Ухвала
від 24.04.2023 по справі 243/8726/21
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/3220/23 Справа № 243/8726/21 Суддя у 1-й інстанції - Хаустова Т.А. Суддя у 2-й інстанції - Бондар Я. М.

УХВАЛА

про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції

24 квітня 2023 року м. Кривий Ріг

Дніпровський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді Бондар Я.М.,

суддів Зубакової В.П., Остапенко В.О.

заслухавши доповідь судді - доповідача Бондар Я.М. по клопотанню представника відповідача Краматорської районної державної адміністрації Донецької області - Вишневського Євгена Михайловича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, за апеляційною скаргою представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Боченка Павла Сергійовича на рішення Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 15 грудня 2022 року, у справі за позовом ОСОБА_1 до Краматорської районної державної адміністрації Донецької області, Фермерського господарства «Марія-05», Святогірської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області про визнання недійсним і скасування розпорядження, визнання недійсним договору оренди землі та припинення державної реєстрації права оренди,

УСТАНОВИВ

В провадженні Дніпровського апеляційного суду перебуває цивільна справа за апеляційною скаргою представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Боченка Павла Сергійовича на рішення Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 15 грудня 2022 року у зазначеній вище справі.

Судове засідання призначено на 14.20 годин 02 травня 2023 року.

Від представника відповідача Вишневського Є.М. 21 квітня 2023 через електронну пошту надійшло клопотання про розгляд справи у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, згідно з положенням про Єдину судову інформаційну систему за допомогою сервісу відеозв`язку «EasyCon».

Вишневський Є.М. підтвердив свою реєстрацію в Єдиній судовій інформаційній системі «Електроннийсуд» за електронною адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 , телефон НОМЕР_1 .

Відповідно до ст.212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Згідно п.46 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого Рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 року №1845/0/15-21 , за наявності в суді технічної можливості, учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи викладене, зважаючи на те, що місце знаходження Вишневського Є.М. територіально значно віддалене від міста Кривого Рогу Дніпропетровської області (м.Краматорськ Донецька область), та на технічну можливість забезпечити проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon, задля дотримання принципу розумності строків розгляду справи, апеляційний суд вважає за необхідне задовольнити заяву та провести зазначене судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись статтями 365, 366 ЦПК України, Дніпровський апеляційний суд,

УХВАЛИВ

Судове засідання у справі за апеляційною скаргою представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Боченка Павла Сергійовича на рішення Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 15 грудня 2022 року, у справі за позовом ОСОБА_1 до Краматорської районної державної адміністрації, Фермерського господарства «Марія-05», Святогірської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області про визнання недійсним і скасування розпорядження, визнання недійсним договору оренди землі та припинення державної реєстрації права оренди, призначене на 02 травня 2023 року на 14 годин 20 хвилин, проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Попередити Вишневського Євгена Михайловича про те, що відповідно до ч.5 ст.212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали направити для відома Вишневського Євгена Михайловича .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий:

Судді:

Дата ухвалення рішення24.04.2023
Оприлюднено25.04.2023
Номер документу110383526
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним і скасування розпорядження, визнання недійсним договору оренди землі та припинення державної реєстрації права оренди

Судовий реєстр по справі —243/8726/21

Окрема думка від 02.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ситнік Олена Миколаївна

Постанова від 13.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Постанова від 02.05.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Постанова від 02.05.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Ухвала від 14.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні