної прокуратури Кіровоградської області до ОСОБА_1 , Заваллівської селищної ради Голованівського району Кіровоградської області про визнання недійсним рішень, скасування державної реєстрації та повернення земельної ділянки на 01.05.2023,о 14:30 год.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя: М. М. Ханас

СудГайворонський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення14.04.2023
Оприлюднено17.04.2023
Номер документу110226308
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —385/1299/22

Ухвала від 11.08.2023

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Панасюк І. В.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Ханас М. М.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Ханас М. М.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Ханас М. М.

Ухвала від 14.04.2023

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Ханас М. М.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Ханас М. М.

Ухвала від 24.01.2023

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Ханас М. М.

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Ханас М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні