Вирок
від 11.03.2010 по справі 1-46/10
КРАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №1-46/10

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 березня 2010 року Красилівський районни й суд

Хмельни цької області в складі:

головуючо го-судді Вознюка Р.В.

при секрет арі Басистій Т.В.

з участю прокурора Куниша В.І.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Красилові в залі суду кримін альну справу по обвинуваченн ю ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, уродже нця та жителя с.Тріски Крас илівського району, з сере дньою освітою, не одруженог о, не працюючого, не військово зобов' язаного, раніше не су димого,

за ч.1 ст.122 КК України,

в с т а н о в и в:

14 січня 2010 біля 21 год. в АДР ЕСА_1, ОСОБА_1, знаходячис ь в будинку за місцем прожива ння, перебуваючи в стані алко гольного сп' яніння, вступив з батьком ОСОБА_2 в словес ний конфлікт, в ході якого із н еприязні наніс ОСОБА_2 уда р металевим совком по нозі, і с причинив останньому тілесні ушкодження у вигляді закрит ого перелому середньої трети ни правої великогомілкової к істки без зміщення, гематоми в ділянці середньої третини правої гомілки, що відносять ся до категорії середньої ст епені тяжкості, як такі, що спр ичинили тривалий розлад здор ов' я.

В судовому засіданні підсу дний ОСОБА_1 свою вину виз нав повністю і пояснив, що дій сно 14 січня 2010 року він, перебув аючи в стані алкогольного сп ' яніння, під час словесної с уперечки з батьком ОСОБА_2 наніс батьку удар металевим совком по нозі спричинивши т ілесні ушкодження.

Ці фактичні обставини спра ви ніким не оспорюються.

Крім повного визнання своє ї вини підсуднім, його вина пі дтверджується:

- показами потерпілого ОС ОБА_2, який підтвердив, що дій сно 14 січня 2010 року його син О СОБА_1, перебуваючи в стані а лкогольного сп' яніння, під час сварки, наніс йому удар ме талевим совком по правій ноз і спричинивши перелом кістки ;

- відомостями з протоколу ві дтворення обстановки і обста вин події з підозрюваним ОС ОБА_1, згідно яких ОСОБА_1 вказав на обставини спричин ення ОСОБА_2 тілесних ушко джень;

- відомостями з протоколу ог ляду місця події, згідно яких в будинку АДРЕСА_1 вилуче но металевий совок;

- відомостями з протоколу ог ляду предметів, згідно яких о глянуто металевий совок,

- висновком експерта № 50 від 0 9.02.2010 року про те, що у ОСОБА_2 мали місце тілесні ушкоджен ня у вигляді закритого перел ому середньої третини правої великогомілкової кістки без зміщення, гематоми в ділянці середньої третини правої го мілки, які могли виникнути ві д дії тупого твердого предме ту з обмеженою травмуючою по верхнею, яким міг бути метале вий совок, або подібний йому п редмет, і відносяться до кате горії середньої степені тяжк ості, як такі, що спричинили тр ивалий розлад здоров' я.

Таким чином, дії ОСОБА_1 слід кваліфікувати за ст.122 ч.1 К К України, як умисне заподіян ня середньої тяжкості тілесн ого ушкодження, яке не є небез печним для життя, але таке, що спричинило тривалий розлад з доровя.

При призначенні виду та роз міру покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого з лочину, особу винного та обст авини, що обтяжують та пом' я кшують покарання.

Обставиною, що пом' якшує п окарання підсудного є повне визнання вини, щире каяття.

Обставиною, що обтяжує пока рання ОСОБА_1 є скоєння зл очину в стані алкогольного с п' яніння.

Суд бере до уваги, що підсуд ний вперше притягується до к римінальної відповідальнос ті, по місцю проживання харак теризується позитивно, не пр ацює, думку потерпілого який просить обрати підсудному п окарання непов' язане з позб авленням волі та приходить д о висновку, що підсудному слі д призначити покарання у вид і обмеження волі.

Також, на думку суду, виправ лення та перевиховання підсу дного можливе без відбування покарання, а тому, у відповідн ості до ст.75 КК України, його сл ід звільнити від його відбув ання з випробуванням.

Позов прокурора в інтереса х Антонінської районної ліка рні про відшкодування витрат на лікування потерпілого О СОБА_2 підлягає задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст.ст.323, 324 КПК Украї ни, суд,

з а с у д и в

ОСОБА_1 визнати винн им у вчиненні злочину, передб аченого ч.1 ст. 122 КК України та п ризначити йому покарання у в иді обмеження волі строком 2 (д ва) роки.

Згідно ст. 75 КК України ОСО БА_1 звільнити від відбуван ня призначеного покарання з випробуванням і встановити й ому іспитовий строк триваліс тю 1 (один) рік.

На підставі ст.76 КК України з обов' язати ОСОБА_1 періо дично зявлятися в органи кри мінально-виконавчої інспекц ії для реєстрації.

Міру запобіжного заходу ОСОБА_1 до набрання вироком чинності, залишити попередн ю - підписку про невиїзд.

Речові докази: металевий со вок - повернути ОСОБА_2.

Позов прокурора в інтереса х Антонінської районної ліка рні до ОСОБА_1 про відшкод ування витрат задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 на кор исть Антонінської районної л ікарні (р/р 35421002000868 в ГУДКУ в Хмель ницькій області, МФО 815013 код 02008974 ) витрати на лікування ОСОБ А_2 в сумі 276 грн. 50 коп..

На вирок суду може бути под ана апеляція до апеляційного суду Хмельницької області ч ерез Красилівський районний суд протягом 15 діб з дня оголо шення.

Суддя :

Дата ухвалення рішення11.03.2010
Оприлюднено09.09.2010
Номер документу11047491
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-46/10

Постанова від 10.03.2010

Кримінальне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Запорощук А. В.

Постанова від 10.03.2010

Кримінальне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Запорощук А. В.

Вирок від 23.03.2010

Кримінальне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Запорощук А. В.

Вирок від 23.03.2010

Кримінальне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Запорощук А. В.

Ухвала від 29.12.2020

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Болейко А. П.

Ухвала від 24.11.2020

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Болейко А. П.

Вирок від 19.05.2010

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Копіца О. В.

Вирок від 19.10.2010

Кримінальне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Постанова від 19.10.2010

Кримінальне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Постанова від 19.10.2010

Кримінальне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні