Ухвала
від 25.04.2023 по справі 191/428/23
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/428/23

Провадження № 2/191/108/23

У Х В А Л А

про залучення до участі у справі співвідповідача

25 квітня 2023 року м. Синельникове

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючої судді Окладнікової О.І.,

за участю секретаря судового засідання Заламай О.Ю.,

представника позивача адвоката Воронова Ю.В.,

розглянувши у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Синельниківської міської ради, Дніпровської міської ради, Криничанської селищної ради, третя особа: Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Бондар Максим Олексійович, про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Синельниківської міської ради, Дніпровської міської ради, Криничанської селищної ради, третя особа: Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Бондар Максим Олексійович, про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом.

Ухвалою суду від 03.02.2023 року було відкрито провадження у справі за вказаною позовною заявою за правилами загального позовного провадження та призначено до підготовчого засідання.

24.04.2023 року від представника позивача адвоката Воронова Ю.В. надійшло клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Бондар Максима Олексійовича (49000, м. Дніпро, вул. Мечникова, 15, кім.16, РНОКПП: НОМЕР_1 ).

У підготовчому засідання представник позивача просив клопотання про залучення до участі у справі співвідповідача підтримав та просив його задовольнити.

Представник відповідача Синельниківської міської ради у підготовче засідання не з`явився, про день, час та місце слухання справи повідомлені належним чином, надали суду заяву про розгляд справи без їх участі.

Представники відповідачів Дніпровської міської ради та Криничанської селищної ради в підготовче засідання не з`явилися, про день, час та місце слухання справи повідомлені належним чином, про причини неявки суду не повідомили.

Третя особа Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Бондар М.О. в підготовче засідання не з`явився, про день, час та місце слухання справи повідомлений належним чином, надав суду заяву про розгляд справи без його участі.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Частиною 4 ст.51 ЦПК України визначено, що про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

З урахуванням того, що підготовче засідання у даній справі не закрите, вважаю за можливе клопотання представника позивача про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Бондар Максима Олексійовича задовольнити.

Керуючись ст.51, ст.222 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Задовольнити клопотання представника позивача адвоката Воронова Юрія Вікторовича про залучення до участі у справі співвідповідача.

У справі за позовом ОСОБА_1 до Синельниківської міської ради, Дніпровської міської ради, Криничанської селищної ради, третя особа: Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Бондар Максим Олексійович, про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом залучити до участі співвідповідача Приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Бондар Максима Олексійовича (49000, м. Дніпро, вул. Мечникова, 15, кім.16, РНОКПП: НОМЕР_1 ).

Відкласти підготовче засідання на 29.05.2023 року на 10 год. 00 хв.

Направити Приватному нотаріусу Дніпровського міського нотаріального округу Бондар Максиму Олексійовичу копію даної ухвали.

Запропонувати співвідповідачу протягом 15 днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду - відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які він поніс і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи, а позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, із одночасним наданням суду доказів направлення такого відзиву позивачу.

Роз`яснити співвідповідачу, що:

1) у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи;

2)у разі подання ним відзиву, він повинен подати суду докази разом з поданням такого відзиву;

3)докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї (ч.8 ст.83 ЦПК України);

4)копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (ч.9 ст.83 ЦПК України).

Сторони можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою в мережі Інтернет - court.gov.ua/sud0437/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. І. Окладнікова

СудСинельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення25.04.2023
Оприлюднено28.04.2023
Номер документу110477151
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —191/428/23

Постанова від 17.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Рішення від 24.08.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Окладнікова О. І.

Рішення від 24.08.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Окладнікова О. І.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Окладнікова О. І.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Окладнікова О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні