Ухвала
від 21.04.2023 по справі 219/8727/20
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 2/229/795/2023

ЄУН 219/8727/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 квітня 2023 р.

Дружківський міський суд Донецької області у складі: головуючого судді Погрібної Н.М., за участю секретаряЧирватюк В.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Дружківка Донецької області цивільну справу за позовною заявою ТОВ «Востокагро» до ОСОБА_1 , Бахмутської районної державної адміністрації Донецької області, державного реєстратору Строєнко Лілії Олексіївни про визнання недійсним договору оренди та скасування державної реєстрації,

встановив:

позивач звернувся до суду з дійсним позовом.

Представник позивача в судове засідання не з`явилась, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялась належним чином.

Відповідачі в судове засідання не з`явились, про час, дату та місце розгляду справи повідомлялись. Відповідно до вимог ч. 2ст. 247 ЦПК Україниу разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цьогоКодексурозгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов до наступного.

Як вбачається з матеріалів справи відповідач ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Приписами ч. 2, ч. 4-1 Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" порядок створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб визначається Кабінетом Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 "Про облік внутрішньо переміщених осіб" затверджений Порядок оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб (далі Порядок), у п.5 якого визначено, що з метою обліку внутрішньо переміщених осіб уповноважений орган веде Єдину інформаційну базу даних про внутрішньо переміщених осіб, держателем якої є Міністерство соціальної політики України, до якої вноситься зокрема відомості про останнє зареєстроване місце проживання внутрішньо переміщеної особи на території, де виникли обставини, зазначені у статті 1 Закону, та її фактичне місце проживання/перебування.

Згідно зі ст. 5 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», яка передбачає реєстрацію місця проживання внутрішньо переміщеної особи, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи засвідчує місце проживання внутрішньо переміщеної особи на період наявності підстав, зазначених у статті 1 цього Закону.

Відповідно до абз. 7 ч.1 ст.3 Положення про Національну соціальну сервісну службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.08.2020 року № 783, основними завданнями Нацсоцслужби є, зокрема, реалізація державної політики у сфері соціального захисту внутрішньо переміщених осіб. Згідно з ч.13 ст.4 цієї Постанови Нацсоцслужба для виконання визначених для неї завдань з питань соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, зокрема, узагальнює статистичні дані щодо внутрішньо переміщених осіб. Як виходить з ч.18 ст.4 цієї Постанови Нацсоцслужба для виконання визначених для неї завдань використовує інформаційні системи єдиної інформаційної бази даних внутрішньо переміщених осіб.

З метою встановлення зареєстрованого місця проживання (перебування) відповідачів для належного повідомлення про судові засідання і недопущення порушення їх прав, суд вважає за необхідне зобов`язати Національну соціальну сервісну службу України надати суду відомості з ЄІБД ВПО щодо відповідачів.

Згідно з п.1 ч.2 ст.198ЦПКУкраїни суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, зокрема, визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно ч. 6 ст. 84 ЦПК України передбачено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Суд вважає за необхідне відкласти підготовче судове засідання у розгляді справи та зобов`язати Національну соціальну сервісну службу України надати суду відомості з ЄІБД ВПО щодо відповідача, оскільки справа не може бути вирішена в даному судовому засіданні.

На підставінаведеного такеруючись ст.ст.84,198,240,260,261 ЦПК України, суд -

ухвалив:

відкласти підготовче засідання до 22 травня 2023 року, 11 год. 00 хв.

Зобов`язати Національну соціальну сервісну службу України (адреса знаходження: вул.Еспланадна,8/10,м.Київ,01601, info@nssu.gov.ua) надати суду відомості з Єдиної інформаційної бази даних про те, чи входить до переліку взятих на облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України, району проведення антитерористичної операції чи населеного пункту, розташованого на лінії зіткнення:

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , останнє відоме зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 .

З метою оперативного розгляду справи витребувана судом інформація має бути на електронну адресу Дружківського міського суду Донецької області: inbox@dr.dn.court.gov.ua, з приміткою «для судді Погрібної Н.М. справа № 219/8727/20».

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Копію ухвали надіслати учасникам судового розгляду, а також до Національної соціальної сервісної служби України в частині витребування доказів.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресею сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https:// dr.dn.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.М. Погрібна

Дата ухвалення рішення21.04.2023
Оприлюднено25.04.2023
Номер документу110384788
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору оренди та скасування державної реєстрації

Судовий реєстр по справі —219/8727/20

Рішення від 11.01.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 11.08.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 13.07.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 21.04.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Погрібна Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні