Ухвала
від 24.04.2023 по справі 554/1022/22
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 24.04.2023Справа № 554/1022/22 Провадження № 1-кс/554/4958/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24.04.2023 року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави в складі: слідчого судді ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУ НП в Полтавській області майора поліції ОСОБА_3 кримінальному провадженні № 42021172060000198 від 25.11.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 367, ч. 4 ст. 191 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів посилаючись на те, що у провадженні СУ Головного управляння Національної поліції в Полтавській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021172060000198 від 25.11.2021, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 367, ч. 4 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що під час виїзного засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги. Також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави, було піднято питання щодо факту привласнення грошових коштів на суму понад 14 млн. грн. службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 , під час проведення закупівель у 2022 році продуктів для організації харчування внутрішньо переміщених осіб, за завищеними цінами.

У ході проведення досудового розслідування вказаного кримінального провадження виникла необхідність в отриманні документів, які свідчать про фінансово-господарські взаємовідносини ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) щодо витрати грошових коштів у період часу 2022 року, на закупівлю продуктів для організації харчування внутрішньо переміщених осіб, а саме: конкурсних торгів щодо проведення закупівель, кошторисні призначення, відповідні до них розрахунки, відповідні накази ІНФОРМАЦІЯ_3 , у тому числі щодо рекомендацій закупівлі за державні кошти, доповідні записки стосовно необхідності проведення процедури закупівлі, документи на підставі яких були сформовані кваліфікаційні вимоги, технічні завдання та калькуляції, зміни до них, обґрунтування застосування процедур та закупівлі саме такого майна, документи-аргументація стосовно змін технічних частин, скасування/відміни процедур, відхилень інших потенційних постачальників в закупівлях, протоколи переговорних процедур, договори про закупівлю з всіма додатками (додаткові договори з додатками), договори поставки з всіма додатками (додаткові договори з додатками), акти прийому-передачі, розрахункові документи, рахунки-фактури, квитанції, товарно-транспортні накладні, податкові накладні, специфікації (із обов`язковим зазначенням: виробник, сертифікати якості, кількість, ціна за одиницю та загальна вартість), документів щодо подальшого розподілу (виділення) майна для його використання, місце зберігання, інформації про співробітників із зазначенням повних анкетних даних, наказів про призначення на посади, їхніх функціональних обов`язків, які були відповідальними та безпосередньо здійснювали закупівлю продуктів, їх розподіл і використання, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 .

У судове засідання слідчий не з`явився, про дату, місце та час розгляду клопотання повідомлений належним чином, до суду слідчий подав заяву про розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів за його відсутності, клопотання підтримує в повному обсязі, просить задовольнити.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, та інші письмові докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню. Сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; відомості, які містяться у вказаних документах, можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні. Іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених документів.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим групи слідчих відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Полтавській області: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_3 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення документів, які свідчать про фінансово-господарські взаємовідносини ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), щодо витрати грошових коштів у період часу 2022 року, на закупівлю продуктів для організації харчування внутрішньо переміщених осіб, а саме: конкурсних торгів щодо проведення закупівель, кошторисні призначення, відповідні до них розрахунки, відповідні накази ІНФОРМАЦІЯ_3 , у тому числі щодо рекомендацій закупівлі за державні кошти, доповідні записки стосовно необхідності проведення процедури закупівлі, документи на підставі яких були сформовані кваліфікаційні вимоги, технічні завдання та калькуляції, зміни до них, обґрунтування застосування процедур та закупівлі саме такого майна, документи-аргументація стосовно змін технічних частин, скасування/відміни процедур, відхилень інших потенційних постачальників в закупівлях, протоколи переговорних процедур, договори про закупівлю з всіма додатками (додаткові договори з додатками), договори поставки з всіма додатками (додаткові договори з додатками), акти прийому-передачі, розрахункові документи, рахунки-фактури, квитанції, товарно-транспортні накладні, податкові накладні, специфікації (із обов`язковим зазначенням: виробник, сертифікати якості, кількість, ціна за одиницю та загальна вартість), документів щодо подальшого розподілу (виділення) майна для його використання, місце зберігання, інформації про співробітників із зазначенням повних анкетних даних, наказів про призначення на посади, їхніх функціональних обов`язків, які були відповідальними та безпосередньо здійснювали закупівлю продуктів, їх розподіл і використання, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали до 08.05.2023року.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.04.2023
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу110508044
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —554/1022/22

Ухвала від 08.01.2024

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Томилко В. П.

Ухвала від 21.12.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 21.11.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 26.07.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 12.05.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 01.05.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 01.05.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 01.05.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 01.05.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 24.04.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні