Ухвала
від 01.05.2023 по справі 918/1075/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

(вступна та резолютивна частини)

"01" травня 2023 р. Справа № 918/1075/22

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Політики Н.А., за участі секретаря судового засідання Костюкович Ю.С.,

розглянувши за правилами загального позовного провадження у відкритому підготовчому засіданні в залі суду матеріали справи за первісним позовом Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс"

про стягнення збитків в розмірі 3 906 076 грн 21 коп.,

та за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс"

до Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради

про стягнення заборгованості в сумі 3 800 625 грн 11 коп.,

за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача за первісним позовом (відповідача за зустрічним позовом), Звягельської міської ради,

у підготовчому засіданні приймали участь:

від позивача за первісним позовом (відповідача за зустрічним позовом) -

Правило В.В. (самопредставництво) (в режимі відеоконференції);

від відповідача за первісним позовом (позивача за зустрічним позовом) -

Бурець А.Я., довіреність № 13-02/23 від 13.02.2023 р.;

від третьої особи - не з`явився.

….

Керуючись ст. ст. 99, 100, 107, 119, 125, 182, 228, 229, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс" про поновлення строку для подання додаткових доказів, яке міститься в поясненнях щодо клопотання про призначення судової будівельно-технічної експертизи, - задовольнити.

2. Поновити Товариству з обмеженою відповідальністю "Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс" пропущений процесуальний строк для подання додаткових доказів та долучити до матеріалів справи додаткові докази, додані до пояснень щодо клопотання про призначення судової будівельно-технічної експертизи.

3. Клопотання Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради про призначення судової будівельно-технічної експертизи - задовольнити.

4. Призначити у справі № 918/1075/22 судову комплексну будівельно-технічну та товарознавчу експертизу.

5. Поставити перед судовим експертом наступні питання:

- Чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт з будівництва по об`єкту будівництва "Реконструкція зі збільшенням розмірів будівлі на вулиці Шевченка, 20, у місті Новограді-Волинському для створення і забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі "Прозорий офіс" за період з вересня 2019 року по листопад 2020 року включно, а також складена первинна звітна документація з будівництва за період з вересня 2019 року по листопад 2020 року обсягам та вартості будівельних робіт, які були закріплені в проектно-кошторисній документації на об`єкт будівництва та в договорі про закупівлю робіт за бюджетні кошти від 30.07.2019 року № 29 (з додатками та змінами), укладеному між Департаментом праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської міської ради і Товариством з обмеженою відповідальністю "БВК Форвард Плюс".

- Якщо не відповідають, то в чому саме полягають невідповідність?

- Чи потрібно було вносити зміни до кошторисної частини проекту, в зв`язку із збільшенням обсягів робіт за робочими кресленнями?

- Чи потрібно було Замовнику проводити перезатвердження відкоригованої проектно-кошторисної документації?

- Чи потрібно було проводити повторну Державну комплексну експертизу проекту вцілому (або кошторисної його частини)?

- Чи дійсно в ході виконання будівельних робіт на об`єкті "Реконструкція зі збільшенням розмірів будівлі на вулиці Шевченка, 20, у місті Новограді-Волинському для створення і забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі "Прозорий офіс" підрядником допущено завищення витрат будівельних матеріалів, виробів та конструкцій?

- Чи дійсно в ході виконання будівельних робіт на об`єкті "Реконструкція зі збільшенням розмірів будівлі на вулиці Шевченка, 20, у місті Новограді-Волинському для створення і забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі "Прозорий офіс" підрядником допущене застосування проектних рішень, які відсутні в проектно-кошторисній документації?

- Чи дійсно підрядником включено до актів приймання виконаних робіт форми КБ-2в по об`єкту "Реконструкція зі збільшенням розмірів будівлі на вулиці Шевченка, 20, у місті Новограді-Волинському для створення і забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі "Прозорий офіс" додаткові будівельні роботи, які відсутні в проектно-кошторисній документації?

- Чи дійсно підрядником до актів приймання виконаних робіт форми КБ-2в по об`єкту "Реконструкція зі збільшенням розмірів будівлі на вулиці Шевченка, 20, у місті Новограді-Волинському для створення і забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі "Прозорий офіс" включено роботи з обсягом більшим, ніж у проектно-кошторисній документації?

- Чи виконані фактично будівельні роботи, які зазначені у Акті № 22 приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в за березень 2021 року, на об`єкті "Реконструкція зі збільшенням розмірів будівлі на вулиці Шевченка, 20, у місті Новограді-Волинському для створення і забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі "Прозорий офіс"?

- Чи передбачені будівельні роботи, які зазначені у Акті № 22 приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в за березень 2021 року, проектно-кошторисній документації по об`єкту "Реконструкція зі збільшенням розмірів будівлі на вулиці Шевченка, 20, у місті Новограді-Волинському для створення і забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі "Прозорий офіс"?

6. Проведення судової експертизи доручити Львівському науково-дослідному інституту судових експертиз Міністерства юстиції України (79024, м. Львів, вул. Липинського, 54).

7. Попередити експерта про кримінальну відповідальність за достовірність експертизи, передбачену статтею 384 Кримінального кодексу України.

8. Попередню оплату вартості судової експертизи в повному обсязі покласти на Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради з наступним віднесенням цих витрат на винну сторону. Зобов`язати Управління соціального захисту населення Звягельської міської ради провести своєчасну та повну оплату експертизи.

9. Зобов`язати сторін надати експерту Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України за його клопотанням визначені ним документи, необхідні для проведення призначеної судової експертизи.

10. Провадження у справі № 918/1075/22 зупинити на час проведення експертизи.

11. Матеріали справи № 918/1075/22 направити Львівському науково-дослідному інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.

Ухвала набирає законної сили 1 травня 2023 року та відповідно до Господарського процесуального кодексу України може бути оскаржена в апеляційному порядку до Північно-західного апеляційного господарського суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня набрання нею законної сили.

Суддя Політика Н.А.

Дата ухвалення рішення01.05.2023
Оприлюднено03.05.2023
Номер документу110535922
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості в сумі 3 800 625 грн 11 коп.,

Судовий реєстр по справі —918/1075/22

Ухвала від 31.01.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 04.09.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 04.09.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 28.08.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 01.05.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 01.05.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 26.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 24.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 27.03.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні