Ухвала
від 20.04.2023 по справі 607/20302/21
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20.04.2023 Справа №607/20302/21

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі головуючого судді В.М. Братасюка, секретаря судового засідання М.О. Мокрій

представника позивачки ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні позов ОСОБА_2 до Великоберезовицької селищної ради Тернопільського району, Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області про визнання недійсними державних актів про право власності на земельні ділянки та скасування державної реєстрації ,-

встановив :

В провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебуває на розгляді позов Великоберезовицької селищної ради Тернопільського району, Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області про визнання недійсними державних актів про право власності на земельні ділянки та скасування державної реєстрації.

Згідно п.3 ч.2 ст. 43 ЦПК України, учасники справи зобов`язані з являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

Усно проголошеною ухвалою в судовому засіданні 24.01.2023 року визнано обов`язковою явку повноважного представника відповідача Великоберезовицької селищної ради Тернопільського району.

Повістку про виклик представника Великоберезовицької селищної ради Тернопільського району в судове засідання на 03.03.2023 року на 10 годину 00 хвилин із повідомленням про визнання явки обов`язковою, адресату було вручено, що стверджується наявним у справі повідомленням про вручення поштового відправлення.

Судове засідання не відбулося у зв`язку з оголошеною повітряною тривогою. Разом з тим відповідач не забезпечив явку повноважного представника, не повідомив про причину неявки.

Наступне судове засідання було призначене на 10 годину 20 хвилин 20 квітня 2023 року.

Повістку про виклик представника Великоберезовицької селищної ради Тернопільського району в судове засідання на 20 квітня .2023 року на 10 годину 20 хвилин із повідомленням про визнання явки обов`язковою, адресату було вручено, що стверджується наявним у справі повідомленням про вручення поштового відправлення.

Вчергове відповідач, будучи обізнаним, що судом визнано явку повноважного представника обов`язковою, не забезпечив явку повноважного представника, не повідомив про причину неявки

Статтею 143 ЦПК України визначено, що заходами процесуального примусу є процесуальні дії, що вчиняються судом у визначених цим Кодексом випадках з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених у суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов`язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства. Суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках…. невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу. (п.2 ч.1 ст. 148 ЦПК України)

Відтак Суд вважає, що незабезпеченням без поважних причин Великоберезовицькою селищноюрадою Тернопільськогорайону,уже вдруге, явки повноважного представника для надання особистих пояснень, відповідач допустив свідоме невиконання покладеного Судом процесуального обов`язку, а тому до останнього слід застосувати захід процесуального примусу в виді штрафу в розмірі 2 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Керуючись ст. 44. 143, 148 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

За невиконання процесуального обов`язку, а саме незабезпечення явки повноважного представника в судове засідання, застосувати захід процесуального примусу - стягнути з Великоберезовицької селищної ради Тернопільського району (код ЄДРПОУ 04393462, вул. С.Бандери, 26 смт Велика Березовиця Тернопільського району Тернопільської області) штраф в розмірі 2 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 5368 гривень, в дохід державного бюджету.

Ухвала набирає законної сили через п`ятнадцять днів з дня проголошення , якщо не була подана апеляційна скарга. У разі подання апеляційної скарги, ухвала набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом. Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Тернопільського апеляційного суду у 15-денний строк з дня проголошення.

Головуючий суддяВ. М. Братасюк

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення20.04.2023
Оприлюднено24.04.2023
Номер документу110357913
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —607/20302/21

Постанова від 24.09.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Постанова від 03.09.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 03.09.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 24.06.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Рішення від 10.11.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Братасюк В. М.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Братасюк В. М.

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Братасюк В. М.

Ухвала від 14.12.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Братасюк В. М.

Ухвала від 08.08.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Братасюк В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні