Ухвала
від 17.04.2023 по справі 629/335/22
ЛОЗІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 629/335/22

Номер провадження 2/629/412/23

УХВАЛА

про відкриття провадження

17 квітня 2023 року суддя Лозівського міськрайонного суду Харківської області Цендра Н.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , адреса проживання: АДРЕСА_1 , до ОСОБА_2 , адреса проживання: АДРЕСА_2 , треті особи: Служба у справах дітей Лозівської міської ради Харківської області, місцезнаходження за адресою: Харківська область, м. Лозова, вул. Лозовського, буд. 10А, кім. 17, Виконавчий комітет Лозівської міської ради, як орган опіки та піклування, місцезнаходження за адресою: Харківська область, м.Лозова, вул. Ярослава Мудрого, буд. 1, Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, місцезнаходження за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана, буд. 8, Національна соціальна сервісна служба України, місцезнаходження за адресою: м.Київ, вул. Еспланадна, буд. 8/10 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на неповнолітніх дітей, суд, -

ВСТАНОВИВ:

12 квітня 2023 року до Лозівського міськрайонного суду Харківської області надійшла вищезазначена позовна заява, в якій ОСОБА_1 просить позбавити батьківських прав ОСОБА_2 у відношенні неповнолітніх дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; стягнути з відповідача на користь позивача аліменти на утримання неповнолітніх дітей, в розмірі 1/3 частки всіх видів заробітку (доходів), але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку на кожну житину, щомісячно.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України.

Підстави, визначені статей 185, 186 ЦПК України для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, відсутні.

Оцінивши зміст та характер позовних вимог, суд приходить до рішення про необхідність призначення по справі розгляд справи в загальному порядку.

Відповідно до ст.1, п.1 ч.1 ст.3 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», тимчасово окупована територія України є невід`ємною частиною території України, на яку поширюється діяКонституціїта законів України. Тимчасово окупованою територією визначається: сухопутна територія Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, внутрішні води України цих територій.

Згідно даних позовної заяви відповідач проживає на території м. Севастополь. Тому, враховуючи, що місцезнаходження відповідача у справі знаходиться на тимчасово окупованій території та він не має офіційної електронної адреси, то про відкриття провадження у справі він має бути повідомлений згідно з порядком, визначенимст. 12-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», згідно якої, якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України (з посиланням на веб-адресу відповідної ухвали суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень), яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання.

З метою дотримання принципів цивільного судочинства, зокрема щодо розумності строків розгляду справи судом, вважаю доцільним повідомити відповідача про судове засідання через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання.

Керуючись ст.ст. 175, 177-178, 187, 190-191, 274, 277 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Служба у справах дітей Лозівської міської ради Харківської області, Виконавчий комітет Лозівської міської ради, як орган опіки та піклування, Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, Національна соціальна сервісна служба України, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на неповнолітніх дітей.

Призначити цивільну справу до розгляду в загальному позовному провадженні в підготовче судове засідання на 08 травня 2023 року о 10-00 годині в залі Лозівського міськрайонного суду Харківської області.

У підготовче судове засідання викликати учасників справи.

Відповідача ОСОБА_2 повідомити про час та місце розгляду справи та про його права, передбачені ст. ст.178,180 ЦПК Українищодо відзиву через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Встановити відповідачу строк у 15 днів з дня отримання копії даної ухвали для подання до суду відзиву на позовну заяву. Повідомити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч.3-5ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Запропонувати третім особам, в порядку ст.181 ЦПК України, подати суду письмові пояснення щодо позову з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову, та докази, якими вони обґрунтовуються, за правилами, встановленими частинами третьою-шостою ст.178 цього Кодекс, до початку розгляду справи по суті, з наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на веб-адресі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: court.gov.ua/fair/sud2025/.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Наталія ЦЕНДРА

Дата ухвалення рішення17.04.2023
Оприлюднено18.04.2023
Номер документу110249285
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —629/335/22

Рішення від 16.06.2023

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

ЦЕНДРА Н. В.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

ЦЕНДРА Н. В.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

ЦЕНДРА Н. В.

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

ЦЕНДРА Н. В.

Постанова від 22.03.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Лобов О. А.

Ухвала від 14.09.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Лобов О. А.

Ухвала від 13.09.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Лобов О. А.

Ухвала від 18.07.2022

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Ухвала від 26.06.2022

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Ухвала від 17.05.2022

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні